Пиша тройка на кабинета заради психическата им издръжливост

Константинов: Партиите не желаят да променят изборната система
Обновена: 6 сеп 2013 09:53 | 6 сеп 2013 09:50, Веселина Йорданова
65
Пиша тройка на кабинета заради психическата им издръжливост
Михаил Константинов. Снимка: архив, БулФото

Писах много нестабилна тройка на правителството главно заради психическата им издръжливост. Така проф. Михаил Константинов коментира първите 100 дни на кабинета „Орешарски” пред Нова телевизия. По думите му управляващите са подложени на огромен стрес и в момента си рушат здравето. Той дори каза, че му е мъчно за тях.

Според проф. Константинов е дошъл моментът, в който всеки трябва да отстъпи, защото иначе няма как да се обединим, а това ни е много нужно.

По думите му положението на хората няма да се оправи веднага, икономиката пък е твърде инертно нещо, за да стартира от днес за утре. „Българската икономика трябва да се оживи, да се определят националните приоритети и да помогнем на тези клонове, които считаме за перспективни”, смята той. Според Константинов битката с монополите се води бутафорно.

По думите му има три варианта за нова изборна система. "В два от тях се предвижда да има мажоритарен избор на половината от народните представители. Това означава смяна на елитите. Управляващи и опозиция са единни в своето нежелание да променят системата“, коментира той.

„Депутатът ни мисли, че е в Народното събрание до живот. Принципът трябва да е следният - отиваш в парламента за 4 години, свършваш някаква работа и си заминаваш", допълни проф. Константинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: михаил константинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На този караконджул му пиша 6 за психическа НЕстабилност
11
10
 
23
 
! Отговори
Дина преди 10 години
Г-н професоре,ако за морал се раздаваха и отнемаха титли,вашата одавна щеше да бъде отнета.Вие ли бяхте главният идеолог на ГЕРБ как се печелят избори?Вие ли ги посъветвахте за фалшивите бюлетини и после с малко ваша помощ в ЦИК-и готово.Но този път сметките ви излязоха криви.Да видим следващия път какво ще измислите.
10
4
 
15
 
! Отговори
българин преди 10 години
Имам въпрос към всички видове медии: КОЙ,КАКЪВ е този гнусник,втори Вучков,какво е направил за България,та толкоз яростно ни го навирате като най-голям капацитет по всичко???Дори си позволява да дава оценка на българско правителство!Доскоро стоеше скрит на топло и финансово сигурно място,мислейки,че ГЕРБ са вечни (гласувал съм за тях!),че ще ги ползва докато е жив.Сега така явно си търси ново осигурено място,че отблъсква категорично привъжениците ни.Да се маха,а вие спрете да ни го натрапвате!!!
9
5
 
17
 
! Отговори
ad absurdum преди 10 години
Не разбирам какъв празник, на какво съединение ще се празнува? Благодарение на престъпната политика на пожарникаря (агент Буда) и на неговите к*ртизани, нацията е така разединена и раздробена, че думата съединение звучи ad absurdum (абсурдно).
8
6
 
26
 
! Отговори
Не се сърдете преди 10 години
Не се сърдете на измисления професор! Той само изпълнява заповедите на кукловода си - агент Буда!
7
6
 
22
 
! Отговори
авкит преди 10 години
Будалите слушат Тиквата и лежат на площада. Младите тиквички на техен гръб ядат, пият и се обучават как да крадат в курорта "Св.Св. Константин и Елена"!
6
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А аз професоре ти пиша двойка,заради безусловната ти подкрепа на некадърното и крадливо управление на ГЕРБ!!!
5
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господин професоре, ако Ви бяха оставили на длъжността, която заемахте, чудно ми е каква оценка бихте поставили? Но всъщност какъв фактор сте в държавата, че по Вашата оценка да се ориентираме?
4
12
 
25
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
***,PIYANICA,DOKOGA STE LIJES NA BOKO TIKVATA
3
20
 
18
 
! Отговори
eko72 преди 10 години
Тя, тройката по принцип най-трудно се изкарва, само че тяхната не е психическа издържливост а по скоро нахалство, наглост и безочливост. Толкова хора всеки ден ги плюят и пак си стоят там.
2
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да съм те питал?
1
11
 
21
 
! Отговори
toma newerni преди 10 години
Константиноооооф,гледай си математиката,че е точна наука,а политиката е ку.венска,и тя ти изяде дъртата глава...