"Ламборгини" по време на чума

Има ли смисъл от смъртта на загиналите миньори
Обновена: 7 авг 2013 07:18 | 7 авг 2013 07:12, Петя Славова
102
"Ламборгини" по време на чума
Снимка: Булфото

"Карането на "Ламборгини" по време на чума трябва да стане срамно", коментира "Сега".

След деня на траур, в който цялата страна почете паметта на загиналите миньори от рудник "Ораново", е време да бъде обявен и Ден за национален размисъл.

Има ли някакъв смисъл смъртта на 35-годишния Иван Лазаров, на 42-годишния Николай Михайлов, на Асен Стойнев и Христо Младенов? Какво значи миньорите да бачкат в шахтите за по 500 лв. на месец, докато синът на концесионера кара "Ламборгини" за 800 000 лв.?

И що за концесионер изобщо е пернишкият бизнесмен Красимир Михайлов, който се кри цяла седмица от следствието, а накрая се изтъпани пред микрофоните в съдническа поза срещу министрите, дошли на мястото на трагедията?

Кой позволява на хора с подобен манталитет да се изживяват като благодетели, които дават хляб на"тия хорица", по израза на концесионера? Какво значи условията на труд в мината да са като в "Жерминал" и да няма нито един наказан за непрекъснатите аварии?

Означава очевидно едно - това е поредният пример за отчайваща несправедливост в нашата страна. И нещо друго - липсата на общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
15
 
! Отговори
Rommel преди 10 години
Хайде преди липсата на общество да поставим липсата на държавност. Има си законови органи, които проверяват, правят предписания, санкционират. Ако те си бяха свършили работата, нямаше да се стигне до тук. Обществото се грижи за политиката на правителството в момента. Назначаването на Пеевски и всички семейни министри е напълно законно, но морално ли е? Там е ролята на обществото като съдник на ниския, поправка пълната липса на морал у политиците.
63
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Престанете да говорите как едно време е било хубаво, а сега е демокрация и е много лошо. Всички бизнесмени в България са комунисти, всички са чеда на партийните величия и те нямат сметка да се върне едното време, където всичко беше държавно, но докато има простаци да пишат за милото едно време ще сме си в дупката.
62
2
 
37
 
! Отговори
МАХ преди 10 години
КОГА ЩЕ РАЗБЕРЕМ, ЧЕ НЕ Е ВИНОВЕН ТОЗИ КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА ?
61
18
 
16
 
! Отговори
Т.Ж. преди 10 години
" Какво значи миньорите да бачкат в шахтите за по 500 лв. на месец, докато синът на концесионера кара "Ламборгини" за 800 000 лв.?"Значи,че живеете свободно и демократично в либерална атмосфера в условията на пазарна икономика...
60
1
 
8
 
! Отговори
Killuminati преди 10 години
Жестока несправедливост! А тия които грабят ако знаеха какви грехове си слагата на душата и все повече и повече се приближават до геената, надали биха вършили това. Дано прогледнат и се покаят дълбоко.
59
2
 
11
 
! Отговори
трябва преди 10 години
ВСЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ,ДО КОГА НЕВИНИ ХОРА ЩЕ УМИРАТ,А ТЕЗИ АЛЧНИ ЗЛОДЕИ КАТО КОНСИУНЕРИ,ЛЕКАРИ,СЪД ,ВЛАСТ ИМАЩИ НАЙ -ОБЩО КАЗАНО УБИЙЦИ СА ПО УЛИЦИТЕ НЯМА ЗАКОНИ ИЛИ ГИ ПРАВЯТ ЗА ТЯХ.
58
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо премълчаваме и не си кажем , че този бизнесмен, собственик на мината е наш човек, червен, комунист. Проверете дали пиша глупости или е комунист. Скачахте за 6 апартамента на ЦЦ, а тука мълчите. Няма по-долно нещо от комунист, а комунист-бизнесмен е направо страшно.Колкото и минуси на пуснете истината не може да се скрие.
57
0
 
18
 
! Отговори
til1963 преди 10 години
Do 60Приятелю! Вземи прочети малко! В Русия, вече 15на години КПСС я забраниха със Закон. Какви социалисти, какви пет лева-там?!А иначе, правилните въпроси са:Къде е държавата и нейните контролни органи?Къде са синдикатите?Къде е цялата правораздавателна система?
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съгласна съм , че сме в условията на някакъв особен изроден вид капитализъм в България.Да, също изроденият ни социализъм ни учеше на уравниловка, от удобното усещане за която още не можем да се отървем, но.....тук става въпрос и за нещо коренно различно- за съвест, морал, за личен ангажимен и достойнство и на първо място - за извършения куп престъпления!!Неуместно е по тази тема да си правим словестни гаргари и да философстваме колко хубаво нещо са класите !Престъпления , престъплени, българи! б
55
1
 
21
 
! Отговори
sss преди 10 години
До 66"Учи и ще имаш пари" Този сигурно е с 3 висши образования за да е толкова богат
54
0
 
17
 
! Отговори
az tam преди 10 години
Просто не ми се слага плюсове на почти всички мнения. Истината е че сме превзети и наяждани от ***. Някой дебели, други с очила, трети с бухалки, но всичките НАГЛИ, НАГЛИ, НАГЛИ ...
53
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пазарна икономика- един кара кола за 1 милион, друг бачка за 500лв.. Трябва да има и бедни, и богати. Не виждам смисъл в тази статия. Тя описва цялата световна картинка. Учи и ще имаш пари. Не учи и ще бъдеш крепостник. Това е- чисто, просто и ясно. Да не говорим, че никой не те кара насила да работиш черна работа за жълти стотинки. Това не е комунизъм. Всеки има право на избор. Никой не си търси правата, защото всички ги е страх.
52
1
 
6
 
! Отговори
До Румен 221 преди 10 години
"3 милиарда във ВЕИ-та" Румене, Румене ти я изкара собственик на всичките ВЕИ-та в Бг. най-големият вятърен парк в България е от 156 Мв и хората инвестираха в него около 250 милиона а може и по-малко да бяха. Не знам къде ги видя тия 3 милиарда ама както и да е . стига сме спамили темата тук е друга и тя е, че нямаме държава която да си пази гражданите, няма контрол над приватизационните сделки при системни нарушения нищо не се прави а не изглежда като да е нямало средства за това.
51
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами синдикатите що мълчат? Къде са когато трябва да защитават трудещите се? Или се месят само когато има политически интереси май?
50
5
 
1
 
! Отговори
макето преди 10 години
Ламборджини ли нищо пара оня ден кат седнахме да кръкаме с комшията комай същите парета ойдея ся два три дена ке се ограничиме мако
49
0
 
13
 
! Отговори
Човек преди 10 години
Не знам ние ли сме *** или правителството ни прави ***,всички министри се изредиха по всички медии да реват за бюджета,как става страшно и т.н.Но всички те реваха като родопска мечка при гласуването му ,че ще се харчат много пари и бил разточителен.Е господа кое е вярно,вътрешния министър вчера заяви че,ще спести по 22 лв. на месец и ще ги даде към заплатите.
48
8
 
8
 
! Отговори
georgi.ishkitiev преди 10 години
до 56.Добре в Русия нали са социалисти ? В Китай нали са социалисти. Там хората живеят доста по-зле от колкото ние. И изобщо човека не е ценност. Дай ми пример на НЕкапиталистичека държава, в която хората да са щастливи и да живеят по-добре от капиталистите. Хората по природа не са равни, винаги ще има умни/прости, силни/слаби и т.н. Просто в българия по изкуствен начин се създаде капитализма. Сега жените мечтаят да сафолк певици, а мъжете мутри.. до това доведе нашия преход.
47
0
 
27
 
! Отговори
бат Пенчо преди 10 години
Тоя трябва да изгние в панделата за 20 години поне, за да е за пример на другите концесионери. Това разбира се е само мое желание. Вероятно ще се окаже, че никой не е виновен за смъртта на тия хора. Обикновено така става.
46
0
 
25
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Времето на мутрите мина, но страхът остана. Страхът от такива местни дерибеи с връзки като този. Докато хората сами не почнат да се опълчват срещу такива ***, все ще е така. Ако не е един ***, друг ще дойде.
45
1
 
4
 
! Отговори
georgi.ishkitiev преди 10 години
А някой знае ли какво стана с друг концесионер - този на полигона, който се взриви до петолъчката? :)..