СДВР призовава хората да не засилват ксенофобията

Двамата арестувани, пребили мъж, не са криминално проявени
10 ное 2013 15:01, Елка Василева
25
СДВР призовава хората да не засилват ксенофобията
Снимка: архив, Булфото

Директорът на СДВР Ивайло Спиридонов призовава хората да не засилват ксенофобията. Той коментира пред журналисти снощния инцидент в центъра на София, при който 29-годишен мъж беше жестоко пребит.

Спиридонов посочи, че мъжът е български гражданин от град от Северна България. За побоя са задържани двама мъже - на 28 и 29 години. Други трима участници в инцидента, който се е случил малко след 20.00 часа снощи, са успели да избягат и в момента се издирват. Ивайло Спиридонов заяви, че според данните към момента вероятно заподозрените не членуват в движението "Скинхедс", каквато информация се появи.

Той добави, че двамата арестувани не са криминално проявени. Директорът на СДВР посочи, че разследващите разполагат с данни, че единият от задържаните е нанесъл сериозните удари по пострадалия. Разследването се извършва от Софийската градска прокуратура.

Спиридонов заяви, че районът около ул. "Пиротска" не е опасен, а от МВР са положили сериозни усилия да наситят района с представители на жандармерията и полицията.

Той коментира и протестите в София като посочи, че от СДВР няма да допуснат ескалация на напрежението, за каквато имат оперативни данни, че ще се случи. Полицейското присъствие около протестите е засилено, включително и със служители сред протестиращите, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не съобщават, че битият е Русенец?
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да засилваме ксенофобията. Тя си се движи с достатъчно голяма скорост.
21
0
 
4
 
! Отговори
brb преди 10 години
Нещо не разбирам, ако властта не вземе мерки сценарият е ясен. Или това изнася на всластта или няма власт. Всичко останало е мижи да те лажем. Или полицията си сяда на Д то и решава драмите или после ще стане част от местната паравоенна организация. Вакум няма.
20
0
 
2
 
! Отговори
brb преди 10 години
Нещо не разбирам, ако властта не вземе мерки сценарият е ясен. Или това изнася на всластта или няма власт. Всичко останало е мижи да те лажем. Или полицията си сяда на Д то и решава драмите или после ще стане част от местната паравоенна организация. Вакум няма.
19
0
 
14
 
! Отговори
Д-р Уотсън преди 10 години
Каква ксенофобия.Не знам някои да е канил ***,и арабските таласъми.На който не му харесва,прав му път.България е на българите,не е маймунарник.
18
0
 
1
 
! Отговори
az преди 10 години
19 ti, mnogo e tuzno, no naistina e fakt.Vupreki 4e ot grazdanskata vojna shte gazubim vsi4ki
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Osven grajdanska voina nqma dryg na4in da se opravi durjavata.
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ксенофобията трябва да стане национална политика, както във всяка истинска държава по света! Какво печелим като се правим на толерантен, гостоприемен и търпелив народ?! Нищо, абсолютно нищо, винаги само сме губили от това!!! Истинската държава се гради от войнствен, негостоприемен, свиреп народ, който знае да защитава своето, от народи като японците и швейцарците.!
15
1
 
22
 
! Отговори
до 15 преди 10 години
Не са така само сърбите , и гърците са същите. Тук в Гърция ако черен пипне некой после от хриси авги им *** мамата.Организирани са като 1 и бият много лошо.Ако тук бият черен полицията не дири никой защото и самата полиция мрази черните и ги бие много здраво/дори и на публично място/. Само в БГ всичко е в защита на черните , като че ли сме черна държава. Лошо , некадърно и неадекватно управление което ще доведе до пагубни последици.
14
13
 
3
 
! Отговори
Причината преди 10 години
Трябва Ташева и Джамбазки да се съдят за подбудителство.По тяхна команда тръгна всичко!ЗАТВОР И ЗА ДВАМАТА!
13
0
 
20
 
! Отговори
e преди 10 години
по всичко личи че бг гражданите сме предадени от всички наши политици,това струпване на всякаква мюсулманска *** в софия не е случаино,случая с автобусите е показателен,ако гражданите на софия като наи потърпевши от тая пасмина не възтанат срещу това нашествие скоро може и престрелки да има не е чудно, както ги извозват до столицата а полицията се прави че не забелязва, така от някаде може да пристигне незабелязано и един камион калашници а афганците и тия *** знаят как да ги ползват
12
0
 
30
 
! Отговори
Минчо Празников преди 10 години
Да помолиш някого да спре ксенофобията си, е като да помолиш Минчо Празников да спре вятъра за няколко дни ! Наближава времето 240-те *** да сърбат каквото са надробили !
11
0
 
28
 
! Отговори
TooN преди 10 години
Значи онези, на Запад, да ни сочат с пръст, да ни имат за "втора ръка" хора, да ни имат за "диваци и животни", а ние да сме толерантни, приемливи и дружелюбни? АЙ СЕКТИР, СТИГА СТЕ НИ ПРОМИВАЛИ МОЗЪЦИТЕ ЕЛЕМЕНТАРНО!!! Да ни изколят в собствената родина и да я оставим нексенофобски на убийците си ли?! Това ли заслужаваме?!
10
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Глупости!Онзи ден минах през Мария Луиза и Пиротка,ужас,навсякъде ***,араби,разположили се като у дома си,насядали като в пустинята ,никъде не видях полиция,да те е страх да минаш през центъра на София,къде го има това!като са бежанци да си стоят в бежанския лагер ,не може хора без документи да ми се разхождат като дерибеи,докато не се установи какви са и имат ли законно правода пребивават в страната,нямат право да напускат бежанските лагери!Това не е ксенофобия,това повелява ЗАКОНЪТ!
9
2
 
46
 
! Отговори
toi преди 10 години
А българските граждани призовават МВР да ИЗХВЪРЛИ НЕЗАБАВНО ВСИЧКИ ИМИГРАНТИ от България и да не ги наричат бежанци, а както ония на Лампедуза - "ИМИГРАНТИ" !!!
8
1
 
34
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Най-добре ушевите да спрат да *** в патрулките и да си свършат работата и няма да има скинарски изпълнения.
7
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дайте да ги видим мършите мръсни дето раздават правосъдие. Не ги крийте нека всички да им видят физиономийте
6
1
 
37
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Не ксенофобия скоро ще сме на прага на гражданска война. Вкарват се на тълпи всякакви араби с или без документи, легално и нелегално влезнали, противно на всички български закони ги оставят тук, като за благодарност те крадат и се опитват и да убиват. По добре да се затвори границата и да се понесат последствия от ЕС отколкото гражданска война!
5
0
 
25
 
! Отговори
Валери преди 10 години
Грешен е призивът на СДВР, не хората засилват ксенофобията а медиите. Всеки ден медиите изнасят криминални случки и ги представят като расистки прояви на "лошите" българи. Бити има във всяко населено място и от всякакви националности и религии и са най обикновенни криминални престъпления. Не се опитвайте за действията на няколко *** да обвинявате всички българи.
4
1
 
34
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Много бързо сте заловили извършителите,а преди дни не успяхте един да намерите.Докато държавата не започне да работи за своите граждани,не ни чака нищо добро.

Спонсорирани публикации