СДВР призовава хората да не засилват ксенофобията

Двамата арестувани, пребили мъж, не са криминално проявени
10 ное 2013 15:01, Елка Василева
25
СДВР призовава хората да не засилват ксенофобията
Снимка: архив, Булфото

Директорът на СДВР Ивайло Спиридонов призовава хората да не засилват ксенофобията. Той коментира пред журналисти снощния инцидент в центъра на София, при който 29-годишен мъж беше жестоко пребит.

Спиридонов посочи, че мъжът е български гражданин от град от Северна България. За побоя са задържани двама мъже - на 28 и 29 години. Други трима участници в инцидента, който се е случил малко след 20.00 часа снощи, са успели да избягат и в момента се издирват. Ивайло Спиридонов заяви, че според данните към момента вероятно заподозрените не членуват в движението "Скинхедс", каквато информация се появи.

Той добави, че двамата арестувани не са криминално проявени. Директорът на СДВР посочи, че разследващите разполагат с данни, че единият от задържаните е нанесъл сериозните удари по пострадалия. Разследването се извършва от Софийската градска прокуратура.

Спиридонов заяви, че районът около ул. "Пиротска" не е опасен, а от МВР са положили сериозни усилия да наситят района с представители на жандармерията и полицията.

Той коментира и протестите в София като посочи, че от СДВР няма да допуснат ескалация на напрежението, за каквато имат оперативни данни, че ще се случи. Полицейското присъствие около протестите е засилено, включително и със служители сред протестиращите, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не съобщават, че битият е Русенец?
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да засилваме ксенофобията. Тя си се движи с достатъчно голяма скорост.
21
0
 
4
 
! Отговори
brb преди 10 години
Нещо не разбирам, ако властта не вземе мерки сценарият е ясен. Или това изнася на всластта или няма власт. Всичко останало е мижи да те лажем. Или полицията си сяда на Д то и решава драмите или после ще стане част от местната паравоенна организация. Вакум няма.
20
0
 
2
 
! Отговори
brb преди 10 години
Нещо не разбирам, ако властта не вземе мерки сценарият е ясен. Или това изнася на всластта или няма власт. Всичко останало е мижи да те лажем. Или полицията си сяда на Д то и решава драмите или после ще стане част от местната паравоенна организация. Вакум няма.
19
0
 
14
 
! Отговори
Д-р Уотсън преди 10 години
Каква ксенофобия.Не знам някои да е канил ***,и арабските таласъми.На който не му харесва,прав му път.България е на българите,не е маймунарник.
18
0
 
1
 
! Отговори
az преди 10 години
19 ti, mnogo e tuzno, no naistina e fakt.Vupreki 4e ot grazdanskata vojna shte gazubim vsi4ki
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Osven grajdanska voina nqma dryg na4in da se opravi durjavata.
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ксенофобията трябва да стане национална политика, както във всяка истинска държава по света! Какво печелим като се правим на толерантен, гостоприемен и търпелив народ?! Нищо, абсолютно нищо, винаги само сме губили от това!!! Истинската държава се гради от войнствен, негостоприемен, свиреп народ, който знае да защитава своето, от народи като японците и швейцарците.!
15
1
 
22
 
! Отговори
до 15 преди 10 години
Не са така само сърбите , и гърците са същите. Тук в Гърция ако черен пипне некой после от хриси авги им *** мамата.Организирани са като 1 и бият много лошо.Ако тук бият черен полицията не дири никой защото и самата полиция мрази черните и ги бие много здраво/дори и на публично място/. Само в БГ всичко е в защита на черните , като че ли сме черна държава. Лошо , некадърно и неадекватно управление което ще доведе до пагубни последици.
14
13
 
3
 
! Отговори
Причината преди 10 години
Трябва Ташева и Джамбазки да се съдят за подбудителство.По тяхна команда тръгна всичко!ЗАТВОР И ЗА ДВАМАТА!
13
0
 
20
 
! Отговори
e преди 10 години
по всичко личи че бг гражданите сме предадени от всички наши политици,това струпване на всякаква мюсулманска *** в софия не е случаино,случая с автобусите е показателен,ако гражданите на софия като наи потърпевши от тая пасмина не възтанат срещу това нашествие скоро може и престрелки да има не е чудно, както ги извозват до столицата а полицията се прави че не забелязва, така от някаде може да пристигне незабелязано и един камион калашници а афганците и тия *** знаят как да ги ползват
12
0
 
30
 
! Отговори
Минчо Празников преди 10 години
Да помолиш някого да спре ксенофобията си, е като да помолиш Минчо Празников да спре вятъра за няколко дни ! Наближава времето 240-те *** да сърбат каквото са надробили !
11
0
 
28
 
! Отговори
TooN преди 10 години
Значи онези, на Запад, да ни сочат с пръст, да ни имат за "втора ръка" хора, да ни имат за "диваци и животни", а ние да сме толерантни, приемливи и дружелюбни? АЙ СЕКТИР, СТИГА СТЕ НИ ПРОМИВАЛИ МОЗЪЦИТЕ ЕЛЕМЕНТАРНО!!! Да ни изколят в собствената родина и да я оставим нексенофобски на убийците си ли?! Това ли заслужаваме?!
10
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Глупости!Онзи ден минах през Мария Луиза и Пиротка,ужас,навсякъде ***,араби,разположили се като у дома си,насядали като в пустинята ,никъде не видях полиция,да те е страх да минаш през центъра на София,къде го има това!като са бежанци да си стоят в бежанския лагер ,не може хора без документи да ми се разхождат като дерибеи,докато не се установи какви са и имат ли законно правода пребивават в страната,нямат право да напускат бежанските лагери!Това не е ксенофобия,това повелява ЗАКОНЪТ!
9
2
 
46
 
! Отговори
toi преди 10 години
А българските граждани призовават МВР да ИЗХВЪРЛИ НЕЗАБАВНО ВСИЧКИ ИМИГРАНТИ от България и да не ги наричат бежанци, а както ония на Лампедуза - "ИМИГРАНТИ" !!!
8
1
 
34
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Най-добре ушевите да спрат да *** в патрулките и да си свършат работата и няма да има скинарски изпълнения.
7
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дайте да ги видим мършите мръсни дето раздават правосъдие. Не ги крийте нека всички да им видят физиономийте
6
1
 
37
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Не ксенофобия скоро ще сме на прага на гражданска война. Вкарват се на тълпи всякакви араби с или без документи, легално и нелегално влезнали, противно на всички български закони ги оставят тук, като за благодарност те крадат и се опитват и да убиват. По добре да се затвори границата и да се понесат последствия от ЕС отколкото гражданска война!
5
0
 
25
 
! Отговори
Валери преди 10 години
Грешен е призивът на СДВР, не хората засилват ксенофобията а медиите. Всеки ден медиите изнасят криминални случки и ги представят като расистки прояви на "лошите" българи. Бити има във всяко населено място и от всякакви националности и религии и са най обикновенни криминални престъпления. Не се опитвайте за действията на няколко *** да обвинявате всички българи.
4
1
 
34
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Много бързо сте заловили извършителите,а преди дни не успяхте един да намерите.Докато държавата не започне да работи за своите граждани,не ни чака нищо добро.