Настаниха 261 бежанци в детски екокомплекс

Чужденците са доволни от условията в Ковачевци
Обновена: 21 окт 2013 11:58 | 21 окт 2013 11:17, Анисия Иванова
83
Настаниха 261 бежанци в детски екокомплекс
Снимка: БТА

В Националния детски екокомплекс в Ковачевци са настанени 261 души бежанци - те са сборна група от Афганистан, Сирия и Сомалия, съобщи за БТА Лилия Петрова - директор на комплекса.

Хората са прехвърлени от граничните разпределителни пунктове и са предимно млади семейства с деца, обитават хотелската част на комплекса в стаи с по 2 до 4 легла и самостоятелен санитарен възел.

Бельото им ще се сменя всяка седмица, засега се отопляват с маслени радиатори.

Работи се активно по възстановяване на парната инсталация и се надяваме до 15 дни да пуснем и парното отопление, заяви Петрова.

Комплексът в Ковачевци е разположен в 70 дка парк - има игрища с изкуствена настилка, тенискортове, открити басейни.

Бежанците могат да спортуват на воля, по техни данни нямат близки и роднини, настанени при толкова добри условия.

Още при пристигането на автобусите, на чужденците е било обяснено, че са настанени в база за обучение на деца и са помолени да я пазят.

Ние не проверяваме стаите, не ги притесняваме, но засега няма индикации, че рушат, заяви Петрова.

Настаняването на бежанците е по договор, подписан от принципала на комплекса с Държавната агенция за бежанци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: бежанциКовачевци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
27
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
Сега, да те светна, понеже си от ония крайно неприятни философи, от чиито празнословия няма полза, но пък вредите са фатални!ПЪРВО - НИКОЙ НЕ Е ПОДПИСВАЛ КОНВЕНЦИЯ ЗА БЕЖАНЦИТЕ - БЪЛГАРИЯ БЕШЕ НАСИЛА НАТИКАНА В ЕС! НЯМАШЕ ДОПИТВАНЕ ДО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗА ЧЛЕНСТВОТО! Не ми тикай евроценности в лицето, защото е пределно ясно, че за високомерните европростаци - БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ Е НИКАКВА ЦЕННОСТ!
25
3
 
34
 
! Отговори
IVo_1 преди 10 години
Това не са Бежанци, това са си чисти емигранти. И що са тръгнали през наща граница ? нали и Гърциоя е в ЕС? Що не минават от там? Щото тука някой име казал че ще ги гледаме и ще ги поим и храним. А вече почнаха да ги настаняват и в детските лагери... да няма къде да идат децата ни
24
19
 
2
 
! Отговори
Аман вече преди 10 години
До БогданБогдане, бежанците ли развалиха институциите? Те ли са виновни за социалните служби? Да Ви припомня ли, че Дянков предпочете да вземе от парите на здравната каса, за да се представи добре навън (нисък вътрешен дълг). Какво по-различно става сега? Важно е да се представим навън - вътре кучета ни яли, тъй като НИЕ СИ ИЗБИРАМЕ УПРАВНИЦИТЕ, не падат от небето. Държавата не е човек или бог, а е начин на организация. Парите на държавата се събират от данъци и акцизи. Като не ги плащаме -НЯМА
23
0
 
57
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Българка с 3 деца иска да се самоубие ,защото никой не и обръща внимание,децата и гладуват с години..а тези им мъкнат чували с храна,дрехи,ток и вода безплатно,че и лекари се грижат денонощно..отвратен съм от българските социални служби
22
42
 
3
 
! Отговори
СПРЕТЕ ЗЛОБАТА преди 10 години
Хора, злобата на всички, пишещи тук, идва от нашата си държава. Не са ни виновни бежанците. Някои от вас хич не правят разлика между БЕЖАНЕЦ и ИМИГРАНТ. Бежанец е човек, който е избягал от държавата си поради това, че е застрашен животът му, а имигрантът търси просто по-добър живот. Това, че сме бедни и са ни унищожени институциите, си е наш проблем. Ние си избрахме мутра за управленец, както и тези преди и след него. Какво са ни виновни бежанците? Защо подписахме конвенцията за бежанците, а?
21
2
 
