Плевенският кмет готов да даде общежитие за сирийци

200 бежанци могат да се настанят в сградата
Обновена: 22 сеп 2013 14:40 | 22 сеп 2013 14:40, Камелия Цветанова
34
Плевенският кмет готов да даде общежитие за сирийци
Снимка: Ройтерс

Общежитие в село Беглеж може да се приспособи да приеме 200 бежанци от Сирия, след като се извърши ремонт за около един милион лева. Това заяви пред кметът на Плевен проф. Димитър Стойков, цитиран от БТА.

Той уточни, че Плевен е един от градовете, определени от правителството да поемат бежанци. Стойков ще предложи идеята си на извънредна сесия на Общинския съвет при закрити врата в
четвъртък.

Според него сградата е удобна, към нея има и спортна база, намира се на 25 км от Плевен, където е университетската болница.Ако се приеме предложението, ще е необходимо и преместване на селското училище, което е с 40 деца, в подходящата за целта детска градина. Стойков разкри, че в петък е обиколил цялата област, но друга по-подходяща база не е открил.

Плевенският кмет смята, че направеното от държавата предложение да бъдат настанени бежанци в сграда на "Гражданска защита" в парка "Кайлъка" е неподходящо. Тя е в защитена местност, където 24 часа се разхождат, празнуват или се забавляват много хора, постройката е без отопление и без вода, обясни Стойков. Според него е по-добре да се замени тази база - държавна собственост, за общежитието в Беглеж - общинска собственост, и така да се реши проблемът.

Ние сме държава от ЕС, имаме ангажименти, трябва да приемем нуждаещите се граждани и те да получат подслон, заяви Стойков.

Според него обаче ЕС е необходимо да ни окаже финансова подкрепа. Кметът е получил уверение от премиера и от ресорния вицепремиер, че за Плевен ще бъдат отпуснати средства, както и ще бъде осигурена засилена полицейска охрана на бъдещия лагер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
ТЪРСИ КЕЛЕПИРА КМЕТА ,ИНАЧЕ СЪЧУВСТВА И БОЛИ ГО ГЛАВАТА А БЕЖАНЦИТЕ.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ццц, само общежитие ли? Трябва хотел поне 3 звезди, алл инклузив и социални помощи в размер на поне една минимална заплата на човек, също така дрехи и безплатно медицинско обслужване. Възмушавам се колко пари дава държавата като разход на един бежанец, които може и да стане атентатор някой ден и колко се плаща на един изстрадал пенсионер, работнил честно 30-40 години за Родината си! Като българин и патриот ме боли много от всичко това! Стимулираме ги да идват още и още!българия се ислямизира!
25
10
 
0
 
! Отговори
Az преди 10 години
По-добре подбрани сирийци да приемем, отколкото *** да останат при нас. Сирийците са трудолубижи хора.
24
0
 
9
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Кой ще плати разходите???
23
0
 
17
 
! Отговори
петър преди 10 години
подговтя се почвата за Балканска Пролет 2020
22
0
 
14
 
! Отговори
петър преди 10 години
Просто е, много е просто! 2003 година беше Ирак,а 2011 Арабската пролет, запалила цяла северна Африка, както и страните от близкия Изток. Доста арабски фанатици нахлуха в южна европа,доста съмнителни ислямски организации се навъдиха, които уж просто проповядвали любов към Аллах. Възниква и друг въпрос,а именно защо на Американците им трябваше създаването на няколко ислямски държави на балканите ??? Започвам да си мисля,че много политици не са достатачно далновидни, за да осъзнаят какво им готвят
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Готов ли си да дадеш е жена си, а умнико?!
20
1
 
24
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Границата ни с турция трябва да е най-стабилна!!!!От там влиза всичкото ***!
19
0
 
21
 
! Отговори
e преди 10 години
ами какво чакат плевенчани и жителите на село беглеж, да се вдигат на гражданско неподчинение не ги искат и толкова ,докога трябва да се търпят тия работи
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БългаринБългарино ДПС нищо не е пред тези ***.Оставете ги и ще видите няма ли да сте съгласни по-добре ДПС отколкото тези ***.
17
0
 
10
 
! Отговори
?? преди 10 години
Siriicite sa Kato romskite ku4eta, Kato e edno e s mili o4i vrti pa6ka a Kato stanat pove4e napadat divi sa... Mnogo lo6o za belgereto ..
16
0
 
20
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Само заради животинките които живеят там не може иначе най-добре беше да се пусне ток по оградата!!!
15
1
 
17
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Аз лично не знам защо трафикантите използват гранично пропусквателните пунктове при условие, че границата ни е разграден бустан!
14
2
 
34
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Защо трябва да ставаме буфер за ислямистите за да не влизат в "развитите" европейски държави ?Затваряне на границите и връщане на пресеклите нелегално границата ни в Турция.Това е решението за непопадане на проислямски елементи у нас. Достатъчно проблеми си имаме с противоконституционната дпс тук .
13
1
 
22
 
! Отговори
честито преди 10 години
честито на плевенчани и на беглеж.
12
0
 
30
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Израел изгражда бариери, за да спре нелегалните бежанци. "Най-накрая успяхме да спрем нелегалното влизане в страната. През последните няколко месеца няма пробив на изградените бариери, следователно няма и нелегални бежанци. Тези, които са дошли в Израел по нелегален начин започнаха да се отправят към родините си, а тези, които все още не го правят в най-скоро време ще се наложи да върнат там, откъдето са дошли. Всички, които са влезли в Израел незаконно, ще напуснат страната", коментира Нетаняху
11
0
 
18
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Адолф хитлер знаете ли какви телени огради е строял 100-ци километри!!! Пиле не мое мине!!!А нашта граница с ограда от преди 50 години и дебела колкото оградата на село дето ни пази двора. :(Една хубава ограда от тея дето не можеш да я срежеш и с клещите и ща пукат нам на границата като нищо и пак нема да могат да минат!Знаете ли каква хубава здрава тел има не поддава на рязане !
10
0
 
24
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Нашата граница явно е като разграден бустан през който всеки си преминава спокойно!!!!!!!!!Толкова не може да се сложи една здрава телена ограда!!!!!!!!!!!!
9
0
 
24
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Той ще даде!!!! *** дали те мирно ще стоят затворени там по-цял ден или ще плъзнат из града!
8
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе докарайте ги в Плевен.Малко са *** в областта ами докарайте и още, ние пък ще вървим в чужбина да оцеляваме.