26 акта са съставени при проверки в мините

Открити са 232 нарушения
Обновена: 16 сеп 2013 19:02 | 16 сеп 2013 19:02,
0
26 акта са съставени при проверки в мините
Последният тежък инцидент с миньори бе в "Ораново". Снимка: Булфото

23 проверки в 17 предприятия за  подземен добив на въглища, метални руди и неметални материали и суровини са извършили инспектори от Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда".

Констатирани са 232 нарушения на нормативните изисквания за безопасност и здраве при работа, за отстраняването на които са дадени 228 задължителни за изпълнение предписания с кратък срок.

За допуснати нарушения на безопасните и здравословни условия на труд на работодатели, длъжностни лица и изпълнителски кадри са съставени 26 акта за административни нарушения.

Съставен е акт за спиране на дейността по подготовка на нови нива, участъци и работни места, както и добива на въглища в "Пирин Ораново" ЕООД и четири акта за спиране на машини и съоръжения в рудник "Бабино" на "Въгледобив Бобов дол" ЕООД.

Въведен е специален режим /на работно място 64-а подетажна събирателна галерия в рудник "Ораново" при "Пирин Ораново" ЕООД/ за предприемане на необходимите технически и организационни мерки, правила, срокове и отговорни лица за осигуряване защита на работещите срещу опасностите от пробив на вода и кал в минната изработка.

Отстранени от работа са пет работници, които не са притежавали необходимата правоспособност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари