Немските летовници са гръбнака на българския туризъм

Септември е сред силните туристически месеци, твърди експертът Йоанна Георгиева
Обновена: 16 сеп 2013 06:35 | 15 сеп 2013 18:50, Александър Попов
49
Немските летовници са гръбнака на българския туризъм
Снимка: Булфото

Все още немските летовници са гръбнака на българския туризъм и са най-голям процент. Те правят голяма част от ранните записвания, ползват предплатени пакети. Негативното при тях е, че по-рядко използват допълнителни услуги, различни от вече платените. Това каза в предаването Boom&Bust на телевизия Bulgaria On Air експертът от Brain Workshop Institute Йоанна Георгиева.

Според нея има ръст от 4.5% на посещенията на чуждестранни туристи.

"Сигналите за това дойдоха още в началото на година и прогнозите се сбъднаха. Водещ остава немският пазар. Уви, все още цифрите не могат да достигнат нивата от преди няколко години, но се очаква до финала на сезона, като брой, бъдат записани около 400-500 хиляди", обясни още експертът.

Според Георгиева профилът туристи, които успяваме да привлечем е на не толкова платежоспособни, колкото бихме искали.

"По-заможните чуждестранни летовници предпочитат по-екзотични дестинации, като Турция. Това не ме учудва, защото не можем да привлечем богати туристи с едва 5-10% леглова база в 4 и 5-звездните хотели", допълни тя.

По думите и има повишаване на посещенията от руснаци, те имат най-стабилен ръст, въпреки фалитите на туроператори през лятото на 2011 г.

"Тук можем да говорим и за увеличаване на инвестициите, които те правят по нашето Черноморие", посочи още Георгиева.

Вижте какво каза още тя във видео файла.

Още бизнес новини тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
11
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Като погледнах правописната грешка в заглавието на статията, и ми се отщя да чета по-надолу.
21
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците са гръбнака а немците са на мишката опашката.
20
7
 
44
 
! Отговори
xerth преди 10 години
Може потока на немци да е водещ, но със сигурност, оборота по черноморието го въртят руснаците, който живее на морето знае за какво говоря, немците си седят на All Inclusive пакета, и не мърдат извън комплекса, руснаците всеки ден харчат луди пари за забавления, имоти, бизнес, и за всичко което се сетите, и ако средно един немец харчи тук по 1000-1500лв за почивка, то масата руснаци харчат 3-4 пъти повече, не говоря за тези които пък седят цял сезон, които харчат сума с по няколко нули
19
2
 
10
 
! Отговори
123 преди 10 години
Кранове, складове, прожектори...
18
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имиджа на българското черноморие в Германия е ужасяваш! Това, което предават за него по немската телевизия, може да ви ужаси! Идват тук младежи да се напиват и застаряващи мераклии, подмамени от евините ***...
17
7
 
41
 
! Отговори
ТУРИСТ преди 10 години
КЪВ ГРЪБНАК КВИ ПЕТ ЛЕВА . МУРУЦИ НА 70 ГОДИНИ НИЩО НЕ НОСЯТ НА ХАЗНАТА. ОНЗИ ДЕН ГИ ГЛЕДАМ В СЛ. БРЯГ , САМО ТАКИВА СА ТАМ И СИ КУПУВАТ ЕДИН СЛАДОЛЕД ЗА 1 ЛЕВ ОТ МАШИНА И ГО ЯДЪТ ДВАМАТА ПЕНСАКА.
16
3
 
4
 
! Отговори
wc преди 10 години
До Анонимен da te informiram po tochno vav prekrasnata ujna francia govorat espanski ezik toulouze perpignan beziers carcasone tarbes lourdes bourdeaux boli me dartia koi posetil chernomorieto na bgaa znam koi kradlivi carvyli sas chalga idolite si
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Юри Галев приживе за туристите на Боровец: Едно време ги биехме да не влизат в бара, сега ги бием да влязат!
14
1
 
24
 
! Отговори
октоберфест преди 10 години
Тук ги каниме така: Заповядяйте в България.. колата Ви и без друго вече е там!
13
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма начин! Германските туристи не са гръбнака на родния туризъм а руснаците. Два немеца на кръст не съм видял това лято. Ако както твърдят ползвали предплатени услуги и рядко други извън предплатените, да ги *** и у туристите. Държавата няма полза от тези хора. Виж определен кръг от хотелиери-бивши сътрудници на ДС. Да,те имат!
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според мен по скоро туристе от бившия ссср са гръбнака, тая година в Свети влас 95 % от туристите бяха рускоговорящи .
11
10
 
9
 
! Отговори
niki преди 10 години
много разбирате от туризам и говорите , сигорно несте стапвали на морето , и затова неви харесва , стоите си по родните места и не идваите да роботите за жалти стотинки
10
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 10В коя държава продавачките знаят по 3 езика? :D Специално в Париж мога да ти кажа, че не знаят нищо друго освен френски! По Южна Франция вкарват и някоя друга дума на английски. По испанските, гръцките и турските курорти положението е идентично! ;)
9
26
 
22
 
! Отговори
Чалгария Здравей преди 10 години
С този скапан персонал какъв туризъм.Продавачките на запад знаят по 3-езика и са учили 5годиниза това което работят!Тука повечето са прости и неорентирани чалгари готови да забогатеят за един ден.Да, ама нада ли?
8
0
 
4
 
! Отговори
данъкоплатец преди 10 години
А тогава кое е лицето и г.....-седалището на туризма?
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро ще останат само руските туристи по нашето Черноморие, другите просто няма с какво да ги привлечем, освен с евтин алкохол. Прави ми впечатление, че и руските туристи са основно тези които имат някаква собственост у нас или пък техни роднини ползващи тази собственост.
6
3
 
41
 
! Отговори
Митьо преди 10 години
Работя в сферата на туризма и мога да кажа, че трагедията е пълна. Да, през по-голямата част от активният туристически сезон хотелите бяха почти пълни, както бяха пълни и бузите на почиващите от пишман блок-масите ни. Извън хотелите се стискат за всичко възможно и от там идва западането на ресторанти, барове и всякаквите там сергии на сливенски и ямболски *** (за последното се радвам!). Продължавайки така на самотек ни чакат още по-бедни туристи, и още по-ниски заплати в сектора.
5
1
 
34
 
! Отговори
хм... преди 10 години
Късно снощи се прибрах от Приморско, вярно този септември е много добър за море / поне на юг/.Пълно беше с чехи, словаци и руснаци. Немско говорящи видях само една двойка към 60г.
4
1
 
38
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Добре, че са руснаци и германци за да има някакъв туризъм по нашето черноморие. Обаче това на повечето местни феодали (изкушавам се да кажа собственици или шефове) не им дреме и качеството на услугите в много хотели е пълен бом-бок. Пък за мръсни плажове няма смисъл да говорим, нали?
3
0
 
25
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Българското черноморие - Poor man's Ibiza