Ксенофобията у нас разтревожи висшия адвокатски съвет

В декларация те определиха случващото се като чуждо на демокрацията
15 ное 2013 22:55, Петя Славова
25
Ксенофобията у нас разтревожи висшия адвокатски съвет
Снимка: Булфото

Висшият адвокатски съвет изразява силното си безпокойство от зачестилите напоследък прояви на ксенофобия у нас и ги осъжда като чужди на демократичното ни общество, като подкрепя съвместния призив на президента на България и председателя на Министерския съвет срещу тези прояви. Това се посочва в декларация на съвета, приета на заседание днес.

Членовете на Висшия адвокатски съвет призовават към въздържание от непремерени изявления и действия, провокиращи ксенофобски настроения и престъпления, пише БТА.

Пълноценното членство на България в европейското семейство е възможно само при върховенството на закона и системна реализация на всички принципи на правовата държава у нас, което е и очаквания от нашето общество път за защита срещу такива прояви спрямо наши сънародници в чужбина, смятат от съвета.

Българската адвокатура, като обединител на професионалните защитници на човешките и гражданските права и свободи, никога няма да приеме нарушаването им заради раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние, пише в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Гърч преди 10 години
Започна обратното броене до заветната 2018-та година. Очаквам хаос и разпадане.
18
0
 
8
 
! Отговори
Драган преди 10 години
Не са се разтревожили за неработещата корумпирана съдебна система , а за ксенофобията . Срам нямат ли ?!
17
1
 
9
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Тия *** биха преомислили позициите си, ако се върне закона за защита на държавата, докато бравят със кирки и лопати във каменните кариери. Адвокат, подсъдим адвокат подсъдим адвокат подсъдим.......................................
16
2
 
17
 
! Отговори
БГ преди 10 години
ЩО БЕ АДВОКАТИ АЛЧНИ ,ЩО СЕ ПРИТЕСНИХТЕ,ЧЕ ЩЕ ЗАГУБИТЕ КЛИЕНТЕЛАТА СИ-*** ЛИ?
15
4
 
4
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До Гражданин на РБ15Ти малко залиташ наляво.Не си позволявай да префразираш великите хора.Не бива! Можеш да ги цитираш, но не и да ги принизяваш до себе си, като ги префразираш. Сталин никога не е говорил за пришълци. Той е променял съдбите на много народи, включително и на съветските булгари, като ги е нарекал с презрителното нарицателно "татари".
14
1
 
8
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Има Пришълец, има проблем. Няма Пришълец, няма проблем... Така говореше на времето другаря Сталин.Има България и Румъния - има проблем. Няма България и Румъния - Няма проблем, мислят Богатите от Европа. СЕГА.ИМА "ЕВРОПА", има проблем. Няма "ЕВРОПА", няма ПРОБЛЕМ, започват ВСЕ повече да мислят народите от Източна "Европа"..;-))))))))))))))))))))))))
13
1
 
8
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До someoneИмат си крава -- пият мляко.
12
1
 
18
 
! Отговори
someone преди 10 години
Всъщност, като цяло не сме расисти. Много хора не сме ксенофобски настроени, към бягащите от войната сирийци. Те са хора... и са по-малка часто от т.нар. "бежанци", за които са били изхарчени по около 30 хилки на калпак :X . Виж, истински ненавиждаме таз ***, която се е загнездила в управлението на НАШАТА страна през повечето от последните 23 години и не пуска, смуче, дерибейства. Единственото от което ГИ е страх, е да бъдем единни, затова ни насъскват един срещу друг...
11
0
 
6
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До CKYКак, да ги харесам!?
10
0
 
7
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До ivan00000Обаче само след Вас, мадам Иван!Да живее България!
9
9
 
4
 
! Отговори
CKY преди 10 години
Защо си мислят така ?! Българите винаги са били такива - мразещи други по-низши народи и класи. Вярно имало е няколко които са спасили евреите , но те са рядкост. Трябва да се примирим такава ни е нацията. Колко ще кажат , че харесват *** ?
8
23
 
3
 
! Отговори
ivan00000 преди 10 години
Големи расисти са българите, да *** дано
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аааа... значи имало и съвет на злодеите...
6
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Am kato se narichate ariici i go hvalite prez 5 minuti *** ubieca na hora , kak dani vi go kajat cheste ksenofobski nastroeni !
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе не е баш така. Сещам се за едни, дето не можаха да си приберат паричките - френски крале, руски царе, та даже и султана.
4
0
 
14
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До Анонимен 3Нищо не правим. Те си прибират паричките -- ние си събуваме гащите. И тези на жените, си и на дъщерите си и на синовете си... че и на майките си...
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами, ако закона след време се окаже против националните интереси. Както едно време закона за защита на държавата или чл.1 от предишната конституция, какво правим с тези от адвокатския съвет? А?
2
1
 
23
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Ами къде е закона като всякакви *** влизат в държавата ни и правят каквото си искат!
1
1
 
13
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
"Ксенофобията у нас разтревожи висшия адвокатски съвет"Да интегрираме повече арабски другари в борбата с ксенофобията