МС ще плати сметката, че е заченат в грях, смята Николов

Бурна политическа есен и силни протести предрича партията на Кунева
26
МС ще плати сметката, че е заченат в грях, смята Николов
Петър Николов, член на Националния съвет на "Движение България на гражданите". Снимка: БТА

Протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски са политически от първия ден и това е добре, защото само политически протест може да свали правителство, към което хората нямат доверие. Това каза Петър Николов - член на Националния съвет на партията "Движение България на гражданите" във Велико Търново, цитиран от БТА.

Според него предстои бурна политическа есен, в която правителството тепърва ще се изправи срещу сериозни проблеми и ще плати сметката за това, "че е заченато в грях с една абсолютно безпринципна задкулисна договорка с олигархията и партии, които малко преди това играха една спрямо друга, че са противници".

Николов прогнозира необратими процеси в БСП, които ще доведат до появата на няколко леви проекти, а това ще бъде реален разпад на твърдото ядро на левицата.

Още по темата

Според него ГЕРБ била слаба опозиция, която извършвала неразбираеми политически актове, и прогнозира, че ключови фигури в партията ще бъдат жертвани.

Той определи като добри опитите на държавния глава Росен Плевнелиев да бъде балансьор между нацията и институциите, които не искат да чуят гласа на хората.

По думите му в началото на новия политически сезон във Велико Търново ще бъдат организирани срещи с ръководствата на всички партии от Реформаторския блок за изработване на общи политически позиции и за привличане на изявени граждани, интелектуалци, хора с бизнес и чисти лица.

Той съобщи, че Националният съвет на "Движение България на гражданите " ще се състои на 21 септември. На него ще бъдат приети промени в устава на партията, ще се състои избор на председател, национално ръководство и Политически съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: протестиПетър Николов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
dimityr_penev преди 10 години
кунева е един от хората, които плащат на протестиращите. а нейните пари идват от прокопиев, който постоянно казва на президента какво да прави.
21
1
 
1
 
! Отговори
avram_bakalina преди 10 години
кунева повече да не се обажда, а президента да си подаде оставката.
20
1
 
2
 
! Отговори
Просто питам преди 10 години
Тия пък кои бяха? Какви движения правят, като са "Движение"? Кой ги слага в сметката?
19
1
 
2
 
! Отговори
AlexxFill преди 10 години
Плевнелиев слугува на бизнес интересите. Винаги е бил свързан с мафията, милионите по офшорни сметки ги е натрупал от пране на пари на престъпните босове. И Кунева не е много по-различна и тя търси пари и политическо влияние без значение на каква цена.
18
1
 
2
 
! Отговори
laura преди 10 години
Единственото което Плевнелиев прави е да пази интересите на политическата мафия. Не го интересуват проблемите на обедняващия народ. И защо да го интересуват, той нали си има милиони по офшорки.
17
1
 
2
 
! Отговори
lou lou преди 10 години
И тази толкова млада партия, а как бързо си менят позициите и колко по-умерени са сега по отношение към ГЕРБ. Нищо чудно и да си присвоят някои от "ключовите" й фигури, все пак Кунева си таи особени чувства към Трайков, който след уволнението защитаваше. Хвалят й президента, което не е никаква изненада като се има предвид че работят за една и съща групичка от олигарси.
16
1
 
1
 
! Отговори
H.Poirot преди 10 години
"Той определи като добри опитите на държавния глава Росен Плевнелиев да бъде балансьор между нацията и институциите" - Това ми звучи много смешно ! За това ли има протести, защото е "велик" балансьор". По - скоро президентът ни успява единствено да балансира милионите по сметката си, които е откраднал от нас - българите !!!
15
0
 
1
 
! Отговори
morgiana преди 10 години
Предричат бурна есен или се надяват на такива, тъй като и те са от партиите, които предсрочни избори идеално ги устройват, понеже с новото сдружение току-виж са успели да влязат в парламента. Тази алтернатива на мен специално не ми се вижда никак светла обаче - една червена снаха в един тюрлю-гювеч. Жената отговорна за преждевременната свърт на ядрената ни енергетика отново в политиката.
14
1
 
1
 
! Отговори
кера преди 10 години
голямо оправяне.взимаме огромен дълг. даваме малко пари тук там на бедните достигнали до тук от цялостното управление дотук , замазваме очите и след това личен лайф. нали почти всички в новото управление са вързани като черва, я с интереси, я с любовни връзки. горката БЪЛГАРИЯ няма да се оправи докато стари муцуни ни управляват и разни кукли на конци.досега не съм усетила нищо по-добро от преди. само още повече се е увеличил дългът. даже и с намалението на тока,, за този месец е по-висок с 20%.
13
1
 
1
 
! Отговори
sasho преди 10 години
До АзBorisov predrichashe vtori mandat,i specheli izborite fakt.
12
2
 
14
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
Тея пък кво се бутат, Пръмова много си повярва със смешния реформаторски блок. Бойко ще ги спечели, не се притеснявайте!
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво беше "Движение България на гражданите" ???
10
3
 
10
 
! Отговори
ннтнв преди 10 години
Гладни бездарници просо сънуват!
9
3
 
18
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 10 години
Бурна политическа есен и силни протести предрича партията на КуневаКУНЕВА НЕ БЕШЕ ЛИ ОНАЗИ ДЕТО И ВИКАЛИ НА ВРЕМЕТО "СНАХАТА НА ПОЛИТБЮРО"???ТАЗИ ЛИ бЕШЕ ДЕТО ПОДПИСА ЗА ЗАТВАРЯНЕТО НА БЛОКОВЕ 3 И 4???КОНГРАЧУЛЕЙШЪН
8
5
 
12
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
Бойко Борисов ако чуе какви ги плещи тоя бивш атакист 7 ще го одере жив!Какъв край на БСП ти се привижда на тебе?Защо Костов не я забрани през 1997?Ако беше станало сега червените дирници на разни Боковци,Цецо,Цецки,Петър и Емил Стояновци,Костовци и прочие щяха да се виждат от километри!Сакън да дойде края на БСП мойто момче че Боко и още цяла сурия "десни" ще те претрепат за тая идея.....
7
12
 
23
 
! Отговори
бивш атакист преди 10 години
Това е края на бсп ,оставка
6
4
 
6
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
Учудвам се че почти никой от тоя народ не е чувал за единствения българин със синя кръв Петър Николов?Вече съм позабравил но тоя твърдеше май че е наследник на Шишмановци!Няма майтап!
5
13
 
15
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Къв е тоя климбар? И нас кво ни интересуват въжделенията му? Прогнозирал бил...тц, тц, тц. То и Боко прогнозираше втори мандат, пък сега яде на Станишев макарите. С тия палячовци насреща Орешарски ще годиняса, истина ви казвам!
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ти кой беше? А сетих се, този който народа не избра!Айде днес.бг да спре с платените статии. Никой не иска Кунева и *** и!
3
1
 
23
 
! Отговори
Дани преди 10 години
Много на сериозно се взема г-жа Кунева. то няма лошо за нея, ама като и слуша човек приказките има усещане, че или хората ги има за глупави или просто още не е пораснала и е в предучилищна възраст. Какво ти Движение ,какъв ти Блок? Не лъжете хората ами си кажете че ламтите за власт и пари!!! Срамота! А народното събрание най вероятно ще го гледате по ТВ защото празното дърдорене няма да излъже никой...