Случаят "Боевски" - некомпетентност, безхаберие

Златанова: Не дай Боже да стигнем до случай като в Либия
Обновена: 25 окт 2013 10:56 | 25 окт 2013 10:46, Анисия Иванова
36
Случаят "Боевски" - некомпетентност, безхаберие
Зинаида Златанова, Архив: Булфото

Некомпетентност или безхаберие, това каза правосъдният министър Зинаида Златанова по Нова телевизия по повод  декларацията на посолството на Бразилия у нас, в която се казва, че българското посолство там е било информирано за освобождаването на Боевски, а у нас никой не е знаел за това. „Не вярвам, че е имало умисъл", уточни тя.

„Това безхаберие е продължавало месеци, месеци наред“, категорично заяви министърът.

По думите й, ако това не се беше случило с Гълъбин Боевски – толкова публично и видно, и ако посланикът ни в Бразилия беше отзован или уволнен от външно министерство, то предишният външен министър или по-предишният щеше да каже, че  е политическа чистка.

Златанова потвърди, че страната ни няма договор за правна помощ с Бразилия. Боевски е осъден там за наркотрафик, а дали трябва да има българско разследване е правомощие на прокуратурата, допълни тя.

По думите й в Южна Америка има много българи - стотици, които излежават присъди за наркотици. Но в много от тези държави ние нямаме дипломатическо представителство. По този повод следващата седмица предстои обща среща между външно министерство, Главна прокуратура и правосъдното министерство за това какъв механизъм да се установи, защото досега такъв в държавата ни няма  - как действа държавата в такива случаи.

„Трябва анализ, за да се види какви договори ни трябват със съответните държави. Трябва да се направи, за да не стигнем, не дай Боже, до същия случай като в Либия”, заяви Златанова.

Още по темата

Днес по-рано  стана ясно, че посланикът на България в Бразилия Чавдар Николов се завръща в страната ни за разяснения по случая с освобождаването на олимпийския шампион Гълъбин Боевски, осъден за трафик на наркотици.

Преди две години Боевски беше арестуван на летището в бразилския град Сао Паулу със 7.2 кг кокаин. По-късно той беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор. През 2012 година второинстанционният апелативен съд в Бразилия отказа да намали присъдата на олимпийския и световен шампион.

Олимпийският ни шампион неочаквано се прибра в България на 23 октомври с полет от Париж.

От МВнР са категорични, че от март, когато Боевски е бил освободен, досега не е постъпвала информация по случая от дипломатическата мисия в Бразилия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
13
 
14
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Жена с двойна брадичка, ужаст!!!
7
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мис Компетентност!С тази физиономия е направо за конюшнята.Голяма коНпетенция:)
6
0
 
47
 
! Отговори
ll преди 10 години
Гълъбин Боевски, отказва да дава изявления за други медии, освен за предаването Без багаж :)))
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЖоркатаАко се казваше Джулия, по-добре, нали? Евроатлантическо накак си звучи - възвишено!!!!
4
10
 
22
 
! Отговори
Жорката преди 10 години
Зинаида - само името и виж и спираме с коментарите
3
0
 
6
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Ako vie predateli znaehte che Boevski go puskat,nyamashe da izleze ot tam.I Libia I kup drugi primeri ima za tova,kolko ste prodajni I mrusni antipatrioti.Koito I da pravi neshto na nito edin bulgarin da ne kazva kudeto I da ste,shte vi e po leko.Samo chujdenci ni vaduat ot robstvo,sudilishta I prochie..
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От Март когато е освободен до днес къде е било това момче ???Брендо не го ли погнаха точно по това време ???Гълъбинчо ,ти си ходещ труп ,не вярвам да ти простят !!
1
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига ***, скрий се и с физиономията и с глупостта си. Ако сме нормална, а не болшевишки уродлива държава, ти трябваше на минутата, когато обяви решение на Народното събрание за невалидно, да бъдеш изритана от властта. Защото у нас никой *** в управлението не си подава оставка. Безсрамна твар. И то има очи да обвинява други в некомпетентност. Кога най-после висши държавници ще бъдат съдени за обида на национално достоинство. Защото да обидиш българския парламент означава да обидиш България!!!