"Оставка" грейна и от Стената на Роджър Уотърс

Музика, история и политика съчета той в шоуто си "The Wall"
31 авг 2013 09:20,
427
"Оставка" грейна и от Стената на Роджър Уотърс
Снимка: Булфото

Музика, история и политика съчета в шоуто си "The Wall" тази вечер в София легендарният музикант Роджър Уотърс.

Под звуците на песните от концептуалния албум "The Wall" от 1979 г. на "Пинк Флойд" спектакълът пресъздаде падането на Берлинската стена след края на Студената война.

Малко след началото на концерта прозвуча и емблематичната песен от албума "Another Brick in the Wall", в чието изпълнение се включиха 15 български деца.

Показвайки специално отношение към страната ни, Роджър Уотърс поздрави публиката на български език и заяви, че е изключително щастлив да бъде тук.

Известен с призивите си против войната, по време на шоуто си, макар и затруднен с произношението, Уотърс продължи на български, говорейки за истината и справедливостта и против тероризма в целия свят.

Смесвайки музиката и историята, Уотърс направи препратка и към днешната политическа обстановка, с акцент върху България.

По време на изпълнението на песента "Mother", в която се пита: "Мамо, трябва ли да вярвам на правителството", на стената зад изпълнителя се изписа на български език "Оставка".

Скандиранията бяха подети и от публиката.

Уотърс показа как се отстоява позиция - с лекота "помете" религии, идеологии, свещените крави на консуматорското общество - търговските марки, и подкрепи искането за оставка по един много елегантен начин.

По дължина на цялата сцена, висока 12 метра, беше изградена огромна стена от бели тухли, върху която беше прожектирана ефектната мултимедия. Звуци на прелитащи хеликоптери, маршове и писъци допълваха атмосферата на цялото шоу, а разбиващ се самолет създаде реално усещане за война.

По време на продължилото над два часа шоу Роджър Уотърс изпълни "The Show Must Go On", "Comfortably Numb", "Goodbye Blue Sky" , "Hey You", "Nobody Home", "Bring the Boys Back Home" и други, а след събарянето на Стената, символизиращо края на разделението между хората, изпя "Outside The Wall".

В няколкото минути пауза между двете части на концерта на екрана бяха прожектирани снимки на хора, загубили живота си по време на войни.

Така - със спомени по миналото, музика с история и призиви за мирно бъдеще, Роджър Уотърс построи и събори своята Стена в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още по темата: The WallРоджър Уотърс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
6
 
12
 
! Отговори
kukuruza преди 10 години
Тия които си мислят че товa нa стенaтa е поръчaно от някой.от нaшaтa държaвицa сa прости,огрaничени,мaлоумни, иоще много подобни определения. Уотърс дa не е оня пропaднaл мишо шaмaрa дето се явявa в подкрепa нa ***. Уотърс си е световно известен изпълнител с огромни успехи и дa си мислите че някой от нaште може дa. Го купи и дa му диктувa кво дa прaви ,сaмо покaзвa колко сте жaлки и огрaничени.
194
4
 
4
 
! Отговори
eee преди 10 години
Всички, които от един концерт се хвърлихте в политика без да разбирате и грам от това. Липса на мъничко разум, желание страната ни да просперира и да заеме подобаващото й място. А това никак не може да стане, ако не загърбим политиката и се обединим в името на доброто на България. Така както ни завеща царя Борис 3, както ни съветва сина му Симеон.Иначе подкрепям 32, 40, 43, 101,110, 240.Кой век сме? Стига с този пещерен антикомунизъм. Та Вие биещи се в гърдите анти сте не доказали се в соца.
193
8
 
8
 
! Отговори
StaikoStaikov50 преди 10 години
Трети месец питам : "Оставка, оставка и после какво правим ?" Отговор не съм получил и до днес.
192
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
колко ли пари сте дали Герберчета прости ама вие имате даваите
191
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 244Кви щати, кви 5 лева те гонят?!?!?!? Роджър Уотърс е роден на 6-ти септември 1943-та година в Грейт Букам, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ!!!!!! И за твое сведение не е живял никога в САЩ. Живее в Великобритания с кралица Елизабет II и министър-председател Дейвид Камерън. Президенти там няма ***! Какво общо има той със САЩ? "The government" във Великобритания, ***, е ПАРЛАМЕНТА!!!!
190
6
 
