Резачка в МОСВ - махат поголовно шефове

Били виновни за загуби по оперативна програма "Околна среда"
Обновена: 1 авг 2013 17:06 | 1 авг 2013 17:06,
46
Резачка в МОСВ - махат поголовно шефове
Снимка: БТА

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова е освободила всички 16 директори на регионални инспекции по околна среда и води, директорите на дирекциите на трите национални парка в страната - Рила, Пирин и Централен Балкан, както и на четирите регионални Басейнови дирекции за управление на водите.

Основната причина за освобождаване на ръководителите е неефективно изпълнение на проекти по оперативна програма "Околна среда", довели до налагането на финансови корекции, забавяне в изработването на плановете за управление на парковете и на плановете за речните басейни, посочи Искра Михайлова.

„Уволнени са всички с изключение на възстановените от съда заради неправомерни уволнения преди това“, уточни Михайлова и допълни, че има поредица от основния за решението си.

„Тези структури не се справят с усвояването на евросредствата, налага се ръководството на оперативната програма да нарежда финансови корекции или да се санкционира министерството, което е недопустимо, каза екоминистърът.

Михайлова даде пример с РИОСВ-Смолян, която е санкционирана с 10 процента от бюджета на проект за „Кафявата мечка“. „Имаме фрапантни примери за абсолютно разминаване между решенията на ръководството на министерството и регионалните структури“, каза още тя.

„Ние сме пред влизане в Европейския съд, тъй като РИОСВ Варна преди повече от година е разрешило да се строи парк с ветрогенератори плюс вилно селище с хотели и постройки за развлечение в зона от Натура 2000. Това не е в правомощията на регионалната екоинспекция“, даде друг пример Михайлова.

Новите назначения ще бъдат прозрачни и след конкурси, увери министърът, а условията ще бъдат обявени през септември.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: МОСВдиректори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Бургас преди 10 години
Знам как с разрешение на Мехмед Дикме изрязаха всички борове в Странджа", защото били "нехарактерен " вид за региона.
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега започва голямото назначаване на *** за директори и експерти по звената. Този сценарий ни е добре познат от времето на Джевдет Чакъров. А ако има някакви забавяния в изпълнението на нещо си, то е защото от МОСВ за една задача или си издават указанията със закъснение от поне година, или ако ги спуснат в срок ги променят поне по веднъж на ден. Казвам ви го като служител пред напускане в една от засегнатите дирекции и знам какво всъщност се случва. Късмет на България!
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега ще върнат старите, изпитани другари, които знаят всички тънкости на рекетирането на фирмите. Изтъняха гушките за 4 години, трябва да се пълнят. Сложиха правилните експерти за министри и замове, време е да се продължи надолу по йерархията. Днес в МОСВ, утре и на други места!
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия ще почват ли да работят?! Защото до момента само социални помощи дават и назначават шуретата и шуренайките по разни постове...
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на нея. Ако преди ако са усвоили 60%, сега ще взимат 0%, защото така стана последния път като управляваха тия. Ама комунистите имат къса памет.
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е сега ще видите какви загуби ще има в МОСВ !!!
28
16
 
7
 
! Отговори
Протеституиращ преди 10 години
Само това е решението за новите управляващи .Колкото и работливи да са били герберунгелите сега само биха саботирали , всички ги виждате какво правят вътре и пред парламента - тотално саботиране на всичко. Затова ако искаме да вървят нещата в държавата - ПОТЕНЦИАЛНИТЕ САБОТЬОРИ - ВЪН.
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези държавни служители за държавата или за ДПС ще работят?зЗащото не винаги интересите на държавата и на ДПС съвпадат.Дори много рядко съвпадат.
26
3
 
2
 
! Отговори
Вики преди 10 години
До земя за продан: да няма място за такива, които не разрешават да се строи в защитени територии. Като ги гледам в МОСВ служителите са най-корумпирани в цялата страна - то не бяха далавери с колекгтивни схеми за оползотворяване на отпадъци, масла, коли, то не бяха чадъри за откровени бандити, то не бяха комисионни. Колкото и да ми е трудно да го призная мечтаех си за времето, когато бяха само турци и се говореше на турски в МОСВ. Пък министърката им беше най-големия мошеник. След подадени 21 сиг
25
6
 
7
 
! Отговори
Земя за продан преди 10 години
Естествено - според тази експертите, забранявали строителство в защитени територии нямат място в МОСВ.
24
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е,сега гледайте какво ще се случи с ,,натура 2000''...застрояването започва отново,всички спрени строежи се рестартират /не само Белене/...особено в имотите на Моника Йосифова,дето в последния ден на правителството на Станишев получи със ,,заменки''...*** долна!!!!!
23
1
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Съпруг на Михайлова е Станислав Копаров, който до 2003 г. е шеф на Държавния резерв. Той е уволнен и в момента срещу него се водят поне две разследвания. Първото дело, по което Копаров е подсъдим с още осем човека (сред които и Мирчо Петров-***), е по разследване, започнало през 2006 г. за източване жито и други суровини на Държавния резерв. Процесът започва в началото на 2009 г., като една година по-късно съдията Алексей Трифонов си прави отвод, след като прокуратурата се сеща, че той е бил член на ЦИК от квотата на ДПС. Делото е още висящо и следващото заседание по него е насрочено за 1
22
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Ц.Ц. /не оня/Читавите хора са работили и ще продължат да работят при всички правителства.само че ще ги мачкат назначени бездарници.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 5823Враца само *** ги оправя!!!!
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма отмъстителност значи! Какво друго да се очаква. После нямало приемственост. Ха сега да видим като тръгнат да се усвояват проекти и като тръгнат едни пари. А дано, ама ...
19
3
 
11
 
! Отговори
5823 преди 10 години
Моля,махнете,този *** където е директор в РИОСВ Враца.Целия град пропищя от нея.Или и тя е несменяема като много останали....
18
1
 
8
 
! Отговори
bb преди 10 години
Ха,сигурно отдаван вече са избрани а да видим колко следващите вече ще са били на този пост?:)
17
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стандартна комунистическа чистка... Поголовно и безпринципно...
16
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е как така хора,на които бяха спрени всички фондове и реализациата им е била равна на нула,сега да уволняват някой,който все пак е реализирал проекти?!?!?...това е поредното ,,червено'' отмъщение на директори,които са спирали разни ,,заводчета'' и ,,строежчета'' на наш'те хора.....*** долна,този път се надявам да не ви се размине,както през '97 !!!!
15
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да махат поголовно орешака и кабинета на гея и турчина - най-лошото нещо, което се е случвало на България!