Розовият паметник да не се драматизира, зове Вигенин

"Оскверняването на паметник е нещо, което не трябва да се случва"
Обновена: 23 авг 2013 15:59 | 23 авг 2013 15:58, Елка Василева
81
Розовият паметник да не се драматизира, зове Вигенин
Снимка: БТА

Не е нужна крайна реакция по повод случилото се с Паметника на Съветската армия, заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин.

"България има международни ангажименти да поддържа тези паметници. Тук не става въпрос за политическа целесъобразност. Оскверняването на паметник е нещо, което не трябва да се случва. Смятам, че не бива да се предизвиква кой знае колко крайна реакция по този въпрос, защото институциите в България взеха незабавно мерки и Паметникът на Съветската армия беше почистен". Това каза министър Вигенин, помолен да коментира искането на Русия да има наказания за виновните за оскверняването на паметника и предприемане на незабавни мерки за недопускане това да се случва в бъдеще.

Още по темата
Министър Вигенин обясни, че вероятно ще има разговор с представители на посолството на Русия у нас, за да се помисли какви са вариантите да бъде изпълнено тяхното искане - да се гарантира, че такива неща няма да се случват в бъдеще.

"Не виждам конкретно решение в случая, защото трябва да се гарантира и достъпът до този паметник. Не бива да се драматизира прекалено случилото се", каза Вигенин и допълни, че по повод инвазията на войските в бивша Чехословакия "българската държава вече се е извинила за случилото се и не е нужно това да се случва на всяка годишнина - веднъж направено това извинение, то важи и за следващите години, като не бива да се прави вътрешна политика от този въпрос."


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 5 години
Както виждате надписът е на чешки език.А чехите имат правото да го направят.Ами какво да кажа-каквото са си надробили руснаците през 1968-ма сега да си го сърбат.И нека да не се лъжем.Докато е тук тоя паметник все ще се намери кой да го боядисва.Да го преместят в някой склад,дето никой да не го вижда и там ще си стой на спокойствие.Иначе за зверствата дето руснаците са сторили в Чехия, това е нищо.Безобидно,е и никой не е пострадал.
64
0
 
0
 
! Отговори
viara преди 5 години
А ние не трябва ли да искаме извинения от Генуа и Венеция. Нали с тяхна помощ ни е мачкала Османската империя?
63
0
 
6
 
! Отговори
viki123 преди 5 години
Изкривена работа. Българина е толкова ***, че Доган с 2 клипчета в ютуб може да го накара да забрави историята дет я е учил, а Бареков с 4 минути медия може да го обърне срещу родителите му. Всеки си заслужава съдбата. ***, 5 лв, панел и цял живот мизерия. Така си го избрахме
62
6
 
4
 
! Отговори
46 м преди 5 години
не съм социалист,не съм и гласувал за бсп,но този път ще дам гласа си за тяхи аз и моето семеиство-защото аз с с кафяви ризки ош беж няма да правя-под достоинството ми е .....
дори националистическите формации които не харесвам -мога да ги разбера(търсят си хората електорат,на всяка цена -дори и да изглеждат клоуни)
но с фашизирана *** на една лодка-не
61
1
 
4
 
! Отговори
СОЦИАЛИСТ СЪМ ,МАЛЕ преди 5 години
До ЛЕНИН: ДОБРЕ ГО КАЗВАШ ДРУГАРЮ ЛЕНИН ,НО ЗАЩО НЕ ИЗТРЕБИ ФАШАГИТЕ ДО ДЕСЕТО КОЛЯНО , А ГИ ОСТАВИ НА СЕДМО И СЕГА НИ ПИЛЯТ МРЪСОТИЯ СЛЕД МРЪСОТИЯ !
ЧЕ , И ДЕМОКРАТИ СЕ НАРИЧАТ МРЪСНИЦИТЕ -ЯКО ЗАБЛУЖДАВАТ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НИ !
60
8
 
