Кабинетът "Орешарски" не го грози всенароден гняв

Преглед на темите от печата за 30 септември
30 сеп 2013 07:05, Александър Попов
67
Кабинетът "Орешарски" не го грози всенароден гняв
Снимка: БТА

За момента кабинетът "Орешарски" не е заплашен от всенароден гняв, категоричен е социологът Юрий Асланов.
Проучване, направено от агенция АФИС, показва, че 18 процента от хората смятат кабинета "Борисов" за виновен за сегашното състояние на страната. 15 на сто от анкетираните пък обвинява кабинета "Костов". Следват го "Станишев" 12% и "Сакскобургготски" - 5%.

Отливът от доверието в партията на Борисов е много по-интензивен и много по-бърз в сравнение с това, което се случва с БСП. При БСП има временна мобилизация и връщане на част от загубите, които понесе в първия месец след изборите. Това се случва обикновено, когато на улицата се вика "Червени боклуци!". Външната "заплаха" сплотява и критиците на ръководството на БСП, анализира Асланов.
 
"С вота ГЕРБ паднаха в собствения си капан", заявява в интервю за "Сега" зам.-председателят на НС и депутат от "Коалиция за България" Мая Манолова. "Опитите им да твърдят, че хем са в пленарната зала, хем ги няма, наистина звучат абсурдно за хората. Те просто умориха от смях своите избиратели, които ги виждаха, че седят в пленарната зала, и в същото време им обясняваха, че ги няма. Щом си в пленарната зала, ти ще бъдеш отчетен, когато става дума за проверка на кворума, независимо дали чрез електронната система, с вдигане на ръка или преброяване от квесторите", подчертава Манолова. Тя смята, че вотът е бил изсмукан от пръстите за едно министерство, създадено преди три месеца. Според Манолова внесеният втори вот по същата тема е поредният абсурд, който сервира ГЕРБ. "Още не е приключило гласуването по първия им вот на недоверие, и те внасят втори, и то на същото основание. Това е едно нищожно правно действие. Ако се водим по приумиците на Бойко Борисов и компания, означава да превърнем парламента в някакъв нискобюджетен екшън", допълва още тя.

80 вида хапове не могат да стигнат до хората заради нарочен за уволнение чиновник, алармира "Стандарт".
Шефът на Изпълнителната агенция по лекарства Евелин Благоев се е скатал от три месеца и ту е в отпуск, ту в болничен. Не е назначил и заместник, който да разписва новите разрешителни вместо него. Така животоспасяващите медикаменти, между които и продукти, заплащани от здравната каса, не могат да стигнат до
аптеките.

Няма да съкращаваме платеното майчинство, обявява в интервю за "Телеграф" министърът на социалната политика Хасан Адемов. "Ако стигнем до извода, че има потребност от това да увеличим размера на помощта за сметка на продължителността, тогава тази мярка може да се въведе. Иначе има различни европейски схеми,
които дават възможност майката да се върне на работа, за да не губи своята квалификация и да не се десоциализира. При настоящите проблеми на пазара на труда обаче майките трудно намират реализация и предпочитат да са близо до детето си в първите години на живот", коментира министърът.

Още е рано да се говори за пенсии по 960 лв., заявява в интервю за "24 часа" Иван Нейков, бивш социален министър. "Преизчисляването на стари, отпуснати пенсии, е в интерес само на онези, които в момента са засегнати от тавана на пенсиите. Ако се въведе правилото за максимален осигурителен доход преди 2000 г., това означава, че за хората със заплати над този лимит ще се зачете осигурителен доход според този лимит. Например, ако е вземал 5000 лв., а лимитът е 2000 - ще се зачетат вноските за 2000 лв. Какъв обаче ще бъде този лимит, не е решено. По думите му от тавана на пенсииите засега са засегнати 53 000 души. "Трябва да има еднакъв принцип за определяне на пенсиите на базата на стаж и осигурителен доход както преди 2000 г. така и след нея. Делението на стари и нови пенсионери съдържа огромен конфликтен потенциал", предупреждава експертът.

Въпреки че по форуми и в документи неспирно се повтаря, че енергийната ефективност е приоритет, България е заплашена да изгуби стотици милиони левове от еврофондовете за пестене на енергия и "позеленяване" на предприятията, пише "Сега". Усвоените пари по мярката за енергийна ефективност и по-чисти производства от оперативната програма "Конкурентоспособност" към момента са нищожно малко. Това финансиране е изключително важно за бизнеса, а време няма - крайният срок за кандидатстване по тази мярка изтича на 31 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съветските граждани Юрий Асланов и брат му серГЕЯ работят усилено за КГБ...Единия лъже,а другия маже...докато съвсем обеднеем и оскотеем и ни изхвърлят от ЕС. ОСТАВКА ***!
60
1
 
