Големият страх е, че МС ще свърши добра работа

НС кани Плевнелиев на дебатите за бюджета, каза Манолова
Обновена: 14 авг 2013 14:06 | 14 авг 2013 10:23, Камелия Цветанова
251
Големият страх е, че МС ще свърши добра работа
Зам.- председателят на НС Мая Манолова.Снимка: Булфото, архив

Организаторите на протестите, онези икономически и политически среди, които дърпат конците на протеста, не искат да има диалог, те направиха всичко възможно чрез ултиматуми и заплахи да попречат на разговора между институциите и протестиращите. Това заяви зам.-председателят на НС от БСП Мая Манолова по Нова телевизия.

Тя коментира, че има хора и институции, които не искат да предпазят правителството от грешки и като пример посочи президента Росен Плевнелиев, който „се старае да пречи на това изпълнителната власт да си свърши работата”.

Една от стъпките му в тази посока е наложеното вето върху актуализацията на бюджета, за което Манолова смята, че няма никакви икономически мотиви.

"Дебатите върху актуализацията текат повече от месец, всичко се каза и се обсъди и от синдикати, и от работодатели, мотивите на Плевнелиев нямат никаква икономическа и правна обосновка, те са изсмукани от пръстите“, каза тя.

Още по темата

Мая Манолова обяви, че ръководството на парламента официално е поканило президента на извънредното парламентарно в петък, когато депутатите ще обсъдят и гласуват отново актуализацията на държавния бюджет.

Тя обяви, че в петък всички депутати от БСП ще бъдат в пленарна зала. Тя е убедена, че ветото на президента ще бъде преодоляно, защото освен социалистите и депутатите от ДПС ще подкрепят отново актуализацията.

"Не се налага да водим преговори с Атака, те са достатъчно отговорни пред избирателите си и нямам съмнение, че ще се явят в петък и ще защитят интересите им", коментира още зам.-председателят на НС.

„Няма друго правителство, което стъпка по стъпка да изпълнява това, което е обещало. Силата на това правителство е в това, че то стриктно изпълнява своята програма. Няма друг парламент, който плътно да се приближава към това,което е обещал и да работи в интерес на българските граждани. Големият страх на организаторите на протестите и на президента дори е, че правителството ще свърши добра работа. И ветото, и радикализирането на протестите цели да пречи на правителството да работи за хората”, заяви Манолова.

Тя коментира още, че не парламентът е институцията, която е прекъснала диалога с гражданите.

„Тъй като бях свидетел как в предишния парламент имаше тотална липса на чуваемост, аз се бях зарекла, че ако имаме мнозинство в парламента, ще направя всичко възможно, за да поставим по друг начин нашите отношения с гражданските структури. Съжалявам, че започнахме с фалстарт и сега всички разговори и обществени дебати, които прави правителството, изглежда се случват под натиск”, обясни депутатът.

Според нея обаче това не е така, защото има обществени съвети и за пръв път има премиер в лицето на Пламен Орешарски, който се среща с хората непрекъснато.

Зам.-председателят на Народното събрание съобщи още, че експертната група по новите изборни правила работи усилено, така че в края на месеца да има във всички възможни варианти на Изборен кодекс, който да бъде основа за дебати.

"Така ще има база за обсъждане, за да се вземат решения по най-важните въпроси, като например каква да е изборната администрация, предизборната кампания, отразяването от страна на медиите на кандидатите и как да се осигури равнопоставеност на всички участници и да има мажоритарност", заяви Манолова.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
1
 
! Отговори
andreivn преди 10 години
тя Атака така се нахендри - високи изборни резултати, *** действия в парламента. Ся и те ще лапат... понеже иначе ги няма в следв. парламент
207
0
 
1
 
! Отговори
danibois преди 10 години
Vidqhme vi kakvo svarshihte do sega.EDNO NISHTO aaa hodihte na pochivka i se machite sega kak da otkradnete edin milqrd zaem v djobovite si.
206
1
 
3
 
! Отговори
Ристе преди 10 години
До ShopОбади се на татко си Карло, да ти направи ремонт на дървената шопска кратуна и да ти сложи малко мозък вътре.
205
5
 
0
 
! Отговори
до 232 преди 10 години
Ненавиждам червените *** и трябва да се махат, НО за съжаление си абсолютно прав! Сега трябва да ги потърпим малко, много малко, но достатъчно да стабилизират държавата и после 3в1, голяма разруха оставиха продажниците и некадърниците от герб!И по 3-те точки съм напълно съгласен с тебе !Заем НЕ искат само кредитните ново милионери -олигарсите от герб, за да има бардак, падне борда и да връщат стотинки!Червените олигарси ги устройва борда,те станаха милионери 97-***, сега искат стабилност
204
2
 
2
 
! Отговори
gogo2113 преди 10 години
*** по-*** най-*** мая
203
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЛЕОНАРДОВиковете за НЕЗАБАВНА ОСТАВКА имат само 3 причини: 1. Да се разклати държавата, да се срути валутния борд (за това и не искат да се укрепи държавния резерв чрез заем) и да си изчистят Гербаджийските олигарси дълговете. 2. Да не може да се чуват разумни искания, да няма дискусии и да не могат да се организират нови партии та да се стабилизират старите. 3. Ако може да се реанимира Костов и подобни пък Държавата кучета я яли
202
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака ще гласуват срещу ветото на президента Росен Плевнелиев, защото обратното би означавало предсрочни избори, на които ГЕРБ ще спечели и ще се върне на власт. Това прогнозира пред БНТ председателят на парламентарната бюджетна комисия Йордан Цонев. Това го казва един *** за господарските ибрици.*** ***
201
8
 
18
 
! Отговори
akud преди 10 години
някой ако не znaeka kak изглежда една селска ***-кифла нека погледа снимката на мазолова
200
8
 
17
 
! Отговори
гофус преди 10 години
комунист и атакист никога не е свършил добра работа. няма и да свърши. оставка на корумпираното и крадливо правителство.
199
5
 
14
 
! Отговори
ЛЕОНАРДО преди 10 години
Като знам защо сте на власт да откраднете колкото може повече,за да си върнете личните заеми от милиони левове,ТО ПО ДОБРЕ ДА НЕ СИ СВЪРШИТЕ РАБОТАТА.ЧЕ ТО НЯМА МИНИСТЪР БЕЗ НЯКОЛКО ЗАЕМА,а те искат връщане,НО ЗАЩО ДА ВИ ГИ ВРЪЩАМЕ НИЕ???????
198
1
 
9
 
! Отговори
Нина преди 10 години
Няма шанс!!!
197
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма опасност МС да свърши добра работа, така че спокойно. Keep calm and ОСТАВКА!
196
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
... и продължава да се рее тя гордо в своето безмозъчно пространство...И няма крайи няма крайи няма край
195
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добра работа правителството Орешарски може да се отчете, само ако промени тарикатския т.нар. плосък данък, който може да е радост за недвусмислено плоски мозъци. 80 процента дзанък върху милонерските печалби ще стабилизира държавата и страната, а тгова г-н Орешарски го знае най-добре. Останалото е преливане от пусто в празно. Но и преливане от пусто в празно е "добра работа". От гледна точка на другарите алабалистКи и алабалисти.
194
7
 
26
 
! Отговори
дони преди 10 години
е как няма да ни е страх - нали ако ви оставим да си свършите работата съвсем ше ни загробите..не за първи и не за втори път сте на власт - знаем каква ше я свършите - затова бързаме да ви махнем - преди да е станало непоправимо..
193
1
 
3
 
! Отговори
steiger преди 10 години
До Гражданин на РБА, и Манолова може да е осморка с боза от 8, но все пак се пише с главна буква.
192
9
 
27
 
! Отговори
БЪЛГАРАН преди 10 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ НИ СТРАХ Е ОТ ВАС ,ЗАЩОТО ЩЕ ДОРАЗСИПИТЕ ДЪРЖАВАТА НИ. *** !
191
3
 
16
 
! Отговори
steiger преди 10 години
До Гражданин на РБВие не сте ли гледали предните излъчвания на тази сапунка, че ви е нужно повторение!
190
4
 
24
 
! Отговори
Shop преди 10 години
С чужди пари всеки може да свърши добра работа. Защо вместо да ме задължавате с некви заеми, не раздадете на пенсионерите от вашия членски внос?
189
2
 
19
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
215, az,През 1997-a, Виденов даже не разбра какво точно се случи. Тогава се роди съвременната олигархия, чрез предварително планирано девалвиране на лева, за да може раздадените средства на "свои хора" от тогавашните "предварително планирани за фалиране банки" да станат невъзвръщаеми. Пари от целия народ за свои хора от всички политически цветове.Какво да кажем за подписаните от Костов договори за Марица-1 и Марица-3?А за одобрените от ББ ВЕИ-та?Да има ОСЪДЕН политик за ОГРАБВАНЕ на народа?