5
 
! Отговори
х преди 5 години
Едно не трябва да се забравя никога, че комуниста няма род и родина,а за него е важен единствено комунистическия интернационал. Ако от интернацианала им кажат да се откажат от България и да сменят нациолноста си те ше го направят без да се замислят. Между другото те вече го направиха в пиринска "Македония" и се отказаха от българите в Македония по инструкция от коминтерна. Затова и защитават паматника на армия която е окупирала България.
59
2
 
2
 
! Отговори
p<3nk преди 5 години
I'm offensive and I find this Russian.
58
8
 
0
 
! Отговори
Шoп преди 5 години
До Рудолф Хес

Хубаво е да се прегледаш при психиатър, тия фантазии не са на добре:)))
А ако се окаже, че русофилстващите сами са си го боядисали?
57
7
 
14
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 5 години
Тия педерастчета които са боядисали на рашките паметника във розово, се питам как биха стояли пред една SS дивизия, която би им напъхала спрейовете във задника и им биха дали огън докато излезе червено през устата................... Смелчаци. И Германия и Русия не са били на никого ***, жалки подобия на хора които си имате паметник на американските летци които са бомбардирали София.
56
2
 
9
 
! Отговори
мен преди 5 години
1. ЧЕЗ да се извини на българския народ, за мародерствата.2.Оня, Черни, да се извини, защото ни оприличи на турски ***!Това е българско, а не да ме триете!
55
1
 
8
 
! Отговори
ЛЕНИН преди 5 години
До ot Germania
КАЖИ ИМ НА ТЕЗИ ПРОСТАЦИ ТУК ЧЕ .ГЕРМАНЦИТЕ СИ ИСКАТ ОТНОВО БЕРЛИНСКАТА СТЕНА...И АКО МОЖЕ ДА Е ПО- ВИСОКА...И ЧЕ ИМА НОСТАЛГИЯ ПО ГДР .
54
0
 
3
 
! Отговори
.. преди 5 години
O, ok vaginin
53
5
 
3
 
! Отговори
ot Germania преди 5 години
Tuk pametnicite na SA se poddrzat v dobro sastojania, dori i v Zapaden Berlin.
A za oskvernjavane napravo na sad.
Tova e kultura, ne kato v Bulgaria.
52
5
 
11
 
! Отговори
ЛЕНИН преди 5 години
РУСНАЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВИНЯТ ЧЕ НИ РАЗДЕЛИХА С БЛАГОДЕНСТВИЕТО В ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ...А СЛЕД ТОВА ПРЕЗ 1944ГОДИНА НИ ОТНЕХА СВЕТЛИЯ КАПИТАЛИЗЪМ...А ИЗПРЕВАРВАХМЕ АЛБАНИЯ В ИКОНОМИЧЕСКО ОТНОШЕНИЕ ПО ТОВА ВРЕМЕ...НО ЗА НАШЕ ЩАСТИЕ БРАТСКА АМЕРИКА НИ ОСВОБОДИ И САМО ЗА 20ГОДИНИ СИ ВЪСТАНОВИХМЕ ПОЗИЦИЯТА......
51
0
 
6
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 5 години
Пешко, няма нито вечен обществен строй , нито идеален такъв.
50
9
 
7
 
! Отговори
Shop преди 5 години
Безсмислено е да се спори с българи, за които сталинските войници са по-ценни от българските.
49
2
 
5
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 5 години
А стига сме се косили . Разбойниците нямат цвят и партийна принадлежност .Направиха ни най- бедна страна , затова са виновни и Луканов ,Беров ,Костов , Сакскобурготски , Тройна коалиция и др.
48
0
 
6
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 5 години
Пешко , не бъди наивен ,сега се щират в палати и то по чужбина и не само комунисти , но и бивши такива.
47
0
 
6
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 5 години
Пешо и много от тях настоящи седесари.
46
3
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Крадците на прехода бяха всичките до един комунистически ***,бивши отговорни другари!