Розовият паметник да не се драматизира, зове Вигенин

"Оскверняването на паметник е нещо, което не трябва да се случва"
Обновена: 23 авг 2013 15:59 | 23 авг 2013 15:58, Елка Василева
81
Розовият паметник да не се драматизира, зове Вигенин
Снимка: БТА

Не е нужна крайна реакция по повод случилото се с Паметника на Съветската армия, заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин.

"България има международни ангажименти да поддържа тези паметници. Тук не става въпрос за политическа целесъобразност. Оскверняването на паметник е нещо, което не трябва да се случва. Смятам, че не бива да се предизвиква кой знае колко крайна реакция по този въпрос, защото институциите в България взеха незабавно мерки и Паметникът на Съветската армия беше почистен". Това каза министър Вигенин, помолен да коментира искането на Русия да има наказания за виновните за оскверняването на паметника и предприемане на незабавни мерки за недопускане това да се случва в бъдеще.

Още по темата
Министър Вигенин обясни, че вероятно ще има разговор с представители на посолството на Русия у нас, за да се помисли какви са вариантите да бъде изпълнено тяхното искане - да се гарантира, че такива неща няма да се случват в бъдеще.

"Не виждам конкретно решение в случая, защото трябва да се гарантира и достъпът до този паметник. Не бива да се драматизира прекалено случилото се", каза Вигенин и допълни, че по повод инвазията на войските в бивша Чехословакия "българската държава вече се е извинила за случилото се и не е нужно това да се случва на всяка годишнина - веднъж направено това извинение, то важи и за следващите години, като не бива да се прави вътрешна политика от този въпрос."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 10 години
Както виждате надписът е на чешки език.А чехите имат правото да го направят.Ами какво да кажа-каквото са си надробили руснаците през 1968-*** сега да си го сърбат.И нека да не се лъжем.Докато е тук тоя паметник все ще се намери кой да го боядисва.Да го преместят в някой склад,дето никой да не го вижда и там ще си стой на спокойствие.Иначе за зверствата дето руснаците са сторили в Чехия, това е нищо.Безобидно,е и никой не е пострадал.
64
0
 
0
 
! Отговори
viara преди 10 години
А ние не трябва ли да искаме извинения от Генуа и Венеция. Нали с тяхна помощ ни е мачкала Османската империя?
63
0
 
6
 
! Отговори
viki123 преди 10 години
Изкривена работа. Българина е толкова ***, че Доган с 2 клипчета в ютуб може да го накара да забрави историята дет я е учил, а Бареков с 4 минути медия може да го обърне срещу родителите му. Всеки си заслужава съдбата. ***, 5 лв, панел и цял живот мизерия. Така си го избрахме
62
6
 
4
 
! Отговори
46 м преди 10 години
не съм социалист,не съм и гласувал за бсп,но този път ще дам гласа си за тяхи аз и моето семеиство-защото аз с с кафяви ризки ош беж няма да правя-под достоинството ми е .....дори националистическите формации които не харесвам -мога да ги разбера(търсят си хората електорат,на всяка цена -дори и да изглеждат клоуни)но с фашизирана *** на една лодка-не
61
1
 
4
 
! Отговори
СОЦИАЛИСТ СЪМ ,МАЛЕ преди 10 години
До ЛЕНИН: ДОБРЕ ГО КАЗВАШ ДРУГАРЮ ЛЕНИН ,НО ЗАЩО НЕ ИЗТРЕБИ ФАШАГИТЕ ДО ДЕСЕТО КОЛЯНО , А ГИ ОСТАВИ НА СЕДМО И СЕГА НИ ПИЛЯТ МРЪСОТИЯ СЛЕД МРЪСОТИЯ ! ЧЕ , И ДЕМОКРАТИ СЕ НАРИЧАТ МРЪСНИЦИТЕ -ЯКО ЗАБЛУЖДАВАТ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НИ !
60
8
 
5
 
! Отговори
х преди 10 години
Едно не трябва да се забравя никога, че комуниста няма род и родина,а за него е важен единствено комунистическия интернационал. Ако от интернацианала им кажат да се откажат от България и да сменят нациолноста си те ше го направят без да се замислят. Между другото те вече го направиха в пиринска "Македония" и се отказаха от българите в Македония по инструкция от коминтерна. Затова и защитават паматника на армия която е окупирала България.
59
2
 
2
 
! Отговори
p<3nk преди 10 години
I'm offensive and I find this Russian.
58
8
 
0
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
До Рудолф ХесХубаво е да се прегледаш при психиатър, тия фантазии не са на добре:)))А ако се окаже, че русофилстващите сами са си го боядисали?
57
7
 
14
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 10 години
Тия педерастчета които са боядисали на рашките паметника във розово, се питам как биха стояли пред една SS дивизия, която би им напъхала спрейовете във *** и им биха дали огън докато излезе червено през устата................... Смелчаци. И Германия и Русия не са били на никого ***, жалки подобия на хора които си имате паметник на американските летци които са бомбардирали София.
56
2
 
9
 
! Отговори
мен преди 10 години
1. ЧЕЗ да се извини на българския народ, за мародерствата.2.Оня, Черни, да се извини, защото ни оприличи на турски ***!Това е българско, а не да ме триете!
55
1
 
8
 
! Отговори
ЛЕНИН преди 10 години
До ot GermaniaКАЖИ ИМ НА ТЕЗИ ПРОСТАЦИ ТУК ЧЕ .ГЕРМАНЦИТЕ СИ ИСКАТ ОТНОВО БЕРЛИНСКАТА СТЕНА...И АКО МОЖЕ ДА Е ПО- ВИСОКА...И ЧЕ ИМА НОСТАЛГИЯ ПО ГДР .
54
0
 
3
 
! Отговори
.. преди 10 години
O, ok vaginin
53
5
 
3
 
! Отговори
ot Germania преди 10 години
Tuk pametnicite na SA se poddrzat v dobro sastojania, dori i v Zapaden Berlin.A za oskvernjavane napravo na sad. Tova e kultura, ne kato v Bulgaria.
52
5
 
11
 
! Отговори
ЛЕНИН преди 10 години
РУСНАЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВИНЯТ ЧЕ НИ РАЗДЕЛИХА С БЛАГОДЕНСТВИЕТО В ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ...А СЛЕД ТОВА ПРЕЗ 1944ГОДИНА НИ ОТНЕХА СВЕТЛИЯ КАПИТАЛИЗЪМ...А ИЗПРЕВАРВАХМЕ АЛБАНИЯ В ИКОНОМИЧЕСКО ОТНОШЕНИЕ ПО ТОВА ВРЕМЕ...НО ЗА НАШЕ ЩАСТИЕ БРАТСКА АМЕРИКА НИ ОСВОБОДИ И САМО ЗА 20ГОДИНИ СИ ВЪСТАНОВИХМЕ ПОЗИЦИЯТА......
51
0
 
6
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Пешко, няма нито вечен обществен строй , нито идеален такъв.
50
9
 
7
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Безсмислено е да се спори с българи, за които сталинските войници са по-ценни от българските.
49
2
 
5
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
А стига сме се косили . Разбойниците нямат цвят и партийна принадлежност .Направиха ни най- бедна страна , затова са виновни и Луканов ,Беров ,Костов , Сакскобурготски , Тройна коалиция и др.
48
0
 
6
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Пешко , не бъди наивен ,сега се щират в палати и то по чужбина и не само комунисти , но и бивши такива.
47
0
 
6
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Пешо и много от тях настоящи седесари.
46
3
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Крадците на прехода бяха всичките до един комунистически ***,бивши отговорни другари!