Студенти протестират пред СУ, стотина - пред МС

Затворено е движението пред Ректората, няма инциденти
Обновена: 3 ное 2013 21:19 | 3 ное 2013 20:11,
61
Студенти протестират пред СУ, стотина - пред МС
Снимка: архив Булфото

Група студенти от Софийския университет "Св . Климент Охридски" излязоха, за да се включат в станалото традиционно през последните дни протестно шествие срещу правителството. Те блокираха кръстовището пред университета при бул."В.Левски" и "Цар Освободител".

Тази вечер студентите са решили шествието им да обиколи сградата на университета и да не се влива в другото протестно шествие, което тръгва от площада пред президентството, уточниха за БТА участници в протеста.

Към тях се присъединяват колегите им от другите окупации - на УНСС, НБУ, НАТФИЗ, Художествената академия, както и от Медицинския университет. Те няма да окупират сградата на университета си, но подкрепят протеста.

Към 19.00 часа протестиращите пред сградата на Министерския съвет в центъра на столицата са били около 100., съобщиха от полицията. По-късно те се присъединиха към протестиращите пред Ректората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: протестСУРекторат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
4
 
! Отговори
Стефанов преди 10 години
Сега е кастинга. Едни ще заслужат стипендии за университети зад океана, други ще застанат пред камери в разни телевизии да ни учат що е демокрация, а най-активните маже и в управление държавно да се тръкнат. Голям мерак за работа в материално производство няма.
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тия кога ще изтрезнеят бе.не виждат ли че от тях нищо не зависи щото още си бършат саполите в ръкава.
44
2
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 10 години
До Анонимен"20 STUDENTI PROTESTIRAT I ISKAT OSTAVKA NA ORSHARSKI???? I KSK STE STANE??? NE MI E YASNO."Ще повика, ще се разходят, ще си получат хонорара и по живо по здраво......
43
2
 
2
 
! Отговори
Пенционер преди 10 години
Тея студинти сигур са от института "МАМАТА" на "Доктор" хонорарис кауза дето преди неколко месеца с *** автобуси беха в зала Армеец......
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПОДКРЕПА ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ И БАЧКАТОРИТЕ.БРАВО МЛАДЕЖИ.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
20 STUDENTI PROTESTIRAT I ISKAT OSTAVKA NA ORSHARSKI???? I KSK STE STANE??? NE MI E YASNO.
40
2
 
2
 
! Отговори
234 преди 10 години
protest do dupka,ina4e nyama opraviq taz darjava
39
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може ли някой да обоснове защо иска оставка на правителството. Не приемам следното:1. Не го харесвам - и аз не го харесвам и вероятно няма да харесвам и следващото а не харесвах и всичките след 1993 година - но това е демокрацията2. Било на БСП и ДПС - е и какво това беше единствената възможна конфигурация след законни избори3. Кадрова политика - ами всички правителства след 93та бяха същите. Разликата е че това прояви чуваемост уволни поне 2 лоши кандидати4. Корупция - по-малка от от предиш
38
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На една част от студентите не им се учи а им се купонясва.Това и правят.Исканията ,които имат, са крайни и универсални и важат за всяко предишно,а мисля и за всяко следващо правителство и парламент.Нищо ново и оригинално.Защо ли?Защото не е тяхно искане,а искане на партийни хищници,загубили властта и дребни хиени надяващи се на част от плячката.Повече от 130 дни пасуваха и изведнъж някои бяха събудени и "подсетени",че сега е момента,че трябва да вземат участие и така хем ще станат известни,хем ще им се гарантира специализация,хем ще им се даде летящ старт в кариерното им развитие.Доказателства
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предполагам, че @Оссиру272 трябва да означава, че маймуните@ (студентите) са се ocиpaли поне 272 пъти!
36
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Думите демокрация и окупация са антоними. Студентите протестъри са антидемократи, тъй като отнемат права на други студенти. Те извършват антидемократични действия със съмнителни цели, подтиквани от неуспели политици.
35
6
 
20
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
Българските студенти са безидейни плазмодии.
34
12
 
35
 
! Отговори
КИРИЛ СОФИЙСКИ преди 10 години
ТИЯ ЛИГЛЬОВЦИ ,ОМРЪЗНАХА ВЕЧЕ НА ВСИЧКИ ! САМО ПРЕЧАТ БЕЗ ДА КАЗВАТ ЗАЩО АДЖЕБА ! НАПАСТ ОТ МАМИНИ СИНЧЕТА И ЩЕРКИ ,КОИТО НЕ ЗНАЯТ И ЕТ КАКВО ОЩЕ ИСКАТ !
33
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От тези 100 протестиращи сигурно нито един няма намерение да остава в България и затова не им пука нито за университета,нито за знанията,таксите,законите,живота на пострадалата им колежка,студентка от СУ.Най-важното за тях е да осигурят 5-6 депутатски места на някои неуспели да влязат в парламента богаташи.
32
34
 
8
 
! Отговори
НАПРЕД! преди 10 години
Вижда се края на червената мъгла! Само обявете дата за общонационална стачка и народа ще се вдигне! ПОБЕДА! ОСТАВКА НА КРАДЛИВИТЕ НАГЛЕЦИ!
31
5
 
25
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
До АнонименАми да емигрират, бе! И без туй от тях нищо не става. Един протест не могат да организират, и то с мощни финансови спонсори. Трябва да им задават ежедневно какво да правят от Типинг-а, и пак не става...та те ли ще организират държава и управление...умните директно кандидатстват в чужди университети, тия ще завършат криво-ляво и ще мият чинии в чужбина, защото за нищо не стават...
30
3
 
18
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
Внимавайте! Другата седмица ще окупираме старчески дом и ще вземем заложници !
29
8
 
24
 
! Отговори
аз преди 10 години
Гнусни изчадийца! За какви си мислят? Няма ли кой да им начука кратуните жалки! Откачалки.
28
8
 
28
 
! Отговори
небезизвестен преди 10 години
Студенти от ЕТ "герб-Буда" протестират пред СУ, стотина будисти - пред МС.
27
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подкрепям и уважавам студентите, все пак това го правят заради нас!