39
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
нови 261 паразита на издръжка от българите - ИЗВЪРШВА СЕ инвазия с цел отцепване на части от България докато глупавите българи зяпат турски сапунки и слушат чалга.
20
33
 
4
 
! Отговори
от Карибите преди 10 години
Тези хора идват от война а не от Карибите , как да разбере Българина като е живял като Цар цял живот
19
2
 
45
 
! Отговори
моляяяя??? преди 10 години
В Авганистан и Сомалия каква война, какви бежанци? МАХАЙТЕ ТЕЗИ *** ОТ ДЪРЖАВАТА!!!!!!!!
18
1
 
39
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Скоро и там ще натъпчат отходните тръби на тоалетните с памперси, а после медиите пространно ще обясняват в какви нечовешки условия са настанени, а някой откраднал едни пари...
17
1
 
9
 
! Отговори
Newbie преди 10 години
Монархист,Надявам се ти първи да напуснеш. Такива като теб нямат място тук. Хора, които нямат смелост да се борят и предпочитат да избягат отколкото да се борят ...
16
0
 
53
 
! Отговори
egati преди 10 години
Егати дускриминацията спрямо българите..
15
0
 
65
 
! Отговори
Болно ми е преди 10 години
Има българи които си лягат гладни....Засрамете се
14
0
 
16
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
slu6axte li KristaliA Georgieva vmesto da vzeme stranata ba naroda si tq izleze dolna predatelka za6titava6ta 4ujdi interesi,kvi gluposti gi nagovori 6tqla da integrira siriicite u nas,za6to ne popita naroda kakvo misli,ama ne i ottarva 6toto 6te 4ue 4e naroda ne gi iska za6toto e bezraboten i unijen vmesto upravnicite da se grijat za bezraboticata te vseki den po televizii samo za siriicite govorqt vse edno 4e nas ve4e ni nqma
13
0
 
44
 
! Отговори
СКАПАНА ДЪРЖАВА преди 10 години
Бежанците могат да спортуват на воля, по техни данни нямат близки и роднини, настанени при толкова добри условия. Без коментар.
12
1
 
54
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Абе,кви са тия маслени радиатори на ток!!Ако си пуснем такъв по апартаментите ще работим и 3-мата за ЧЕЗ само!!КАкво става в тази държава,някой може лид а ми каже?Или да вадя Калашников??
11
0
 
65
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
"Комплексът в Ковачевци е разположен в 70 дка парк - има игрища с изкуствена настилка, тенискортове, открити басейни."Без СПА процедури за нелегалните имигранти? Възмутително.
10
1
 
10
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
до 11Шенген няма нищо общо със свободата на труда в рамките на ЕС. Шенген има общо със свободното придвиждане на хората в територията й. С други думи - двете неща не са обвързани по никакъв начин. Едното ти предоставя правото да работиш и живееш навсякъде където пожелаеш в рамките на ЕС, а другото да се движиш свободно сякаш отиваш от един град в друг, а не от една държава в друга. Сега на теб стана ли ти ясно?
9
2
 
37
 
! Отговори
пенсионер преди 10 години
Мама ви гадна комунистическа,идва време да си спомня партизанските години и да тръгна пак по шумата и да почна ви чистя.не за това се борих преди толкова години.
8
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
ei tova e nai golqmata naglost ,uni6tojixa balgarina ostavixa xilqdi xora bezrabotni ,obe6tavaxa mu lajexa go kato vlezem v Evropa 6te se opravim ,a sa6tite tezi evropeici deto 6tqxa da ni opravqt ni natresoxa siriicite,da gi xranim zna4i te ni imat za *** kato tqx i na6ite upravnici im lijat gazovete
7
10
 
6
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Колкото и да си коментираме няма да променим нищо, същото важи и за протести и за др. глупости. По-добре смирено да дочакаме 010114 и кой накъдето му видят очите. Европа е голяма и за всеки ще се намери място под слънцето.