9
 
! Отговори
до атакист преди 10 години
до АТАКИСТ като сте *** и се продавате затова ви купуват депутатите. по време на 40 народно събрание когато ГЕРБ още ги нямаше АТАКА пак остана без депутати , вие сте си *** - никой не ви е виновен.
189
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунягиииииииииииииииииииииииииииииииииииии и агент Гоце ви го каза - навряхте си го така, както и Чикатило не може и да си мечтае да ви го навре.
188
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да си много *** платен политически агитатор за да виждащ в появилия се надпис някаква подкрепа в протестите срещу правителството :)))А и ако не знаете под "government" в щатите се разбора президента и неговата администрация
187
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставката на концерта е за цялото политическо пространство и властимащи и опозиция.
186
1
 
1
 
! Отговори
nikolovm преди 10 години
До АтакистИли със скъпи лекарства или с повече пари
185
11
 
7
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Не харесвам правителството и не смятам, че това е най- доброто, което България може да покаже като изпълнителна власт, но и не одобрявам разни чужденци, дори и да са изтъкнати изпълнители да се бъркат във вътрешните ни работи и да ни диктуват.Трябва външният министър да изпрати протестна нота до английското посолство.
184
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 233Тъй ли? я напиши в гуугъл "моника йосифова фирма кипър" и потърси картинки и кажи според теб за кой се отнася оставката. Подписано и подпечатано. А такива в интернет за цялото бкп има на кило - където бръкнеш, от там изникват. И безплатно.
183
5
 
4
 
! Отговори
nikolovm преди 10 години
До АтакистТиквата прие при себе си няколко депутата, а дпс ви купи всичките, заедно с болен който вече от радост от голямата далавера, е спрял да си взема и лекарствата за шизофрения.От болния му мозък масата не може да го предпази
182
4
 
17
 
! Отговори
Десен преди 10 години
Роджър Уотърс много добре знае че в момента в Бг управляват комунистите. А те са хората които почти половин век разделяха хората в Европа. Е какво иската да напише сза тези хора да ги подкрепи ли.
181
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората, които обстойно познават изявите на Уотърс много добре знаят неговото изключително негативно отношение към всеки политик и особенно към тези, които се опитват пряко или косвено да го използват в името на своя рейтинг, та в тази връзка и с огелд доста неадекватното поведение на нашия Президент при срещата си с Уотърс, може съвсем спокойно да заключим че надписа е бил насочен именно към него и то във връзка с неговото присъствие на концерта.Но естетсвенно читателите на ВинетУ са далечее...
180
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 33Не ме вълнува какво иска Waters в България или какво казва за България по една много проста причина - той не е българин или български гражданин, не работи в България и не плаща данъци в България. А сме на сегашното положение именно защото имаме политици, които безропотно изпълняват всякакви прищевки, най-вече идващи от Запад. Положението може да се подобри само с нови лица, но за съжаление не виждам такива в политическото пространство у нас. Всичките са продажници и ***!
179
15
 
5
 
! Отговори
1 преди 10 години
Никой не преброи тези които НЕ ИЗВИКАХА "оставка" - повярвайте не бяха малко поне покрай мен.
178
1
 
3
 
! Отговори
nikolovm преди 10 години
До АтакистНе надежда а извод от ситуацията
177
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До :)224Ако си мислиш, че има нещо по-лошо от комунистите, значи нещо не си наясно...Мантрата за по-лошите от тях я създават те самите...за тези, които като теб я повтарят без капка мисъл...или пък и ти си вероятно някой ***, който чака топло местенце, ама без много зор...те нали комунистите за това се борят основно...ОСТАВКА нещастници!!!!
176
3
 
1
 
! Отговори
nikolovm преди 10 години
До АтакистЩе ви го сменят когато всички партийки производни на бкп като вас подкрепят дпс

Спонсорирани публикации