Настаниха 261 бежанци в детски екокомплекс

Чужденците са доволни от условията в Ковачевци
Обновена: 21 окт 2013 11:58 | 21 окт 2013 11:17, Анисия Иванова
83
Настаниха 261 бежанци в детски екокомплекс
Снимка: БТА

В Националния детски екокомплекс в Ковачевци са настанени 261 души бежанци - те са сборна група от Афганистан, Сирия и Сомалия, съобщи за БТА Лилия Петрова - директор на комплекса.

Хората са прехвърлени от граничните разпределителни пунктове и са предимно млади семейства с деца, обитават хотелската част на комплекса в стаи с по 2 до 4 легла и самостоятелен санитарен възел.

Бельото им ще се сменя всяка седмица, засега се отопляват с маслени радиатори.

Работи се активно по възстановяване на парната инсталация и се надяваме до 15 дни да пуснем и парното отопление, заяви Петрова.

Комплексът в Ковачевци е разположен в 70 дка парк - има игрища с изкуствена настилка, тенискортове, открити басейни.

Бежанците могат да спортуват на воля, по техни данни нямат близки и роднини, настанени при толкова добри условия.

Още при пристигането на автобусите, на чужденците е било обяснено, че са настанени в база за обучение на деца и са помолени да я пазят.

Ние не проверяваме стаите, не ги притесняваме, но засега няма индикации, че рушат, заяви Петрова.

Настаняването на бежанците е по договор, подписан от принципала на комплекса с Държавната агенция за бежанци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: бежанциКовачевци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
20
 
! Отговори
Видял какво ли не преди 10 години
Да ги закарат на Бузлуджа !Мръсни комунисти - само гледате как да дразните и тормозите народа.Некадърни изчадия !Марш от властта !
45
0
 
21
 
! Отговори
M преди 10 години
Колкото по-цветно в държавата - толкова по-шарено в Парламента. След някой друг месец ще си имаме и нова партия, тъй като вече "мнозинството" ще иска да си упражни правото на глас.Иначе при тези условия и аз отивам да се запиша за бежанец. Все пак едно е да живееш в панелка и съвсем друго в 70дка парк с басеин. Да не говорим, че това им е за без пари.
44
0
 
36
 
! Отговори
Мишки сме ! преди 10 години
Каквото не можаха да откраднат и унищожат за 25 години "преход" сега ще бъде разбито от скакалците от Сомалия, Афганистан, Сирия и други подобни. Турците не успяха да ни смачкат за 500 години и сега си отмъщават пускайки свободно тези орди към България. *** + новите им приятели от Африка ще унищожат България. Браво, братя българи, позволихме да ни запалят къщата. Яд ме е, че за такива мишки като нас са умрели патриоти като Левски и Ботев.
43
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От Сомалия?????Другари ***,това другари не е Сирия,нали така ,***????
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужас. Заради такива к**ви, арабеските ще идват на тумбиБългарска танцьорка дари всичките си пари, за да подпомогне сирийските бежанци в София, пише сирийският информационен сайт ''Ол фор Сирия''.''В социалната мрежа фейсбук сирийските активисти разнасят оспорваната и същевременно иронична новина'', съобщават от сайта./труд/
41
0
 
9
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
chakaite sega drugite maimuni da razberat v kakvi uslovia sa tia i gledaite seir
40
1
 
8
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До Рали1Komunist i sram? :D
39
1
 
41
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
"Бельото им ще се сменя всяка седмица"-и камериерки ли има назначени.И ние искаме да спортуваме ,но трябва да работим и да издържаме деца,пенсионери,безработни малцинства ,сега и новодомците.Не ги ли е срам,господа управляващите,не усещат ли ,че вълната от недоволство става все по-силна.Всяка минута,час и ден на това правителство са пагубни за нас.
38
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така излиза, че за някои е по-добре да са бежанци в Родината си !!!
37
0
 
28
 
! Отговори
А така! преди 10 години
В Турция бежанците са над 600 000! След 1 година и в Бе-гето ще са близо милион.Честито
36
1
 