6
 
! Отговори
Драган преди 10 години
Долни комунистически лъжи ! Юрий Асланов лъже в полза на БСП. ОСТАВКА , по-голяма част от народа е много ядосана на Орешарски и мафиотите от БСП,ДПС Батака . Нищо от поетите обещания не изпълняват, което е нормално защото са лъжци !
59
0
 
2
 
! Отговори
Грешка в заглавието преди 10 години
КабинетА Орешарски не го грози....Кратък член, защото имаме безподложно изречение, като кабинет в случая е допълнение, може да се замести с него, а не с той.Иначе само по себе си изречението е абсурдно, липсата на международна подкрепа в политиката на каквато се радва кабинетът Орешарски може да се смята за своеобразен гняв.
58
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак грешки в статията - няма 31 октомври!
57
0
 
0
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
До бъдинNemoga da razbera koi ste vie?
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Юрий Асланов е социолог с досие в ДС. Как да приема неговото изказване за чиста монета?Дали неговите и на агенция АФИС проучвания не са платени?
55
1
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Много просто животно е българина. Умряха да му правят сценки в НС, да мятат очебийни лъжи или да прокарват свои хора на ръководни постове. А народеца вместо да се възмути, че го лъжат с театър докато той ръфа сух хлебец, се дели на агитки и почва да псува "ти си червен комунист", "не ти си гербава мутра". Не ви трябват турци и византийци - робството ви е в ума. Нищо чудно че света гледа на България като на зоологическа градина. Дано господ ви помогне, че сами нищо няма да направите.
54
1
 
11
 
! Отговори
кото преди 10 години
Хич не си мислете че Борисов е загубил симпатизанти Не ви остава друго освен да го плюете но напразно се хабите На тоя Асланов ли Насранов ли така му е удобно не му се изпуска авантата малко ви остава и бързате да опоскате държавата и шумка да не остане Но ще се задавите Заприличали сте на вампири кръвопийци такива
53
1
 
14
 
! Отговори
НАГЛИТЕ от Позитано преди 10 години
Юрий Асланов е брат на Станишев, бащата на Станишев го е осиновил, смятайте колко е обективен той и изследването му. Защо изобщо ни занимавате с глупости и защо цялата рода на Станишев, плюс алчната му и крадлива жена, заедно с нейната рода и приятелките и са окупирали така нахално държавата ни?!? Няма ли патриоти с автомати и достъп до взривни вещества, за да се отървем веднъж завинаги от тази нагла клика, която 20 години разсипа всичко и окраде каквото можа?
52
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Dnes zapalih svest za vsicki gerberi,dolo v piasaka
51
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Balgaria mrazi Boiko Tikvata
50
1
 
11
 
! Отговори
DeDe преди 10 години
Орешарски е от кръга скелетите под прякото командване на черепа Божков сега е във вихъра си ,владее почти всички фирми в България .
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О ама моля Ви се не е недолюбвано от целият народ, ами лично аз и подозирам че това не е и правителството което се грижи за целия народ а предимно за едни други "наши"
48
2
 
8
 
! Отговори
DiDi преди 10 години
До гг - И всички "достоверни" твърдения и заключения ги дават Ю. Асланов - братлето на СерГей сТ. "пчеличката" Мая - спец по опрашването с цел излазването от града на сливите и не на последно място - специалиста по осигуряване на евтина електроенергия за фирмата на жена му, т. е. за него си - другарчето на бедните милионери Кутев.
47
3
 
11
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Учителите знаете ли как го обичат? Ами децата ни които ще плащат заемите му? А гангстерските му назначения са любими ли? А продажния му *** ли да обичаме?ОСТАВКА бе ***!
46
12
 
5
 
! Отговори
До Ico преди 10 години
Все плaшите , че ще емигрирaте и все стоите тукa . Aмa моля ви зaминaвaйте, aз съм зa Борисов дa си вземе симпaтизaнтите и дa се изнесе от Бългaрия.
45
5
 
11
 
! Отговори
Ico преди 10 години
Точно червените , кунева и дпс са виновни за състоянието ни - понеже са управлявали наи -дълго . Ии какво са изградили за толкова време - продадаха всички държавни ПЕЧЕЛЕЩИ предриятия . Така , че не ви е виновен герб , но явно сте глупави. Доган взриви жп гара и не е наказан , даже гласувате и за него . Аз нямам друг избор освен да емигрирам ....
44
3
 
20
 
! Отговори
гг преди 10 години
Това правителство правело нещо за малкия човек, хахахахахахаха 1 млрд заем изтегли и от тогава нито пенсии, нито заплати са вдигнали, нито ще правят нещо драстично!!!
43
5
 
21
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Уринарски да мисли за обикновените хора ли? Не помните ли "Хайде да разпускаме седянката!" преди учителите? Ами какво стана с новите работни места, повишението на заплатите, данъците?И да не си статист, то се вижда че е нормално да искаш: ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!
42
1
 
13
 
! Отговори
milkokolev преди 10 години
Не всенародния гняв, а всенародната любов го заплашва Олигарски.