Прокуратурата погва фирми за доставка на дърва

Има съмнения, че мамят - на заявени 5 кубика носят 3
1 окт 2013 14:27,
12
Прокуратурата погва фирми за доставка на дърва
Снимка: архив, Булфото

Прокуратурата проверява фирми за доставка на дърва за огрев заради съмнения за измами. Това каза пред журналисти
заместник-главният прокурор Камен Михов.

Той посочи, че проверката, която обхваща цялата страна, е започнала след сигнали, че се доставят по-малко дърва от заявеното. В сигналите са били описани случаи, при които каросерията на автомобилите за пренасяне е била намалена.

По този начин се знае, че автомобилът може да побере пет кубика дърва, а на практика побира и доставя по три кубика, каза Михов. Той добави, че очаква проверката да приключи скоро, предвид идващия зимен сезон.

Прокуратурата е започнала проверка и за чистотата на морската вода у нас, посочи заместник-главният прокурор.

Обвинителите са били сезирани от оплакванията на туристи, но са решили да изчакат активният летен сезон да завърши, преди да започнат проверката си, която обхваща цялото крайбрежие.

Приоритетно ще се анализират зони, за които има информация, че са по-замърсени. Камен Михов посочи, че проверката трябва да установи какви са източниците на замърсяването на водата.

Михов присъства днес на представянето на проект на прокуратурата за подобряване на взаимодействието й с гражданското общество. Проектът е на стойност 599 335 лв. и е финансиран от ОПАК, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: дърва за огревизмами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
6
 
! Отговори
гг преди 10 години
На 5 ако донесат 3 даже са се преебали
11
1
 
10
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Чуя ли за дума кубатура,ръката ми посяга към кобура!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прокуратурата да се справи с незаконната сеч,защото както е започнало и трески няма да останат в държавата ни.Водата и да я мерят, сега е чиста ,защото малко се-т сега в нея.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kakva Sofiiska planina,ela da vidish v Balkana kakvo stava...S TIR-ove gi iznasq.Gorskite gi e strah da shuknat,zashtoto se palqt koli i kushti.Tova e taka nare4enata GORSKa MaFia
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А за най-масовата и най-вредната комбинация - ромбригадите с моторни триони и дума не се обелва! Да не говорим за трупчийските коли с метровици слизащи по черните пътища от южните склонове на Софийска, Мала и Голема планина и поемащи към северната дъга на околовръстното.За сметка на това, щели сме да мерим замърсеността на морската вода след летния сезон. С други думи, след дъжд качулка. Сега внезапно ще открият, че едни процеси протичащи при температури над 20оС не са същите по Коледа.
7
3
 
10
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
6 - да си чувал, че дървата се продават на кубик?
6
11
 
4
 
! Отговори
До шашнатия преди 10 години
Да сте чували случайно, че "мокрите" и сухите дървета могат да тежат различни килограми?
5
1
 
11
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Погват фирмите за доставка на дърва?!?!........... Опа............... Мирише ми , че някой НЕ иска или НЕ проявява желание да си ПЛАЩА където ТРЯБВА......... и на когото ТРЯБВА!!!! :) ;) :)......
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой откри топлата вода.
3
1
 
17
 
! Отговори
Пострадал преди 10 години
Говорил съм с момчетата-товарачи и шофьорите на камионите, които открито признават как лъжат клиентите-купувачи на дърва. В аферата са замесени както собствениците на фирмите, така и самите горски служители по места.С едно позволително карат колкото могат, а после печалбата я делят с горските служители. Карат ти седем кубика, а плащаш за десет.ТОВА Е ИСТИНАТА.
2
15
 
1
 
! Отговори
шашнат преди 10 години
Че те дървата на око ли ги мерят? То е ясно, че не могат да измерят кубатурата, ама кантар за теглото нямат ли въпросните?
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ama to tova e ot krai vreme.Haide 2 kubika na 5 ne te lujat,ama edin si go skrivat bez problem.Na 7-8 kubika 2 da te izlujat si e zadaljitelno...