Студентите се канят: Окупация докрай!

Продължаваме, няма да се откажем, категорични са те въпреки призива на СУ
Обновена: 28 окт 2013 18:01 | 28 окт 2013 17:47, Камелия Цветанова
291
Студентите се канят: Окупация докрай!
Снимка: БТА

Студентите продължават с окупацията на Ректората и няма да се откажат, докато парламентът не се разпусне и не бъдат насрочени предсрочни избори.

Въпреки призива на Академическия съвет на Алма матер да намерят друг начин да покажат недоволството си и да не пречат на учебния процес, студентите са категорични, че само окупацията е формата.

Четири месеца бяха по-леките форми на протеста, в момента даваме пример на нашите колеги от страната и няма да се откажем, ще продължим, категорични бяха представители на окупаторите.

Студентите в Ректората скандираха "Оставка" и "Всеки ден ще е така до победата", а събралите се техни колеги от външната страна им отговаряха с викове: "Ние сме с вас".

Още по темата
Студентите да намерят друга форма на протест, която да не пречи на учебния процес, призова по-рано ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев след заседанието на Академическия съвет заради окупацията на Ректората от страна на студентите.

В декларация на съвета преподавателите изказват своето разбиране относно правото на младите хора да изразяват недоволството си от политическата ситуация, но в същото време настояват студентите да покажат недоволството си по начин, който да не пречи на останалите.

В декларация на съвета преподавателите изказват своето разбиране относно правото на младите хора да изразяват недоволството си от политическата ситуация, но в същото време настояват студентите да покажат недоволството си по начин, който да не пречи на останалите.

Какъв точно да бъде този начин проф. Илчев не пожела да уточни, а лаконично коментира: "Да го измислят, това са млади интелигентни хора."

Очевидно обаче университетът ще остане затворен.

Академическият съвет е взел решение да удължи семестъра с толкова дни, колкото продължи окупацията на Ректората.

Проф. Илчев беше категоричен, че очевидно има външни политически фактори, които влияят на окупацията. Представители на поне три политически сили имаше вчера тук, мотивира се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още по темата: окупациястудентиСУ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
9
 
10
 
! Отговори
Студент преди 10 години
Нормалните хора търсят промяна и не искат да живеят в помията, в която се намират. Отвсякъде вони на лични интереси, корупция, подменени ценности, празни обещания, фалшиви звезди, покварени VIPoве,"жълта" журналистика, евтин "китайски" живот, без защита, без /бърза/ помощ, без сън и спокойствие и още хиляди други мъчения, благодарение на хора имунизирани към морал и с ампутирана човечност, които глозгат ли глозгат потрошения народен кокал. Стига вече! Терминал 1 не е изход за нас.ТУК СМЕ ВСЕ ОЩЕ
123
11
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Егати *** има тук
122
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От зимата насам ясно се очерта реалността, че явно ГЕРБ толкова много пречи на комунистите, че плюят кръв и им се привижда как гръм удря ББ и ЦЦ. Хора, помислете, останал ли е политически опонент на старата комунистическа номенклатура, който да не е бил съсипан и дискредитиран от изкусната пропандна машина на ДС. В момента целта е оставане във властта на всяка цена до политическото унищожение на ГЕРБ, защото комунделите много добре знаят, че само Бойко има потенциал да ги държи настрани от власт
121
5
 
19
 
! Отговори
dassy преди 10 години
Насилственото завладяване на сградата на СУ поставя в ролята на заложници всички останали, които са против подобни методи. Това намирисва на тероризъм.
120
5
 
20
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 129Василев, те си бяха все там в университета, но Съсела не им плати за да правят циркове, както сега им "кихна" Тиквата!
119
11
 
10
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
134 да наричаш тези чисти деца престъпници и терористи , честно казно наистина си за освиделстване
118
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не са студенти, а откровени ПРЕСТЪПНИЦИ и ТЕРОРИСТИНе знам как са решили че университета е техен, хайде отнемайте им правата, а ако продължат с това терористично деяние ги вкарвайте в затвора
117
5
 
