Васил Грудев ще ръководи временно Фонд "Земеделие"

Управителният съвет на фонда прие оставката на Румен Порожанов
4
Васил Грудев ще ръководи временно Фонд "Земеделие"
Васил Грудев. Снимка: ДФЗ

Васил Грудев ще ръководи временно Държавен фонд “Земеделие”. Решението за това е взето на извънредно заседание на Управителния съвет на фонда, съобщи Министерството на земеделието и храните.

През 2011 г. Грудев стана заместник-изпълнителен директор на ДФЗ с ресор „Технически инспекторат и пазарни селскостопански механизми“.

Управителният съвет е приел оставката на досегашния шеф на фонда Румен Порожанов, която беше подадена във вторник с обяснението, че мотивите били лични.

На заседанието агроминистърът Димитър Греков е изтъкнал, че въпреки тази промяна земеделското министерство и фондът „трябва да осигурят нужната приемственост, за да може ДФЗ успешно да премине двата предстоящи одита на ЕС и на Европейската сметна палата, които трябва да приключат до края на годината“.

През последните дни земеделското министерство е обект на критики заради промените в администрацията. Опасенията са, че е възможно да се загубят европейски средства за селските райони и за рибарския сектор.

В последните няколко дни бяха сменени шефове на ключови постове в администрацията. Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева освободи председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров и на неговото място беше назначен Стефан Чайков. Оставка подаде и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов.

Вчера правителството освободи Мартин Иванов като председател на Държавната агенция „Архиви” и назначи на мястото му Иван Комитски. Кабинетът освободи и зам.-председателя на НСИ Цветан Нанов.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Porojanov e profesionalist no tezi deto bqha okolo nego vuv Fonda deribeistvaha na pulni oboroti,nqmashe takova grabene!
2
1
 
3
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
Много рядко коментиран смяна на държавна позиция, но това наистина е професионалист.Бившия Р.Порожанов бе забранил на служителите си въобще да посещават етажа на който той дерибействаше.
1
2
 
2
 
! Отговори
Неграмотни и алчни преди 10 години
Пак ще се завърнат неграмотните *** и алчните *** в ДФЗ!