Няма яснота за интегриранено на възрастните, смятат от БЧК

Нужни са спешни мерки за преодоляване на демографската криза
14 окт 2013 11:21, Красимир Ангелов
1
Няма яснота за интегриранено на възрастните, смятат от БЧК
Христо Григоров. Снимка: БТА

У нас липсва яснота за дългосрочното интегриране на възрастните хора, заяви председателят на БЧК Христо Григоров, който откри международната конференция "10 години гласът на възрастните хора".

По думите му емиграцията на младите хора и застаряването на населението са засили демографската криза, а за нейното преодоляване са нужни спешни реформи и адекватна политика на държавата.

Хората от третата възраст са поставени през изпитание през последните години, посочи Григоров. Той е на мнение, че сред стъпките, които трябва да бъдат предприети за приобщаването на възрастните, са ученето през целия живот, подобряване на системата на здравеопазване и дългосрочните грижи.

БЧК цени ресурса, който представляват възрастните хора, посочи Григоров. Поради това организацията от десет години възприема нов подход - включва възрастните хора като доброволци към Червения кръст. Така те могат да допринесат за по-добрия живот на техните общности, отбеляза Христо Григоров, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: БЧКХристо Григоров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
platecbezumen преди 10 години
Крайно време е възрастните хора да направят своя партия, нещо като "МЪДРОСТ" или "ДОСТОЙНСТВО", която да се грижи за представянето им в политическия живот за да не чакат само коледни добавки.