Наричат ги "робокоп"-и, но те работят: Много рядко бием!

Той е с шлем, каска и щит, не пропуска протест пред парламента
Обновена: 18 ное 2013 14:32 | 18 ное 2013 10:04,
206
Наричат ги "робокоп"-и, но те работят: Много рядко бием!
Робокопите пред НС. Снимка: архив, Булфото

Той работи в жандармерията -  на протестите е с каска, шлем и щит.

Протестиращите на галено го наричат "робокоп". От началото на протестите е имал повече от 250 извънредни часове в редиците на живите вериги пред парламента.

Работата му е да пази обществения ред. Когато има напрежение и безредици - да ги овладява. Преди месеци е получавал вода и цветя, днес вече не е така.

"Може би те се измориха, може би се озлобиха спрямо нас. За тях ние сме хора, които пазим престъпници. Може би защото като цяло ние се налагаме да наложим някакви правила. Ходим с оборудване, което на някои се струва агресивно и от тези фактори се остава грешното впечатление, че сме агресивни, а ние искаме, по-скоро охраняваме обществения ред", разказва той пред БНТ.

Твърди, че целта им е да няма провокации, всичко да става с мирни средства, признава обаче, че е нормално, когато има някакъв контакт между полицаи и протестиращи, да има и леко ранени.

"Много рядко бием, много рядко. Това става, когато започнат да ни замерят с бутилки, псуват ни, идват и ни казват, че сме убийци, еничари. И като не може да се овладее вече тълпата..."

Предполага, че някой има интерес от цялата тази ситуация – протести с месеци. Но всички искат нещата да се променят за по-добро.

"Ние не сме изроди, ние също сме нормални хора. Имаме семейства. Трябва да се намери решение, трябва да има консенсус. Не може да блокираме една столица за такъв дълъг период от време", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие ще хвърляте камъни и бутилки по НС и ченгетата кафенце ли искате да ви поднесат, бе нещастници ***? Много ясно че ще ви начупят кокалите. Даже нашата полиция в сравнение с другите европейски е цвете за мирисане. Оня на запад бият яко
88
1
 
7
 
! Отговори
ватман завинаги преди 10 години
То по тая логика и наемника дето го пращат да воюва разбираите да бие трепе със всякакво оръжие----си е най-нормален човек в живота ,може и жена и деца да има ,ама като е на мисия не мисли за на др. децата ,мисълта ми е ,че всеки сам избира ,има избор.Избрали са си работа в която следващата заповед може да е всякаква -- но това си е и заплатено ,точно в парите е тънкия момент,не е въпроса дали им е приятно --важното е че се заплаща има и инзвънреден труд и прочие.
87
14
 
12
 
! Отговори
dassy преди 10 години
Мутрата за власт се стяга. Да довърши това, което не успя. Тогава ще усетим какво е това сатанинска власт.
86
9
 
13
 
! Отговори
Богдан Филов преди 10 години
Ясно... Просто пълни глупости!Само не разбрах защо ходят с маски. Може защото като бият " малко" и неправомерно се крият?!Страх ги е да не бъдат разпознати и наказани?! Смятам че те са олицетворенито на страха зад маската
85
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте, само един *** може да вини полицайте, а пък ако не е и гласувал, такъв може да бъде наречен и ***!Ако един протест е малоброен и не изразява исканията на болшинството от народа то той е обречен на провал със или без робокопите!
84
8
 
20
 
! Отговори
Федор преди 10 години
Мисля си онзи ден какви ли физиономии биха опулили ДУПЕДАТИте, ако т.нар. робокопи вземат, че обърнат палачинката и вместо да бъхтят нас, минат отсам барикадите и почнат да бъхтят по националните предатели! Друга песен ще запеят тогава с мазните си усти...Днес преди 69 години (18.11.1944) загива от нараняванията си Шурецът Райко Алексиев Фра Дяволо, изтезаван до смърт от комунистите затова, че е нарисувал две карикатури на Сталин и вероятно от завист към таланта му. Светла му памет!
83
12
 
18
 
! Отговори
KRUG преди 10 години
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СПАСИ САТАНИНСКАТА ВЛАСТ, ДОРИ ЕНИЧАРИТЕ.....
82
7
 
20
 
! Отговори
Суека преди 10 години
А не охраняват ли виновните за да се намирате в ШАХ и МАТ в собствената си Родина ? А не пазят ли *** на олигарси и партизани ?Айде стига оправдания и ЖАНДАРМЕРИЯ и МВР и ДАНС и ВОЕННИ и т.н. ако ви ПУКА ама наистина за БГ знаете какво да направите а не да биете хората и да ги арестувате (въпреки ,че има *** от протестите и за арест).Просто по лесно ви е да си кротувате и да ревете ,че и вие сте хора и имате семейства ... вие се пенсионирате по рано имате бонуси и т.н.
81
22
 
17
 
! Отговори
Л преди 10 години
Аз също искам да поздравя полицаите. Обвиненията за бой над протестиращите са фарс.ВИЕ СЕ СПРАВИХТЕ СТРАХОТНО. Начина по който приложихте закона може да служи за пример на другите демократични полиции.Протестиращите особено тези които се хвърляха пред колите или се опитваха да рушат. Подарете по едно цвете и благодарете на полицаите ще не отговориха със цялта сила на закона.
80
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Има един друг въпрос за решаване...След като "протестиращите" се разкарат от центъра на София, и спрат да занимават МВР с глупости, на полицаите трябва да им се намери работа, по селата и вилните зони из цяла България, защото там *** вилнеят, крадат и събарят къщи, ако трябва и гражданите ще помагат...Полицията в България е сериозна бройка, жандармерия и прочие, може да проведе няколко мисии...
79
4
 
8
 
! Отговори
Калин преди 10 години
Циркаджии ...........
78
6
 
11
 
! Отговори
ПОЗИТАНСКИ ПЛЪХОВЕ преди 10 години
Налазихте като на предизборен пленум на МАСОНИТЕ форумите ще ядете топуришката ....инак половинатави АЙПИТА както вижда МВР са от ПОЗИТАНО браво
77
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
долу герб и сдс-боко борисов и иван костов в затвора--мафиоти и крадци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
76
11
 
29
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Не бият ли, аз не съм збелязал...Що си крият значките и номерата? Ако видите номера на значката на някого от биещите полицаи, моля подайте жалба, ще му се стъжни. Стига сме били жертви.
75
17
 
15
 
! Отговори
Геле преди 10 години
Те са най-долнопробните *** на обществото!
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1.3.1.2.
73
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1312
72
8
 
28
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Решението е толкова просто: ОСТАВКА!
71
13
 
13
 
! Отговори
o da преди 10 години
Enichari ste i *** syshto. Shmyrkate droga kato za svetovno. Agresini ste i praznoglavi .. a dyrjavata vi pazi ako ste v evropa nikoi nema da vi tyrpi da vi plashta zaplatata da go biete ...
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До .EЛЕКО ПОЗИТАНСКИ Ти си много не наясно дали се влиза в махалите.Ама там такива като теб не се галят като се влезе,но ти няма как да видиш щото куража ти стига само до пиене на бира по жълтите павета,щото там няма бой