17
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
Избори имаше и ГРОБ спечели повече гласове от БСП,ДПС и АТАКА!Както повелява Законът на Боко беше дадено правото да състави правителство,но той се оказа!Е,какво да направим сега? Да си убием децата ли,че на Тиквата все някой му пречи?А тези пишман студентчета,повечето от които са кандидат/ама май само кандидати ще си останат/юристи,да си припомнят римската поговорка-Лош закон,но закон!Държавата на обичайното право е загинала отдавна!
116
3
 
20
 
! Отговори
dassy преди 10 години
70% от българските студенти заявяват, че биха искали да емигрират след като завършат. Това означава, че държавните многомилионни субсидии за висшето образование просто изтичат навън, заедно със сивото вещество на нацията. Това изобщо вълнува ли ги окупаторите или те като коне с капаци са готови да служат сляпо на една компрометирана мутра.
115
4
 
17
 
! Отговори
Турчин преди 10 години
Това студентите са разсейките на Тумора - Буда Борисов.Пускайте спецчастите и само сълзотворен газ и палки за утрепките. Наш Ердо така действа. Смачкайте я тая ***!
114
8
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
За 23 години има до сега ЧЕТИРИ студетски стачки/окупации /протести 1990 срещу Пешо Танкиста пак 1990 срещу Луканов , 1997 срещу Виденов и сега срещу Орешарски и знаеш ли кое е общото между тях , ВИНАГИ КОМУНИСТИТЕ ОТ БСП СА БИЛИ НА ВЛАСТ
113
3
 
17
 
! Отговори
4x4 преди 10 години
Дано студентите не повторят фаталната грешка на красивите и интелигентните от лятото и този път не изключавт от спреведливия си гняв и мафиотската Гербаджииска пасмина. Защото иначе всичко става много подозрително - както пише Богомил Бонев: това е като втори провал на наемните убиици, на които мафията е възложила поръчковото убииство на кабинета Орешарски. Като гледам обаче кои са наи-всеотдаините окупатори, нещата намирисват на нов елементарен спектакъл, продуциран от познатия до втръсване Банкянски циркаджия.
112
2
 
11
 
! Отговори
тиквено семе преди 10 години
Га тиквата замрази пенсии и заплати, унищожи дребния и среден бизнес, затвориха сумата ти болници, цени на ток, храна и горива рипаха, що не протестирахте............това февруари 5 месеца преди изборите нищо не е, той тиквата сам си го искаше, да излезне чист от играта
111
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мръсните червени комунисти пречат на качественото попиване на материята
110
19
 
9
 
! Отговори
kosamo преди 10 години
Броя ви. 10 студента от младежкото БСП помпат минуса на всеки коментар
109
2
 
11
 
! Отговори
студенти от Търново преди 10 години
Затова - Вън тръговците от храма!", се казва още в призива.
108
6
 
7
 
! Отговори
Baj Shile преди 10 години
Гласуването и агитацията за гласуване за БКП е престъпление.
107
7
 
20
 
! Отговори
студенти от Търново преди 10 години
"Бяхме лишени от правото си да учим. Ние и нашите семейства търпим лишения, за да си плащаме редовно студентските такси и да посещаваме лекции. Търговците влязоха и окупираха храма. Ние, студентите, сме символ на свободния дух, така както Университетът е символ на мястото, в което свободно могат да се дебатират всякакви идеи", се казва в посланието на студентите, които не приемат окупацията на Университета."Днес Университетът е окован във вериги. Оковаха го хора, които нямат нищо общо с нашите искания, нашите проблеми, нашите тревоги. Оковаха го хора, които вкараха политиката в храма.
106
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Половината ВУЗ-ве трябва да бъдат закрити поне 2/3 от завършилите висшисти са едни ненужни хора, които 4 години друсат чалга и цуцат парите на мама, тати и държавата, а след това продават *** на женския пазар и емигрират!! Държавата трябва да произвежда толкова висшисти колкото са и нужни!!!!!
105
0
 
22
 
! Отговори
НАП, и ЧЕЗ преди 10 години
Драги студенти, моля да окупирате и НАП, и ЧЕЗ и Топлофикация, защото не ми се плащат нито данъци, нито сметки!