Летиш на пътя с 50 км/ч над позволеното – колата на трупчета

Наказателен паркинг за 3 или 6 месеца да е наказанието за подобно нарушение
9 авг 2013 18:10,
117
Летиш на пътя с 50 км/ч над позволеното – колата на трупчета
"Тракия" - раят за летящите джигити. Снимка: Булфото

За превишена скорост над максимално допустимата на пътя трябва да се отнема автомобилът на нарушителя за определен период от време.

За това призова Койчо Русев, член на УС на АЕБТРИ и председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт.

Още по темата
"Какво пречи, когато шофьорът е засечен да кара с над 50 км/час над ограничението, автомобилът му да бъде на наказателен паркинг за три или шест месеца? По този начин нарушителят ще има време да осмисли поведението си на пътя, семейството му, лишено от кола, също ще му отправи критики и в същото време ще трябва да плати такса за престоя на автомобила на паркинга", заяви той пред "Фокус".

По думите му, са необходими повече камери на пътя, които безпристрастно да засичат нарушенията.

"Ако ние не създадем такава обстановка и тези хора със своето безразсъдство не разберат, че има кой да ги контролира, нещата ще се влошават още повече. Трябват камери, които да регистрират всеки, който се движи, без да се съобразява с изискванията на закона и знаците, които са на базата на този закон, поставени на пътя. Няма място за компромиси и за снизхождение", категоричен бе Русев.

Според него трябва обществото да застане зад институциите, да се приемат законодателни мерки и всички, които извършват "безумия на пътя", застрашаващи живота на останалите, да получат наказания.

По думите му да се кара с около и над 200 км/час по толкова натоварен път като автомагистрала "Тракия", а и да се организират състезания по аутобана, е равносилно на самоубийство.

Алекси Кесяков, който е секретар на Държавно обществената комисия по безопасност на движението пък настоя Глобите за нарушителите на пътя през празничните дни да са двойни.

По думите му, статистиката сочи, че в петък, събота и неделя броят на загиналите е двойно по-голям отколкото през останалите дни на седмицата.

"Тази практика трябва да се въведе не защото трябва просто да глобим шофьорите двойно, а защото трябва два пъти повече да предпазим хората, които пътуват тогава", коментира Кесяков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нема ли да е по-добре пътят да се затвори,при тва нарушение?!
18
4
 
13
 
! Отговори
ШОФЬОР преди 10 години
ГОСИН КЕСЯКИ АЛЕКСИЕВ ДА СИ ГЛЕДА ПЕНСИЯТА, А НЕ ДА ПЛЕЩИ ГЛУПОСТИ И ДА НАЛАГА ГЛОБИ !!! В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ СТАВАТ КАТАСТРОФИ ЗАЩОТО МНОГО ХОРА ТОГАВА ИЗЛИЗАТ ИЗВЪН ГРАДОВЕТЕ,И ДВИЖЕНИЕТО Е ИНТЕНЗИВНО, А НЕ ЗАЩОТО Е СЪБОТА ИЛИ НЕДЕЛЯ ! А ЗА ТРУПЧЕТАТА СЪМ СЪГЛАСЕН .
17
1
 
10
 
! Отговори
ами преди 10 години
Ако има 2-ри автомобил, тъпия му син ще го вземе и него и ще направи същото, щото е в пубертета и го бие хормона.*** идея отвсякъде!! Ако Койчо има 2 автомобила ще плаща наказателен паркинг за 2-та.
16
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Превишние с 50 + km/h си е близо до опит за убииство ! И наистина трябва нещо да се измисли защото финансовите глоби не са фактор за тия екстремисти . И не знам защо не се налагат по -мащабно камерите при условие ,че парите за една камера се избиват за 1 седмица от състезателите по пътя ?
15
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие знаете ли какви пари са наказателните паркинги? Имам спомен, че не беше по-малко от 1-2лв на час. Да приемем, че е 1лв на час, това прави над 2 бона, за да стои колата ми 3 месеца там. Тея наред ли са? Много е лесно да бълваш простотии на килограм.
14
5
 
