Ранобудните: Продължава окупацията на СУ

"Управление, което се отделя с плътни заграждения, няма бъдеще"
Обновена: 14 ное 2013 10:17 | 14 ное 2013 08:41,
68
Ранобудните: Продължава окупацията на СУ
Снимка: "Ранобудните студенти" Facebook

Окупацията на Ректората продължава, написаха "Ранобудните студенти" във Facebook.

Студентите допълват, че както вчера, така и днес, ще допускат до Софийския университет единствено работещи в администрацията.

"Благодарим на гражданите за показаната подкрепа, смелост и воля за промяна – тъкмо събуждането на гражданското съзнание е наша цел отвъд неминуемата оставка. Управление, което само се отделя от гражданското тяло с плътни заграждения, няма бъдеще. Общественото критическо чувство трябва само да бъде будно и активно.

Полицейското насилие и опитите за сплашване на колеги са нетърпими и няма да бъдат толерирани или премълчавани. Това е немислимо в цивилизована страна, каквато България трябва да бъде", пишат още те.

В коментар на сигнали, че студентите се дрогират и ходят на протести, представителите на Ранобудните попитаха тази сутрин пред bTV с какви доказателства са подкрепени тези твърдения и чии са те.

Още по темата
 "Нападките стават все по-абсурдни. Един от нашите колеги, който е с нас от самото начало, вчера беше обвинен, че не е добре с главата, след като беше ранен във вторник", заяви студентът Николай Атанасов.

Друг негов колега алармира, че студенти са били посещавани от полицаи по домовете си.

"Заради едни яйца и домати да ти дойдат в къщата, това е тотално безобразие", коментира Манол Глишев.

Вчера рано сутринта, след сблъсъците между полиция и студенти, цивилни посетили дома на родителите му. Той не е там, но това е адресът му по лична карта.

"Веднага почнаха да ме разпитват къде е Манол. Поискаха ми телефонен номер, казах, че той няма, не им го дадох, разбира се", разказа майка му Ева Димчева.

По думите й полицаите не са се легитимирали и са отказали да дадат информация защо търсят сина й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До Анонимен58 и на мен ми писна па.аври да се правят на хавлиени кърпи но постоянно наблюдавам подобни самохвалства и правежи...Е ,и?!
58
0
 
2
 
! Отговори
С преди 10 години
Все ни е тая за вас ранобудници!!! Вие сте никой, нямате нищо, не знаете какво искате, нямате ясни цели, вие сте някакви *** който тероризират истинските студенти. Само пречите. Стоите си там. Ние дето ви презираме може и да ви бетонираме. Ще направим една хубава ограда около СУ, висока и с бодлива тел отгоре. Там да си останете ***. Вие сте най долу в това общество. И да викате оставка няма да я получите защото алтернатива няма.
57
2
 
0
 
! Отговори
Пироман преди 10 години
До neni4a, сложи си една кабза в г-за и се гръмни, един червен *** по-малко
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Писна ми от тъпите коментари,за платини участници на протеста.Аз протестирам от самото начало,не всеки ден, но когато успея съм там.Имам частна фирма,децата ми са в частни училища,досега не сам взела 1 лв. детски добавки.Писна ми да работя,за да издържам всякакви ***,които искат само подаяния,крадливи политици,които като загубят власта не могат да изкарат пари на свободния пазар и за хляб.Но да ми казват,че ми плащат ми идва в повече...
55
3
 
7
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До АнонименЕ как ,защо да я посочват.Те правят протеста,те хвърлят пиратки ,палят кофи за *** ,затова те трябва да кажат кого искат да сложат на власт.Инак са си чисто и просто наемници на някакви интереси.Пък и има лесно,2017 са следващите избори,където има законен начин да се разкарат тия от парламента
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До neni4aАлтернативата всеки трябва да я намери,има я ,само да сеогледате ида спрете да гласувате за едни и същи,има толкова читави хора,защо гласувате за простаци,мафиоти,продажници и некадърници?Не ви ли стига днешната мизерия,та искате още?!Защо тези деца да посочат алтернативата,те само показват,че вече не може да се понася днешния живот под хомота на всички досегашни управници,пътят трябва всеки от нас да го намери,не можем все да чакаме някой да ни посочва "правия "път,глави имате ли ?!
53
4
 
9
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До EorkИ ко,докат отия си висят пред парлямента ,обикновенните хора ги издържат тия сополанковци.Не стига ,че им взимат пари за да може да съществуват тия университети,а и разни лигавнета ще се възползват и ще правят "революции" и накрая джобовете им ще се окажат революционно пълни с пачки..Решението не е нито протест,нито терминал 2 а да се спре народа да гласува за подобни *** като в сегашното ни НС.А вие дето висите пред парламента каква алтернатива предложихте а? Каква? А?
52
3
 
