"София прайд" развя цветни знамена

Шествието премина по софийските улици
Обновена: 21 сеп 2013 19:28 | 21 сеп 2013 19:25,
258

Снимка: БТА

С развети знамена с цветовете на дъгата шествието "София прайд" в подкрепа на равенството на хомосексуалистите премина по улиците на София.

По време на парада звучаха музикални хитове, а част от участниците танцуваха върху подвижна платформа.
Шествието започна от пл. "Независимост", продължи по бул. "Дондуков" и премина край паметника на Васил Левски, където спря, за да почете Апостола с минута мълчание.

В началото Десислава Петрова, известна като Солджъра, заяви,че участниците в парада защищават правото на всеки да бъде себе си. Тя посочи, че "София прайд" се утвърждава като събитие, посветено на човешките права и равенството. Подкрепа за организацията му били изразили много от посолствата в България.

Приветствие към участниците отправи заместник-посланикът на САЩ Браян Далтън, който беше дошъл заедно с партньора си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още по темата: парадгейСофий прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
1
 
3
 
! Отговори
Воин преди 10 години
До Мехмет мечоДобре, че не си тук! Много сълзи, много сополи щеше да пуснеш, долна твар. Завоевател! *** си и се зъбиш от гнусното място, където живееш. ***, прадядо ми е сякъл заптийски тикви с ятагана си. Одрин, Чаталджа, Люле Бургаз говори ли ти нещо? Няма народ, по-ненавиждан от вашия: и от нас,и от гърците, и от сърбите, румънците, арменците, грузинците, кюрдите, сирийците. Руснаците 10 войни са ви размазвали! Ами генуезци, венецианци, малтийци поляци, унгарци австрийци! ***!
185
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имаме най-красивите, умни и интелигентни обратни.
184
6
 
4
 
! Отговори
cas преди 10 години
*** и болна ***.
183
5
 
2
 
! Отговори
т.К. преди 10 години
Представям си как гейци бг *** *** гейцам от хамериканского посолства.
182
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Туй на първата снимка е такъв гнус, че нормален мъж трябва да изпие поне кило концентрат, за да го пожелае. За това е обърнала резбата - обикновено жените ги хваща втората чашка.Освен това, ако си плаща, женските ласки са по-евтини.
181
4
 
6
 
! Отговори
путин преди 10 години
тои и Берлускони ако беше пед*л нямаше да го съдят
180
6
 
9
 
! Отговори
Лорд Джон преди 10 години
Този парад трябва да се провежда задължително всеки месец !
179
8
 
8
 
! Отговори
Val преди 10 години
Никой себеувашаващ се хомо или бисексуален не би отишъл на подобен бълвоч...
178
9
 
15
 
! Отговори
Анна преди 10 години
Свобода и равенство не съществува и никога не го е имало.Значи ли по тази логика, че всички криминално проявени, убийци, психично болни, неуспели самоубийци, зависими от алкохол, дрога, инвалиди, слепи, хора с ментални увреждания, синдром на даун, левкемии, рак и всичко, което не се приема с усмивка от масата "нормални" трябва да правят паради и да призовават към толерантност. Не са така финансирани и умират, а тези развяват дъгата
177
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След юдео-капитализма дойде юдео-комунизма, сега е юдео-демокрация.И се карат разни ***, комунисти и демократи, кой бил по-развратен и по-разюздан.А и тези и онези са еднакво юдеизирани.
176
7
 
9
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Сидерасти......Вай Аллах.
175
8
 
11
 
! Отговори
съмнения преди 10 години
Едно време гейове не взимаха в казармата.И Сидеров не е ходил да отбие задължителната воена служба.Няма поколение,жените не се задържат.Кой ли е съмнителния?
174
6
 
23
 
! Отговори
иван титов преди 10 години
Да благодарим на демокрацията и на светлия капитализъм за неговите блага които ни донесе-- педерасия--содомия--педофелия--наркомания--насилие--кредитно робство--*** училищни програми--нискокачествено здравеопазване но затова платено---робуване на монополии и олигарси--злоба--ненавист--продажба на жива плът и т.н. Никога не съм подържал комунизма--но в днешно време няма никакви ценности...Няма по-лош път от този по който светът върви в момента -включително и България......
173
15
 
9
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Знаете, ли че мъже има които искат жените им да ги чук*т със *** колан :DСамия факт, че подобен парад ви пречи показва колко сте злонравни!!!!Имаше филм как всички в един свят са гей в него и родителите и децата а главния актьор е хетеросексуален и беше преследван за това и бит :D Филма получи оскар!!!Медицината вече доста се разви!! НЕ ОДОБРЯВАМ ГЕЙОВЕ ДА ОСИНОВЯВАТ ДЕЦА АКО НЕ СА ЖЕНИ! НО ГЕЙОВЕТЕ МОГАТ ДА СИ ИМАТ ДЕЦА ПОСРЕДСТВОМ СУРОГАТНИ МАЙКИ ДА ИЗНОСЯТ ДЕТЕТО!
172
19
 
12
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Като искат да са гейове техна си работа!!!!!!!ТОзи парад е точно за това, че и тези хора имат право да вървят по улицата държейки се за ръка!Пълно е с омраза срещу гейовете изобщо!!!Този парад е задължителен!
171
3
 
10
 
! Отговори
Ко?не преди 10 години
До АНТИМУТРАЕ добре, как го реши това нещо? Те в научните среди още спорят на тази тема и не смеят да твърдят, ти па си решил, че ставало дума за "химическа основа". Дори и да допуснем, че е по рождение, то това не означава, че е нещо нормално. Синдромът на Даун е вроден, но не казваме, че е ок да си болен от това, това си е аномалия, което разбира се не значи, че трябва да бъдат мразени или нещо такова.
170
4
 
5
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До СоняТрябва да си направиш реконструкция на вагината(да я свиеш с 5-6 номера) и винаги ше си доволна:)
169
5
 
16
 
! Отговори
Жалко преди 10 години
Жалка прослойка са хомосексуалните, не демографска криза ами направо да ни пускат неутронната бомба и да се приключва.
168
13
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Няма да обиждате гейовете щото вашите деца и внуци могат да са такива БОГ е опасна работа!!Истински ГЕЙ е още от раждането щото става дума за нещо на химическа основа!!
167
2
 
13
 
! Отговори
Лорд Джон преди 10 години
Не с партньора си , а със съпруга си !