21
 
! Отговори
PRIMER преди 10 години
Колата е собственост на фирма А, но не съвсем все още, защото е на лизинг към банка Б. Шефът на фирмата В я поверил на инженер Г за да работи като технически по обекти. Поради контузия тази седмица я кара колегата геодезист Д. Събота излиза сина му да покара, той добро момче, ама изпробвало колата и минало край караулката със 102 км/ч при разрешени 50 на трилентова магистрала. Защото някой иска да брои колите по-лесно и сложил знак 50.Сега спъваме бизнеса на фирмата, ей така ...
13
11
 
18
 
! Отговори
Ami преди 10 години
Идеята е супер ***, защото е противозаконно да се лишава човек или семейството му от възможност за транспорт.Живеем в 21 век господин "експерте", ако вашия син вземе семейният ви автомобил примерно и се движи със 100 км по "Евлоги Георгиев в отсечката от стадиона до Орлов мост след 2.00 сутринта в събота за да се изфука пред гаджето си и вземата семейния ви автомобил? Но освен това имате малко дете на годинки, което трябва да водите сутрин на ясла-какво правите вие ви питам???
12
6
 
24
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
Койчо, Койчо, Койчооо много си умен бе пич! Ами като е фирмена колата заради един *** ще страда цялата фирма, така ли? Генератор на *** идеи му викат на такъв като тебе. И ако този дето му вземеш колата има още две коли какво ще правиш бе умник? Ами ако има само една кола и малко дете, което жена му (която не кара с 200 км/ч) вози до училище или до детската градина. Чак се чудя как може да се дава гласност на такива *** идеи. Ми като искаш вземи му книжката и това е....
11
6
 
25
 
! Отговори
pena124 преди 10 години
Само с радикални мерки ще успееме да "възпитаме" родните тариакти. Проблема е, че КАТ разбират всяка подкана да си вършат работата, като молба да тормозят предимно коректните шофьори.За това трябва да има яки глоби но и контрола да става чрез камери. Невъзпитаните и нагли милиционерчета нямат място на пътя!
10
6
 
19
 
! Отговори
Александър преди 10 години
На Бай *** трябва да му бръкнея дълбоко в джоба за да се научи на ред. Как така в чужбина сме по примерни и от местните, а тук си караме както си искаме.
9
2
 
9
 
! Отговори
Solution преди 10 години
А ние обикновените граждани като бъдем наказани с законите,защо ли пък идеолозите са ненаказуеми?Чудно ми е защо не измислят как със събраните глоби и данъци,как да се оправят пътищата.
8
10
 
27
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
А фаровете няма ли да ги махате вече?Писна ни от този безсмислен и скъп експеримент????
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До h
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брех какъв мърец, не става ли по лесно със сваляне на номерата като в някои страни, а не с наказателни паркинги. Да се опитам да позная - жена му или децата му има няколко декара паркинг места на 30 км от София и трябва да ги напълнят с балъци.
5
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А какво пък прече такива членове като горният експерт да влизат в затвора при вземане на рушвет? Или пък когато подаряват книжки и им ги продават пак пандела, какво пречи на полицаи и катаджии с коли за по десетки хиляди левове да им се прави даначна ревизия и конфискация на недекларираното имущество. Какво пречи ли, ами такива като господин члена дето за пари всичко правят и стоят в разни управителни съвети и т.н. и само се правят на моралисти, а иначе всичко е батак отдолу ето какво пречи ...
4
18
 
10
 
! Отговори
h преди 10 години
Подкрепям !
3
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много мъдро. Не стига, че насила ще ми карат колата на наказателен паркинг, че и ще ме карат да си го плащам, и то независимо от глобата. Повярвайте ми - който е решил да кара с 200, пак ще си кара с 200!
2
5
 
24
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
много Ханко Братя се навъдиха напоследък, особено този Алекси Кесяков, според когото глобите в петък, събота и неделя трябвало да бъдат двойни.
1
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО