След дългите жеги дойде пикът на летния грип

Това лято хората се чувстват по-отпаднали, коментират лекари
22 авг 2013 07:00,
33
След дългите жеги дойде пикът на летния грип
Снимка: архив, Булфото

На първа страница "24 часа" алармира: След дългите жеги настъпи пикът на чревните инфекции, наричани летен грип.

"Това лято има по-тежка интоксикация - хората се чувстват по-отпаднали, по-болни. Изолирани са причинители на дезинтерия, както и ротавируси", казва Камен Плочев, директор на Инфекциозната клиника на ВМА.

Летният грип започва със силна отпадналост, болният не може да стане от леглото. Температурата е над 38 градуса, пише изданието.

"Детските отделения в Инфекциозна болница в София са разполагат с над 50 легла и са пълни. Повечето деца са се върнали от море", каза шефът на детското интензивно доц. Атанас Мангъров.

Пред "Преса" Атанас Мангъров допълва: Морски вирус поваля ваканцията на децата. Повечето малчугани прихващат ентеровирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: болнилетен грип
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Меркел преди 10 години
*** НА ЕВРОПА!
24
2
 
2
 
! Отговори
blah преди 10 години
Piite echinacea, mnogo polezna bilka zasilvasta imunnata sistema, ima ia v aptekite pod forma na kapki.
23
4
 
4
 
! Отговори
gost преди 10 години
един месец бухах като *** 6то лекарства пиех какво бе6е това не знам но такав грип досега не сам карал и не е само на морето а го има и в малките градове а пак е наи лесно кого хване6 веднага да пие6 антибиотика които ти изпи6 и се придобива от тия климатици и наи ве4е от те4ението като излезе6 с мократа глава сутрин ела гледаи какво става изстинал си веднага или като спи6 отвит
22
0
 
24
 
! Отговори
Доктор преди 10 години
Една от основните причини да се разболяваме е ОТСЛАБВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА вследствие НЕДОСПИВАНЕТО (на което се гледа с пренебрежение).
21
3
 
13
 
! Отговори
Венци преди 10 години
Всички знаят, но медиите мълчат за това, че по южното черноморие има морски вирусен грип, който протича много тежко, същото се случи и с нас и то няколко пъти, но добре че племенника ми остана жив.вече не ходим по южното черноморие, а само на север заради този грип. Той се хваща от яденето там и от морската вода е заразена понеже има много хора и огходните води на хотелите покрай плажа са заустени в морето, както на плажа в Лозенец. Този грип го има най вече в Лозенец и Приморско . Когто се отиде в тези градчета нетрябва да се яде и пие нищо местно, а да се купува храна от суперите и се пие ми
20
1
 
21
 
! Отговори
никой преди 10 години
Не знам морето, колко е замърсено но ако хората се научат на елементарна хигиена например да си мият ръцете, зеленчуците и плодовете този проблем щеше да е поне на половина решен. Друг е въпроса, каква адекватна помощ получават в здравните заведения.
19
2
 
15
 
! Отговори
Иван преди 10 години
До гражданина със самолетните притесненияМного евтини филми за конспирации гледаш. Съжалявам че не се сещам за заглавието, но отскоро има един филм дето е правен точно за тия глупости с пръскането от самолетите. Там пилоти, механици, доценти и интелигентни хора обясняват че това не е вярно и са глупости. В Америка от филмите за конспирация се изкарват доста пари и затова ги бълват постоянно!
18
3
 
8
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Почиващите не са свикнали с морския климат и морето и ги хваща бързо.Друго си свежия селски планински въздух
17
14
 
5
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
ДО КОМЕНТАР 17 - АНОНИМНИКА - .... И ако обичаш , НЕ МИ ГОВОРИ за някакви газове от самолетите.... ако са такива газове,за които ми ги представяте.... те изчезват почти веднага или след няколко минути! А това - СТАВА НА ОБЛАЦИ! Има ги и през деня! Но доста по нарядко отколкото нощем! И откакто са започнали да "минават".... ПИК на главоболие,замаяност,тревожни и нервни разстройства и панически атаки :((( !!!!
16
14
 
5
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
ДО КОМЕНТАР 17 - АНОНИМНИКА - Явно си голям "спец" по кемтрейлса , извънземните и мистериите.... Не знам дали си от София или не... Но ако си от София и чат пат излизаш на терасата си вечерно време за по фас или да проснеш прането ;) или си по "седянките" пред блоковете ;) Би ли бил така добър да хвърляш по някой поглед към небето и да ми обясниш като "спец" какви са тия СОЛИДНИ "ЧЕРТИ",които НЕ изчезват обаче а стават на ГОЛЕМИЧКИ ОБЛАЦИ впоследствие?!?! Това го наблюдавам в последните 10 дни!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГражданинътКарбовскиТова с кемтрейла е като онова с извънземните... никой не си вярва, но всеки обича мистериите на пейките пред блока.
14
1
 
5
 
! Отговори
А да помислим преди 10 години
На Слънчев бряг няма да му дадат син флаг ако морето е мръсно. Виж бройката на почиващите (това лято счупи всякакви рекорди,като брой туристи-бидняци от европата) и качеството и срока на годност на храните,дето им дават...Там е разковничето!
13
5
 
24
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
....Къпещи се и ходещи на почивка на море,в което се изливат л_ _ната на хотелите от цялата крайбрежна ивица! Факт! :((( Дишащи доказано ултра мръсен въздух по големите градове, където се е събрала почти цялата страна! Редовно "обгазявани" и "пръскани" от "случайни и невинни КЕМТРЕЙЛС самолети"! Само снощи между 00 и 01 часа видях 10 над квартала ми в София,оставящи СОЛИДНИ "ЛИНИИ",които после станаха на странни облаци!!! И КАК ИСКАТЕ ТОГАВА ЕДИН ЛЕТЕН ГРИП ДА НЕ ГИ ПОВАЛИ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ?!?! :(
12
2
 
22
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Е_ _ати статията! Навремето тия вируси ги минавахме на крак безпроблемно! И в "Работническо Дело" нямаше водещи статии за "пика на летния грип"? и за "гълъбите,които пренасяли смъртоносна инфекция"?.... Обаче сме имали силен имунитет от чист въздух и хубава храна! Не като сегашните деца за съжаление.... Плюскащи изключително и само доказано вредни ( да не кажа - ОТРОВНИ храни!) пълни главно с консерванти , пиещи "енергийни напитки"?!?! и стоящи пред компа да играят само игри! :(((((...
11
5
 
27
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 10 години
Има ли още нормално мислещи дето ходят на почивка в *** яма?
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1 - гърците са прекалено бедни да си позволяват такива работи, не са като нас ;) гъзари, а от гъзарията пръска ***...
9
6
 
10
 
! Отговори
666 преди 10 години
OLELE... SEGA VECHE I POSRANI DEPOTATI...
8
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
море,кво море бе ,нали има криза и няма лев....
7
2
 
34
 
! Отговори
МD преди 10 години
Какъв геноцид, бай Вичо? Геноцид ли е да се съкрати раздутата администрация на болниците, която се храни на гърба на медиците, които генерират приходи??? Лекари няма да бъдат съкращавани и аз, като лекар, съм ЗА едно такова съкращение.
6
8
 
11
 
! Отговори
ром преди 10 години
който яде птичи краааак той за мене е бунак.......пак ли е птичи вирос? хаш пет ен едно?