45
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Bylgaria iavno e nai-skapanta dyrjava v evropa. Tuk vseki moje da jivee dobre stiga da ne e bylgarin.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това отношение на пишещите тук, а не само тук, ако се изрази на друго място/сещате се кде/ резултата ще бде по-различен, но уви ние живеем в Блгария.Това може да несе хареса на много от Вас, но е самата истина. Съжелявам!
34
13
 
5
 
! Отговори
SSDD преди 10 години
До ран-ътПропуснал се евреите, Монасанто, рептилите и сивите човечета. Нищо, ще наваксаш!!!Убеден съм, че идеята е бежанците да купуват земя и да засаждат ГМО и да я третират с Раундъп, за да можем да изхранваме рептилите и евреите..Пълно е с ненормалници в тая държава...И гладни били. Ми ще стане гледни бе, нямата грам мозък..
33
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СТИГА С ТОВА "БЕЖАНЦИ". ТОВА НЕ СА БЕЖАНЦИ, А ИКОНОМИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ И ТЕ СИ ГО ПРИЗНАВАТ. ИЗПОЛЗВАТ БЪЛГАРИЯ КАТО ТРАМПЛИН ДА ВЗЕМАТ СТАТУТ, НО ДО ТОГАВА ХУБАВО ЩЕ НИ УСМУЧАТ.
32
0
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На дядо Иван от Нови Хан искахте да съборите приюта,а тук настанявате ЕМИГРАНТИ в детски екокомлекс?!?Това не е ли малоумие?!?ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕМ ВСИЧКИ НА ***,*** МРЪСНИ!!!
31
1
 
47
 
! Отговори
бай уй преди 10 години
До СПРЕТЕ ЗЛОБАТАБежанците остават в Търция на турско-сирийската граница. Тук работа нямат. Ами да пречат не само на мен, а на всички даже и на теб, защото ги издържаме за да се размножават като ***. Наистина ли не разбираш, че това не са бежанци и че са тук за да получат статут, а през това време НИЕ ще ги издържаме. Защото ако не го разбираш означава, че си много *** и наивен човек !
30
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поне не пишете тези работи с подробности да не дразните хората, че......
29
3
 
47
 
! Отговори
ран-ът преди 10 години
БЪЛГАРИНОООО, ХА-ХА-ХА, ЗАПОЧНА ЛИ ДА ТИ СЕ ИЗЯСНЯВА КАРТИНКАТА? Не мисля - *** си бил, *** ще си останеш! - ***, страхливец, подлец и подлизурка! Затова си изгуби Отечеството - изгубихте го бе, ***! ОБЯСНЯВАМ: ПОДПИСАНО ПРЕДПРИСЪЕДИНИТЕЛНО ДА СЕ ПРОДАВА ЗЕМЯ НА ЧУЖДЕНЦИ! НАСИЛСТВЕНО ОБЕДНЯВАНЕ! ОСКОТЯВАНЕ! ПРОДАЖБА НА ЗЕМЯ ПО ПРИНУДА!!!! - ОТ БЕЗПАРИЧИЕ! ЗА ПО - СИГУРНО -- ИЗПРОСТАЧВАНЕ ЧРЕЗ ЧАЛГА, И НАСИЛСТВЕНО ЗАСЕЛВАНЕ С МЮСЮЛМАНИ!ЦЕЛ - ЗАЛИЧАВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ! ХА ДА ВИ Е СЛАДКО!
28
0
 
18
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
До Аман вечеНе ми припомняй нищо,не съм паднал от Бузлуджа..утре като ни подпукат тези за които СМЕ РАЗГРАДЕН ДВОР И ЗАТОВА ПРИИЖДАТ,хич няма да ги интересува българите дали са си избирали Борисов,Станишев,Орешарски,Сидеров или дори Местан ако сега не проумеем че ги вкарват тук организирано и с цел..отиди и ги виж отблизо какво правят и как показват среден пръст на българите и всички останали ,които не са от техните..това не го дават по ТВ -то,наложено е инф.затъмнение,за което ще си плащаме
27
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хотел "България" не се ли препълни вече?Бройките за ол инклузив от Близкия Изток и Африка не свършиха ли?Или утре ще кажете на децата да не идват на училище,защото класните стаи ще са пълни с тълпи от Бряг на слоновата кост или Тринидад и Тобаго.