Връщат посланика ни в Бразилия за обяснения по случая "Боевски"

МВнР твърди, че информация за освобождаването му не е постъпвала
Обновена: 25 окт 2013 14:00 | 25 окт 2013 08:23, Елка Василева
55
Връщат посланика ни в Бразилия за обяснения по случая "Боевски"
Гълъбин Боевски. Снимка: архив, Булфото

Посланикът на България в Бразилия Чавдар Николов се завръща в България за разяснения по случая с освобождаването на олимпийския шампион Гълъбин Боевски, осъден за трафик на наркотици. Това съобщи говорителят на Министерството на външните работи Ивайло Кашканов по bTV.

От МВнР са категорични, че от март, когато Боевски е бил освободен, досега не е постъпвала информация по случая от дипломатическата мисия в Бразилия.

Още по темата

Преди две години Боевски беше арестуван на летището в бразилския град Сао Паулу със 7.2 кг кокаин. По-късно той беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор. През 2012 година второинстанционният апелативен съд в Бразилия отказа да намали присъдата на олимпийския и световен шампион.

Кашканов прочете официалното изявление на МВнР относно освобождаването на Гълъбин Боевски, според което то е „суверенно решение на бразилските власти” и е „израз на хуманно отношение” към затворника. „МВнР научи за освобождаването едва вчера, което буди сериозни въпросителни за работата на българското посолство в Бразилия”, се казва още в краткото официално съобщение.

По думите на Кашканов заедно с Гълъбин Боевски бразилските власти са освободили още 17 затворници от различни националности, но все още няма информация дали сред тях има и други българи. Когато Боевски беше задържан, в бразилските затвори имаше още 30 българи, излежаващи присъди за наркотрафик.

Говорителят на служебния кабинет Ивет Добромирова категорично заяви пред bTV, че нито като премиер, нито като външен министър Марин Райков, който съвместяваше двете функции, е получил информация за освобождаването на Гълъбин Боевски. „Марин Райков не е бил информиран по този казус нито официално, нито неофициално”, подчерта Добромирова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
Певецът Боевски вече е поръчан от международната наркомафия!
43
1
 
4
 
! Отговори
амнистиран преди 10 години
Aми то както е тръгнало, да не върнат и посланикът ни от Италия за обяснения и разяснения по случая с Брендо!
42
1
 
4
 
! Отговори
Яя преди 10 години
Посланика го връщат защото Бразилия е готино местенце за посланици и там ще бъде изпратен Наш човек,а сегашния е бил на предишните човек.
41
1
 
5
 
! Отговори
Diplomati преди 10 години
Ще обясня на непросветените....Боевски прави връзка с български дипломат.Този български дипломат прави връзка с бразилски дипломат. Бразилският дипломат прави връзка със Съдебните.Боевски е пуснат за 200 000 лв. Въпросът е кой е българският дипломат и кой скалъпва всички други версии и защо им се връзвате.Какво ще е пропял,какви ги дрънкате.....А външният министър и цацаров трябва да си подадат оставката заради наглите твърдения и овъртания.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Историята е много странна. Явно има разминаване между институциите и между тях и Боевски. По всичко изглежда, че само бразилските власти знаят какво правят.
39
1
 
10
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Ако до сега имаше някакъв минимален процент съмнение,че Гълъбин Боевски лежи невинен в затвора,то след случилото се вече няма никакво съмнение,че е виновен и за да го пуснат така е изпял някой важен "колега"
38
2
 
9
 
! Отговори
Бръков преди 10 години
Боевски , мястото ти е в пандиза ....Кой го го хващат с толкова много грога и го пускат ?
37
1
 
11
 
! Отговори
Kiko преди 10 години
Връщат го не за обяснения а за уволнение , обесненията може и да се предават онлайн по скайп...
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ну да, он не вернулься из боя.
35
2
 
0
 
! Отговори
W W W . R I F M A R преди 10 години
Всички хора запалени по морето и водните спортове. Предлагаме ви изънбордови двигатели( YAMAHA , MERCURY) , надуваеми лодки(YAMAHA , Quicksilver)джетове ( YAMAHA ) , резервни части , гаранционен и след гаранционен сервиз.*** . R I F M A R I N E . C0M e вашето място: ниски цени, професионално обслужване.
34
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мило, приличаш ми на Гълъбин Боевски...- Мооооляяя! Как така?!!- Качила си 9 кила без да забележиш...
33
2
 
8
 
! Отговори
Baceto преди 10 години
Моята родина Бългейрия за пореден път не знае къде се намира. Управниците ни превърнаха в един надупен народ. Негодуваме само като ни го ръгнат накриво без смазка. Толкова години ни гъзат, че вече това ни е нормалната стойка. Много ясно, че не знаят че е излязъл...те са там да си почиват на държавни пари...копа кабана и бело. Хубавото е, че поне некой е ощастливен от цялата ситуация.
32
4
 
8
 
! Отговори
gtf преди 10 години
не мога да разбера какъв е тоз шум, осъден, пуснат, прибрал се ...точкаДа не е само един българин в затвор в чужбина..голям цирк от тая "новина"..
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В затвора!!!!
30
1
 
10
 
! Отговори
съдия преди 10 години
Целта на пътуването на Боевски е била България със 7 кила кока в куфара. Защо на летището в София не го прибраха в ареста онзи ден и не го разследват или наркотрафика вече е легален в родината ни?
29
2
 
9
 
! Отговори
държавица преди 10 години
Защо ще похарчат сега 1000 евро за билет за посланника за да занимават държавата с един наркотрафикант?
28
16
 
7
 
! Отговори
Невен преди 10 години
Защо го оплювате като не сте сигурни? Дори да е бил виновен лежа 2 години.
27
2
 
28
 
! Отговори
Дани преди 10 години
Боевски е пътувал е с временен задграничен паспорт /пасаван/, който се издава от посолството. Нека не се правят на ощипани в мисията. Вземат по 3000 евро държавни пари и нищо не ги вълнува, освен как да спестяват за поредното жилище или лимузина.
26
1
 
6
 
! Отговори
мето преди 10 години
к28 Няма лай, щото следва пак преразпределяне на наркопазара. Някои хора ще си поискат дължимото...
25
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** не е никакъв шампион, а УБИЕЦ на български деца. Къде са сега всичките тези пищящи бригади за справедливост от семейството му които лаеха 24 часа по всички български медии колко е бил невинен с 10 кила кока в куфарите си?! Ако наистина беше невинен, щяха отново да парадират във всичките медии и да лаят "видяхте ли, нали ви казахме!". Защо сега ги няма никакви ми е интересно? Тотално затъмнение и мълчание.