Студентите се канят: Окупация докрай!

Продължаваме, няма да се откажем, категорични са те въпреки призива на СУ
Обновена: 28 окт 2013 18:01 | 28 окт 2013 17:47, Камелия Цветанова
291
Студентите се канят: Окупация докрай!
Снимка: БТА

Студентите продължават с окупацията на Ректората и няма да се откажат, докато парламентът не се разпусне и не бъдат насрочени предсрочни избори.

Въпреки призива на Академическия съвет на Алма матер да намерят друг начин да покажат недоволството си и да не пречат на учебния процес, студентите са категорични, че само окупацията е формата.

Четири месеца бяха по-леките форми на протеста, в момента даваме пример на нашите колеги от страната и няма да се откажем, ще продължим, категорични бяха представители на окупаторите.

Студентите в Ректората скандираха "Оставка" и "Всеки ден ще е така до победата", а събралите се техни колеги от външната страна им отговаряха с викове: "Ние сме с вас".

Още по темата
Студентите да намерят друга форма на протест, която да не пречи на учебния процес, призова по-рано ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев след заседанието на Академическия съвет заради окупацията на Ректората от страна на студентите.

В декларация на съвета преподавателите изказват своето разбиране относно правото на младите хора да изразяват недоволството си от политическата ситуация, но в същото време настояват студентите да покажат недоволството си по начин, който да не пречи на останалите.

В декларация на съвета преподавателите изказват своето разбиране относно правото на младите хора да изразяват недоволството си от политическата ситуация, но в същото време настояват студентите да покажат недоволството си по начин, който да не пречи на останалите.

Какъв точно да бъде този начин проф. Илчев не пожела да уточни, а лаконично коментира: "Да го измислят, това са млади интелигентни хора."

Очевидно обаче университетът ще остане затворен.

Академическият съвет е взел решение да удължи семестъра с толкова дни, колкото продължи окупацията на Ректората.

Проф. Илчев беше категоричен, че очевидно има външни политически фактори, които влияят на окупацията. Представители на поне три политически сили имаше вчера тук, мотивира се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още по темата: окупациястудентиСУ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
5
 
22
 
! Отговори
От Търново преди 10 години
Днес 20 студенти окупираха ректората на 2-ия по големина университет в България - ВТУ"Св.Кирил и Методий". В нашия университет учат 14 000 студенти. В момента огромно множество от около 600 учащи са на бариерата на входа на учебното заведение със закани да линчуват окупаторите. 4-*** от тях са синове на общински съветници от Герб, 3-*** от областната администрация. В момента 6 патрулни полицейски коли са на място да предпазят окупаторите от линч. Очаквайте продължение.....
103
13
 
10
 
! Отговори
Другата сметка преди 10 години
В България има 263000 студенти. От тях нито един не е излязъл на контрапротест в защита на Орешарски.Значи?
102
2
 
18
 
! Отговори
охранителна фирмичка преди 10 години
Най-вероятно, тези т.н. "студенти", са си направили охранителна фирмичка, филиал на "ипон", и ще започнат да вземат парични такси при влизането и при излизането от СУ!
101
5
 
14
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 110Комунягите да знаеш как са се разтреперили. Няма да могат да спят вече от тия студентчета.Дали не се хилят сега до сълзи на жалките прийоми на Тиквата за да си върне властта?
100
4
 
14
 
! Отговори
погр ебален агент преди 10 години
За какво са им на студентите нови избори, след като, така или иначе, те ще напуснат България и ще отидат в Чужбина да мият чинии? Те за друго не стават.
99
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки студент- гербер,всеки ВУЗ- бомба!
98
2
 
14
 
! Отговори
Мързи ги да учат преди 10 години
Асоциалните от социалните мрежи са и в Университета. Мързи ги да учат и за това окупират!
97
5
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 10 години
най-после да има полза от висшето образование в България
96
4
 
18
 
! Отговори
varg преди 10 години
Казах да им бъде спрян тока и водата ама не слушате.Няма как да има правова държава без спазване на законите.
95
2
 
13
 
! Отговори
ей тва...е.. преди 10 години
УЧЕНИ ГЛАВИ ИДИОТИИИ...така охарактерезира героят на,/не казвам кой/ интилигенцията в българия след освобождението. и оттогаз на сам все си е така.. ПАРАТА НАМАЛЯВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОБВА И ТАЯ ХВАТКА С УЧЕЛИТЕ, НЕДОУЧИЛИ, НЯМАЩИ ЖЕЛАНИЯ ЗА НАУКА, ЖЕЛАЕЩИ ЗА ЛЕСНИ *** ЕКШЪН И ПИЯЧКА А И ОЩЕ КАКВО ЛИ НЕ.. ДАВАЙТЕ ГРАБВАЙТЕ ТЕЛАТА И БУТИЛКАТА ТО И БЕЗ ТОВА ОТ ВАС НИЩО НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ.. САМО ДЕТО НА НЯКОИ ОТ ВАС РОДИТЕЛИТЕ СИ СКЪСВАТ З..АДНИЦИТЕ ОТ РАБОТА ЗА ДА СТЕ ТАМ, И НАКРАЯТ ДРУГИ ЩЕ НАМАЖАТ. ,
94
6
 
24
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Тиквооо...Тиквоооо...до наивните жалки бедни студентчета ли опря и се сети на този ход ЧАК след 5 месеца за да си постигнеш целите????Тиквооооо Тиквоооооо......за пореден път доказа че си истински ***. Раздайте им от ГРОБ по една бутилка водка на тия пишман студенти и по едно паве, за да се надяваш на някакъв успех.
93
6
 
16
 
! Отговори
Яна преди 10 години
Яд ме хваща, като гледам как мафиотите от ГРОБ изполват група неориентирани студентчета от СУ за политическите им цели. Крайната цел е ББ и ЦЦ да се измъкнат от съд и присъда и да се върнат на бял кон. Пак да окупират и крадат цялата държава, както и да рекетират бизнеса. Ненавиждам ви гадни мутри!
92
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте какво става в Париж - трябва и при нас така да направят студентите, какви са тия неща пречи ми това пречи ми онова: АМИ НАЛИ ТОВА Е СМИСЪЛА, ИНАЧЕ КАК ЩЕ СЕ ВЗЕМЕ НАСЕРИОЗНО?! Нека комунистите малко да изпитат неудобство, както ние изпитваме вече доста години от тях и техните измами навсякъде.
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До номер 82:Какво става пред парламента? Май нищо, а? Отворих дир.бг, невс.бг, блитц, актуално, фокус, никаде не пише за събития пред парламента.
90
4
 
9
 
! Отговори
Кибик преди 10 години
Протестират защото:1 Премиерът се изгаври с тях като ги прати да пасат овце и да стават овчари2 Протестират защото ги е срам да са управлявани от *** който е чел в живота си една книга Винету по негово признание. И не може премиер да е мутра която не може да чете и пише.3 Протестират защото ги е срам премиер да е създателят на СИК и ИПОН?4 Искат си Дянков, Цв.Цв, Фидоска, Румяна желева, Лъчо МОзъка, Десито, която унищожи здравеопазването и цалата плеяда милиционери...
89
3
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
окупаторите неподкрепяли БОРИСОВ НО ДРУГА АЛТЕРНАТИВА НЯМАЛО :DDDDDDDDDDDDDА ПОЛИЦИЯТА СИ СИ ЛИ СПИ!!!!!!!!!!!!!!!!!! :DDDDDDDDDDDDDD
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако студентите са ранобудни то значи са прекарали ноща в някоя дискотека! Ако студентите са будни, то Бойко никога не спи! Гееерп!
87
2
 
11
 
! Отговори
йо преди 10 години
Хора, спомнете си есента на 1996. Пак група студенти, но тогава организирани от И.Костов окупираха СУ със същите искания. Последва оргия в сградата на СУ на 08.12.1996 и след това служебно правителство на ръководено от машата на Костов - Софиански. Може би на всички вас не ви стига голямата инфлация (1долар = 3000лв.), която я организираха за да ви разорат и да разпродадат България. Спомнете си сделката с Гад Зееви който купи от Костов БГА Балкан за жълти стотинки и всички които изгубиха парите.
86
12
 
5
 
! Отговори
Ганка Коева преди 10 години
Тези, които не са чели Конституцията - да я прочетат. Точно тя ни дава право да протестираме. Но наглото управление на Олигарски вече пети месец не обръща внимание на протестиращите. Комунистите са експерти в агитация, манипулация, популизъм. Бюджетът им за 2014 г. ще тегли още 3.6 милиарда и ние, работещите, ще ги плащаме. Браво на студентите!!! Ние сме с тях!
85
5
 
21
 
! Отговори
Боби преди 10 години
Супер. Браво на студентите. Те и без това последно време са си пълни ***. Ама явно може и още по-*** да станат. Интересно ми е кой ще ми възстанови на мен семестриалната такса от 1000 лева, защото някой си е решил че ще си стачкува???Моето мнение е, че нека да си стачкува който и както иска ...... стига да не пречи на останалите (както се очертава да стане).