42-ма българи си имат самолети

Повечето машини са втора употреба
Обновена: 13 авг 2013 14:06 | 13 авг 2013 10:56, Камелия Цветанова
47
42-ма българи си имат самолети
Снимка: Булфото, архив

Българите, които имат лични самолети, са 42-ма, показва справка в Държавния регистър на въздухоплавателните средства на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация", съобщи bTV.

Става дума за дву- и четириместни машини с тегло до 750 кг. Голяма част от тях са втора употреба. Цените им започват от 35-40 хил. евро и достигат няколко стотин хиляди евро в зависимост от възрастта и състоянието им.

С тези самолети се извършват само полети "за собствена сметка", т.е. летят само собствениците им и техни близки, но не се използват за търговски полети.

В хангарите на малките летища у нас като Лесново, Долна баня и др. има малки самолети, собственост на едри и дребни бизнесмени, както и на бивши пилоти от гражданската и бойната авиация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
публикувайте имената и статуса им
41
0
 
4
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
Няма лошо и повече да са, богати хора има навсякъде по света, но обикновения работещ човек, дори и за ниско квалифициран труд, дори и да получавайки минималната работна заплата, да може да живее достойно, парите да му стигат да се нахрани и да си плаща сметките. Иначе ставаме държава от третия свят супер богати и такива живеещи в крайна бедност и нищета.
40
0
 
2
 
! Отговори
средна класа преди 10 години
Бих се радвал от сърце да са поне 4200..но това е друга тема..да ги порицаем дружно
39
1
 
8
 
! Отговори
Ахмед Доган преди 10 години
И кво кат си имат, аз пък си имам летяща чиния!
38
1
 
15
 
! Отговори
до 34 преди 10 години
То такива бонуси в живота от партиен секретар до милионер един път на 200 години се случват ,а и са нетраини съединения.Знаеш как е с готовото, много комплекси за избиване и живот за живеене след 20-50 години затваряш кръга на 0 ла.Говориш за богати ,ами то богат за ден не се става ,нито с труд може да конкурираш тоя де се сабужда с 20 милиона на сметката.Ясно ти е какво намеквам ,а и едва ли като играеш на ръба на закона си голям бизнесмен.
37
9
 
23
 
! Отговори
Монархист, ама преди 10 години
До Монархист МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ И ОБИКНОВЕНИТЕ АНГЛИЧАНИ ПЪК ОБИКНОВЕНИТЕ РУСНАЦИ МОГАТ ЛИ? Най-мразя мръсните комунисти хем се възхищават на Запада хем го мразят ТОЛКОВА СТЕ НЕЩАСТНИ ЗАВИСТНИЦИ ЧЕ МИ СЕ ДРАЙФА ОТ ВАС Трябва всички да ви съдим като в Трето Българско царство и да ви разстрелваме!
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В това число включват ли се селскостопанските самолети и учебните?
35
6
 
26
 
! Отговори
gogo2113 преди 10 години
Прочетох "новината".....и преместих самолета в другия крачол.
34
4
 
18
 
! Отговори
утопист преди 10 години
До 19То зависта идва от недоимака! А недоимака може да се оправи с възможности на хората да работят, нищо повече! Когато човек със собсвените си възможности е способен да изкара нормални пари, тогава и завистта ще намлее, немисли ли? Честно казано повечето хора несикат да имат самолети и скъпи коли, а възможности да изкарат пари и да живеят добре. Като цяло изглежда простичко, но на практика - Утопия!
33
1
 
12
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Българина не харесва богатите , по точно богатите у нас или най малкото е мнителен към тях.така че спечелих баса.Не коментираме кой има повече и откъде.
32
1
 
4
 
! Отговори
утопист преди 10 години
До 33Да тука си прав! Последните години установих, че това не е етикет (имам в предвид за - Военните, номенклатурчите и другите които споменаваш), нито клише, те проста са си такива - гледат краткосрочно, а не дългосрочно. Не ги интересува и без това знаят играта и са свели разходите си до удовлетовряване на моментни нужди. Това да им говориш за ефективност или развитие звучи наистина смешно и безмислено. В крайна сметка стигаме до идеята за манталитета една отдавна клиширана тема.
31
15
 
7
 
! Отговори
бала долари преди 10 години
Имали бол пари - карат самолети.Голтаците и просяците да си налягат парцала и да не гледат в чуждата паница,защото така е определено едни да са богати, други слуги,а трети да се ровят в кофите.Се ла ви!
30
0
 
34
 
! Отговори
до утопист преди 10 години
Чакаи ти спортисти ,номенклатурчици и полицаи да ти развият икономиката.Те тея мишоци в мисленето, неможаха готовото да подържат, ти за инвестиране и експанзивна политика се надяваш.На пирон произведен в България се радваме като малки деца.За самолети незнам ,но всичкия елит живее на принципа газ до дупка и краде сякаш 500 години ще живее.
29
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яхта го разбирам за хора със страст към морето и приключенския живот.Самолет също го разбирам ....Кампери ,лодки,планери ...Ама да пръснеш 200 бона за тузарска кола ,че да респектиращ сулъовците с 300 лв заплати още ми е непонятно що за комплексарщина е.
28
2
 
27
 
! Отговори
утопист преди 10 години
Хубаво , е че някои хора си го позволяват! Винаги ще има класово раделение , а това е основният белег - разлика материалния статус! Въпроса, е че вместо тези които имат да дават работа на другите те не правят. Това е дразнещото.То че имат , нека да имат. И Бил Гейтс има, Ъорън Бъфет също, но и дават работа,нали така.
27
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бате Бойко сигурно няма самолет. И за какво му е, като си имаше цял авиотряд на разположение, за да му вози манекенките и ритнитопковците.
26
11
 
25
 
! Отговори
Лошо преди 10 години
Никога няма да се оправим щото сме си такива ! Безобидна статия, а толкова завист, злоба и анализи, и то за нещо дето струва колкото панелка в Люлин.Мизерия за всички, за да са всички доволни ?!?!! Тва ни е "мисленето" и всеки който има 2 лева повече от мен и даде единия за хоби е мутра, новобогаташ и му трябва психоаналитик.Мишки
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз искам да са 4200!
24
7
 
17
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Във Великобритания това си е цяло общество - притежанието и управлението на самолет/вертолет. И собствениците не са някакви богаташи, а най-обикновени хора, които използват хубавото време да летят насам-натам из околностите. Разглеждал съм британски сайтове и самолетите варират от 50 до 100хил паунда в зависимост от 'екстрите' и марката. Съществува и варианта да си купиш такъв разглобен и сам да си го сглобиш, после минаваш на проверка от съответната организация и ако всичко е наред - летиш.
23
3
 
3
 
! Отговори
дядо преди 10 години
по голяма тъпня не бях чел

Спонсорирани публикации