"Ламборгини" по време на чума

Има ли смисъл от смъртта на загиналите миньори
Обновена: 7 авг 2013 07:18 | 7 авг 2013 07:12, Петя Славова
102
"Ламборгини" по време на чума
Снимка: Булфото

"Карането на "Ламборгини" по време на чума трябва да стане срамно", коментира "Сега".

След деня на траур, в който цялата страна почете паметта на загиналите миньори от рудник "Ораново", е време да бъде обявен и Ден за национален размисъл.

Има ли някакъв смисъл смъртта на 35-годишния Иван Лазаров, на 42-годишния Николай Михайлов, на Асен Стойнев и Христо Младенов? Какво значи миньорите да бачкат в шахтите за по 500 лв. на месец, докато синът на концесионера кара "Ламборгини" за 800 000 лв.?

И що за концесионер изобщо е пернишкият бизнесмен Красимир Михайлов, който се кри цяла седмица от следствието, а накрая се изтъпани пред микрофоните в съдническа поза срещу министрите, дошли на мястото на трагедията?

Кой позволява на хора с подобен манталитет да се изживяват като благодетели, които дават хляб на"тия хорица", по израза на концесионера? Какво значи условията на труд в мината да са като в "Жерминал" и да няма нито един наказан за непрекъснатите аварии?

Означава очевидно едно - това е поредният пример за отчайваща несправедливост в нашата страна. И нещо друго - липсата на общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
6
 
! Отговори
Бог дал, Бог взел преди 10 години
Не си губете времето и енергията с такива. Бог дал, Бог взел. Всеки отговаря за собствените си деяния.
43
0
 
11
 
! Отговори
7 преди 10 години
До asd Протестите в момента са против правителството.Нали "оставка" пред народнотосъбрание е против правителството.Олигархията от кога я има?Тя не съществува от м.май2013 г. това е сигурно.Просто в България няма съдебна система,а има КОРУПЦИЯ във властта.и винаги я е имало.И тези управляващи и предишните и по-предишните нямат морал,няматстрах ,защото няма СЪД.
42
3
 
18
 
! Отговори
georgi.ishkitiev преди 10 години
Не е това смисъла на капитализма. Така става, когато до преди 20 години си бил *** спортист, а после някой те направи милионер. Комунистите едно време са изтрепали честно забогателите българи - защото те не могат да понасят богати и интелигентни хора. После в началото на демокрацията раздадоха големите пари на спортисти и на "наши хора". Ако този концесионер беше тертиплия рудника му щеше да изглежда по съвсем различен начин. Но просто от вътре не му идва.
41
7
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До "четящ" ***- Важто е отрасъла да работи..., защото от ГЕРБ се опитаха да го съсипят... и почти успяха...- Другото е данъчна политика...Впрочем, Цветелина Бориславова (дъщеря на генерал от ДС) била инвестирала... 3 милиарда във ВЕИ-та..., при цена на този ток от 75 стотники - сой печели баснословни суми....
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
mama im mrasna tozi 6efa v lager da go pratiat v sibir ako ne tam i tuk imame podhodia6ti mesta vsi4ki kato nego i banditi i mafioti i kradci v lager ;)
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТялотоТи , нормален ли си?! Гавриш ли се ?! Каква ти завист, ако имаш малко акъл ще си зададеш въпроса колко процента от новозабогателите българи са си изкарали парите честно и как обществото трябва да се отнася към тази част от тях, за които е обществена тайна какво и как печелят ! Ти си за мен опасен национален предател, такива като теб трябваше да са се махнали досега от България и да ходят да си дрънкат изродщините някъде другаде!
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Откъде толковае пари за тази кола.Защо прокуратура и данъчни и всякакви там да се самосезират и да му разкажат играта на този,че да се почуства и той като близките на загиналите ,но не би ...за кокошка няма прошка ,а за милиони няма закони.Това ни е държавата.
37
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И колко време го търпяхте този "концесионер". Ако не бяха загиналите едва ли щеше да се разбута проблема.За съжаление е така във всички сфери и работодатели.Техника оборудване от соца нищо не е подменяно и не се инвестира в тази посока.Издевателства се над работника и не му се заплаща-като роб е.А шепа от т.н. бизнесмени или олигарси се обогатяват извънредно и после купуват изборите.ЕТО ТОВА Е БЪЛГАРИЯ И НЕЙНАТА "РАСТЯЩА ИКОНОМИКА".Без политическо рамо бизнесът им не върви.Всичко друго е лъжа.
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТялотоВъобще не става дума за завист тук. Става на въпрос за това, че липсват елементарни условия за нормална трудова среда и превенция на злополуки, които отнеха не един или два живота. А в същото време по всичко личи, че не липсват средства нещата да се променят, а липсва желание да се отдели нещо от тези средства за подобряване на въпросните условия.
35
1
 
18
 
! Отговори
drt преди 10 години
Това е сигурно първата статия в по-популярна бг интернет медия, която да прилича повече на анализ и да задава смислени въпроси.Крайно време е повече такива публикации да има - медиите не са само за да отбелязват новините.
34
15
 
9
 
! Отговори
Тялото преди 10 години
Няма по-завистлив народ от Българския.По света има много по-бедни народи, които са МНОГО по-щастливи от нашенеца. Проблема е че всеки си мери живота според съседа и си създава сам комплекси.
33
1
 
9
 
! Отговори
До Румен 221 преди 10 години
Румене, дори в ерата на соц заводите гиганти и работеща промишленост и икономика никога не е имало натоварване на мощностите до краен предел и да изкарат 12 Гигавата. При срината икономика и потребление от около 4 Гигавата и износ на 1,2-1,5 как ги сметна 12 не знам, но може и на мен да ми куца математиката лято е напекло ме е и съм слънчасал. Когато наистина направят нещо смислено тогава се радвай, но да кажем че това с махането на таксите беше една стъпка, но не викай хоп преди да си скочил.
32
3
 
15
 
! Отговори
7 преди 10 години
До ДДТ - ГЕРБ нали беше на власт 3г.и нещо .Защо не се справи с енергийната мафия.Семерджиев беше назначен от ГЕРБ.Какво значи червени и какво сини?Докато нама съдв тази държава нищо няма да се промени.
31
6
 
18
 
! Отговори
Капитализъм преди 10 години
Ами това е снмисълът на капитализма. Едни умират от глад, болести и трудови злополуки за да живеят капиталистите на техен гръб и да карат Ламборгинита.Нали това искаха хората? Искаха капитализъм! Протестираха за да дойде капитгализма. Ето, заповядайте. И не се плашете, може много по-лошо да стане. Скоро, съвсем скоро поне 30% от българите няма да са в състояние да си осигурят елементарни здравни услуги.
30
1
 
16
 
! Отговори
четящ примат преди 10 години
До rumen221Товар РБ 4100 mw - това преди минута данни онлайн от диспечериране ЕСО. И си правя извода като манипулиран *** че останалите 7900 mw ги изнасят Р.Овчаров,Г.Кадиев и др. знайни цоциалисти . Ако са верни твоите 12 000 mw натоварване .Тогава 2/3 от тях са износ и пълнят гушките на горепосочените .То си е така горе долу но по полека с такива изсилвания за 7..8...9...10..12000 mw.
29
5
 
14
 
! Отговори
Човек преди 10 години
До rumen221Ти си много ***,за съжаление такива *** като теб бъркат нещата.То правителството спря и градушките,пожарите и т.н.Как може в такъв момент да се говорят такива тъпотии,единственото което направи това правителство е тотален провал,липса на координация и слугуване на ДПС и БСП,егати експертите-по гафове ДА
28
4
 
15
 
! Отговори
ДДТ преди 10 години
До rumen221ти *** ли си или да?! цялата енергийна мафия е при червените, за кви будали говориш?! аман от *** хора!
27
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миньорите едва ли взимат 500лв. По скоро ги осигуряват на тези пари, а другите ги взимат под масата. Все пак да не забравяме , че така работят 99 % от българските работодатели.
26
0
 
55
 
! Отговори
asd преди 10 години
Много сте смели всички на приказки, говорите за гражданско общество, но никой нищо не прави по въпроса. Дори и в плахите опити да се зароди нещо такова, говоря за протестите против олигархията и политическата върхушка, не сме единни. Всички плюете по концесионера, а 90% от хората на негово място ще се държат по същия начин. При нас е сбъркан геномът, проблемите не са по високите етажи, проблемите са в цялото ни болно общество.
25
29
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Приятели, а и Вие - скачащите ***,Ето нещо наистина голямо...- "...Благодарение на предприетите реформи в енергийния сектор в момента са натоварени всички мощности в страната..."- Вместо 3 000мв. работят 12 000мв. Това означава стотици милиони приходи за енергетиката и бюджета, вместо в джобовете на бандата на "Буда"-лите...!!!Та-а-а..., ЕТО ЗАТОВА СА "ПРОТЕСТИТЕ"...- ЗАКРИВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА И КРАЖБАТА НА НЕК СА СПРЕНИ...!!!.