Резачка в МОСВ - махат поголовно шефове

Били виновни за загуби по оперативна програма "Околна среда"
Обновена: 1 авг 2013 17:06 | 1 авг 2013 17:06,
46
Резачка в МОСВ - махат поголовно шефове
Снимка: БТА

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова е освободила всички 16 директори на регионални инспекции по околна среда и води, директорите на дирекциите на трите национални парка в страната - Рила, Пирин и Централен Балкан, както и на четирите регионални Басейнови дирекции за управление на водите.

Основната причина за освобождаване на ръководителите е неефективно изпълнение на проекти по оперативна програма "Околна среда", довели до налагането на финансови корекции, забавяне в изработването на плановете за управление на парковете и на плановете за речните басейни, посочи Искра Михайлова.

„Уволнени са всички с изключение на възстановените от съда заради неправомерни уволнения преди това“, уточни Михайлова и допълни, че има поредица от основния за решението си.

„Тези структури не се справят с усвояването на евросредствата, налага се ръководството на оперативната програма да нарежда финансови корекции или да се санкционира министерството, което е недопустимо, каза екоминистърът.

Михайлова даде пример с РИОСВ-Смолян, която е санкционирана с 10 процента от бюджета на проект за „Кафявата мечка“. „Имаме фрапантни примери за абсолютно разминаване между решенията на ръководството на министерството и регионалните структури“, каза още тя.

„Ние сме пред влизане в Европейския съд, тъй като РИОСВ Варна преди повече от година е разрешило да се строи парк с ветрогенератори плюс вилно селище с хотели и постройки за развлечение в зона от Натура 2000. Това не е в правомощията на регионалната екоинспекция“, даде друг пример Михайлова.

Новите назначения ще бъдат прозрачни и след конкурси, увери министърът, а условията ще бъдат обявени през септември.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: МОСВдиректори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
23
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Ще махнат Калинките,ще сложат Пеевците-партизанска му работа....
13
4
 
15
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Ще махнат Калинките,ще сложат Пеевците-партизанска му работа....
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
имат да изпълняват предизборно обещание за намаляване на безработицата
11
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Резачката трябва да е за всички герберски калинки, дето накацаха до една *** и с фалшиви дипломи по министерства и агенции.
10
5
 
30
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
ддт,сега ще докарат кадърни депесари, та да стане като в земеделското навремето, или дъщерята на акушерката на Моника и МОСВ ще цъфне и върже.
9
4
 
20
 
! Отговори
Брава преди 10 години
Браво,браво,браво.
8
2
 
19
 
! Отговори
НГ преди 10 години
Тези структури не се справят с усвояването на евросредствата..." и ще започнете да усвоявате за пример, нали? Bon courage.
7
12
 
31
 
! Отговори
Боб преди 10 години
Сега на тяхно място ще сложат половината ***, половината турчета и готово. След като в Монтана не можаха да намерят един турчин за да стане зам. областен, поради причина , че няма турци тук, се наложи да внесат от майната си. Няма да се учудя ако назначат някой *** от другаде и за тази структура.
6
8
 
26
 
! Отговори
ддт преди 10 години
Ако питате мен ,всички директори да уволнят и да се назначават наново с конкурси.Пълно е с некадърници,корумпирани и калинки
5
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който си е имал работа с това министерство, е наясно, че немалка част от тези чиновници са не просто корумпирани, ами супер корумпирани. Освояването на средствата по европейските програми за тях е просто един прекрасен начин да добавят към заплатите си огромни рушвети. Уволнението е най-малкото, което може да им се случи.
4
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е то останали някой несменен бе. И всеки следващ по престъпен и продажен. Повръща ми се.
3
7
 
32
 
! Отговори
оптимист преди 10 години
Спокойно , има още места за спане пред Народното събрание и кафе безплатно.
2
22
 
27
 
! Отговори
До мале -леле преди 10 години
Я по-кротко бе-разчиствали.Ами естествено ,че ще разчистват.След като те управляват и носят отговорност ти какво предлагаш-оставят всички недоучили герберски калинки на местата да ги провалят.И като са кадърни знаещи и можещи да се явяват на конкурсите и да ги спечелят.Никой не им пречи
1
28
 
53
 
! Отговори
Мале- леле преди 10 години
*** разчистват кадърните кадри, за да назначат корумпирани некадърници!ВЪН!!! ОСТАВКА!!! МАФИЯ!!!До кога ще ги търпим, българи!!!