5
 
! Отговори
Revenge преди 10 години
Във връзка с продължаващите протести, от НАП напомниха на протестиращите, че тези от тях които са прехвърлили 20 000 лева от надници са длъжни да се регистрират по ДДС.
51
2
 
3
 
! Отговори
Eork преди 10 години
На протестите няма да видите деца, внуци, че и правнуци на политици, магистрати, полицаи, висши чиновници и други ползуващи се от благините на обществените активи. Те са осигурени до пенсия не само с пари, но и с високоплатени работни места в системата в която работят родителите им.Всички останали които нямат чичо-владика са обречени- колкото и да са способни или работливи. За тях вариантите са 2- пред парламента за смяна на тази порочна система или Терминал 2.Засега са избрали първия. И мястото ни е при тях.
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чета коментарите и недоумявам,в паралелни светове ли живеем?!гледам по улиците някакви подобия на хора,които само броят стотинки и се молят да не се разболеят,хора без бъдеще и още по-лошо-без мисъл за бъдеще ,обаче според коментарите излиза,че живееим в супер справедлива и процъфтяваща страна,където шепа идиотчета мъэтят водата,за да не е абсолютна идилия .Гледам и статистиката 20 линейки за 2 млн София и 200 депутатски луксозни коли .Народе??
49
5
 
10
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Продължаваите с окупацията,както е казано show must go on Нали после няма да плащате сметката,щото като стане напечено,ще се изнесете като пръ*ня от гз ,а простите ви колеги ще са прецакани с такси и провалена година,освен ако не им дойде акъла и да се саморазправят с подобни мижитурки като вас
48
0
 
2
 
! Отговори
ран-ът преди 10 години
Мой беден български народ, в душата ти препускат хладни ветрове, в нивята ти кълнят бурени, в домовете ти кълне безверие. Мой нежен и раним български народ, надарен и търпелив, лъган и ограбван, от цветове и интереси, от чужди съветници и свои безбожници, мой нещастен български народ! Ние, твоите чеда, където и да се намираме далеч, граничим с България, на тази граница митничари няма. На тази граница стои нашата съвест, нашата доблест, нашата толерантност, гробовете на тия, които са били преди!
47
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пропускате озверялите тъмносини и техните нюанси, които озверяха, че не влязоха в Парламента и стоят на сухо, без да могат да замезят от европарите.За морал могат да ми говорят хора, които спазват законите за митингите и масовите прояви.За морал не може да ми говори човек, който се нарича "теолог" и пълни студиото на Горан Благоев с лицемерието си - злобният и от нещо лично уязвен, Калин-Грозен човек с ужасно поведение и речник, нямащ нищо общо с морала, с културата, нито духовността.
46
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
тия пикльовци да ходят да окупират тополофикация, която ни в клин ,ни в ръкав пусна парното
45
4
 
14
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
"Управление, което се отделя с плътни заграждения, няма бъдеще" ------------------- И това го казват 20 човека които се отделят с вериги и катинари от 20 000 техни колеги... Буахахаххахахахаха
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Другари дръжте властта, че жална ни майка ако тъпия фашизоиден *** се върне на власт.Тоя парламет е отговорен пред България да съхрани остатъците от ред и законност.
43
13
 
8
 
! Отговори
Бивш студент преди 10 години
Браво младежи ! Не се огъвайте пред конспиративните практики на ПЕСовете !...и лаещите по форумите.
42
6
 
12
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Какъв е този морал да биеш деца и да стоиш на власт?Какъвто е морала да биеш музиканти, подслушваш 2 милиона българи, обвиняваш лекари, имаш 6 апартамента, държиш офшорки, участваш в силово застраховане, въртиш бизнес със сръбски престъпници, ликвидираш заподозрени с гранатомети и казваш на хората напук, че ще пуснеш да се дупчи за шистов газ. Моралът да наричаш българите материал, докато дъщеричката ти учи в Щатите с крадени пари, а любовницата ти върти 2-3 банки. Всичко е пародия!
41
4
 
15
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
В желанието си да се върне на власт Борисов отказа да ни чуе и продължава да буни протестите, за да се лее кръв в центъра на София.Този човек не може да си прости, че народът го изпъди с камъни от властта.
40
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези са истински хитреци и действат точно като престъпна банда, която бяга от всякакви закони правила!Декларации само във Фейсбук!Подписи никакви.Имена никакви!Отговорност - никаква!Ако някой поиска някаква отговорност по съдебен път- ще удари на камък!Анархия, безчинства и тероризъм!Това са ранобудниците!Ректорът на СУ ... и той ранобудник!