Наричат ги "робокоп"-и, но те работят: Много рядко бием!

Той е с шлем, каска и щит, не пропуска протест пред парламента
Обновена: 18 ное 2013 14:32 | 18 ное 2013 10:04,
206
Наричат ги "робокоп"-и, но те работят: Много рядко бием!
Робокопите пред НС. Снимка: архив, Булфото

Той работи в жандармерията -  на протестите е с каска, шлем и щит.

Протестиращите на галено го наричат "робокоп". От началото на протестите е имал повече от 250 извънредни часове в редиците на живите вериги пред парламента.

Работата му е да пази обществения ред. Когато има напрежение и безредици - да ги овладява. Преди месеци е получавал вода и цветя, днес вече не е така.

"Може би те се измориха, може би се озлобиха спрямо нас. За тях ние сме хора, които пазим престъпници. Може би защото като цяло ние се налагаме да наложим някакви правила. Ходим с оборудване, което на някои се струва агресивно и от тези фактори се остава грешното впечатление, че сме агресивни, а ние искаме, по-скоро охраняваме обществения ред", разказва той пред БНТ.

Твърди, че целта им е да няма провокации, всичко да става с мирни средства, признава обаче, че е нормално, когато има някакъв контакт между полицаи и протестиращи, да има и леко ранени.

"Много рядко бием, много рядко. Това става, когато започнат да ни замерят с бутилки, псуват ни, идват и ни казват, че сме убийци, еничари. И като не може да се овладее вече тълпата..."

Предполага, че някой има интерес от цялата тази ситуация – протести с месеци. Но всички искат нещата да се променят за по-добро.

"Ние не сме изроди, ние също сме нормални хора. Имаме семейства. Трябва да се намери решение, трябва да има консенсус. Не може да блокираме една столица за такъв дълъг период от време", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
5
 
17
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Приличат ми комунистите на Ердоган. Той наричаше протестиращите против него ***, хулигани и пр.Но има и разлики. Ердоган за 11 г. управление направи във финансово отношение много. Докато комунистите освен да крадат друго не могат.И когато Ердоган направи митинг в Истанбул събра 1 000 000 души в своя подкрепа. От телевизионното предаване се виждаше ясно, че верно има 1 млн. души на площада.А комунистите направиха две куци снимки на митинга си и лъжат, че били 50 000.
108
5
 
6
 
! Отговори
СОТ-аджии на властта преди 10 години
полицаите първо да престанат да обслужват само свръх-богатите, те и богатите дори не искат да обслужват, толкова ги мързи, после ми говорете
107
1
 
6
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
До жж121Проблема не е само в тях,а във всички,които досега управляваха !
106
7
 
19
 
! Отговори
жж преди 10 години
Добро утро червена *** да ви пикам на правителството,както винаги нищо добро неможе да излезе от комунистите сега настроихте хората един срешу друг но нормално БКП е зачената с убииства и терор зло в най чист вид
105
2
 
3
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Абе ,защо си пускате по 2 пъти коментарите???И един път стига!!
104
2
 
9
 
! Отговори
mikicata преди 10 години
Питат ли ме дет АТАКАме предаде първи път,как ВОЛЕН психопата,се кълнеше в кръстът.Тамо, Сидеров ревеше,ще ни пази като змей,че свалил той бати БОЙКОа, хвърля тапи и лудей;Тамо, ясно съзерцаваикономиката ни горка,че и плана си подхвърлякомунизъм плюс файда,
103
2
 
7
 
! Отговори
mikicata преди 10 години
Колко злато има в недратакак ще гони ЧЕЗ,20 милиарда ще изкараи ще бъдем всички 6.Банка мислил да направи,Българска, оохх ааман,а на земеделците ни клети щял да дава родния мегдан.Дава кворум тихомълкоми се тика във власта,*** да зомбирас референдум за земя.С ***, с бежанцитепуска теми злободневникак са службите разбитиа, агентите ни ценни.
102
2
 
6
 
! Отговори
mikicata преди 10 години
Спомена ми той за Орешарски плагиатсва плана си от мен:куц е, каза от завист благородна а, ни трявал супермен!Волен като новият ни Левски,Маги, като княгинята ни Райнадават кинти по бабички и църкви,за да хвалят в телевизията АЛФА!В бурята на Магдалена,и в студио АТАКА,все ни е Америка виновна,и масоните от Хага;Чувал съм че за подкрепа,Пръста златен е на Волен,и произволно да избираза *** е кворум.
101
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
... ще ме разплачат. Истината е, че това с опазването на обществения ред е удобно извинение за факта, че се изпълняват съвсем очевидно репресивни заповеди. За това с фул контакта съм донякъде съгласен, но тея хора, които също имат синдикат и при положение, че са толко многострадални можеше да излязат и те да пият по една студена вода с нас или на по цигара. Хич да не се правят на изстрадали. По същия начин нямам никаква жал, ако пребият или убият охраната на някой мафиот. Доброволен риск.
100
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** скапан, ти арабин ли си да биеш жена бе? Като нямаш грам достойнство да си тегли въжето и да не хаби кислорода.
99
2
 
13
 
! Отговори
СОТ-аджии на властта преди 10 години
от полицията се мислят за поредните мутри, висят наляво и надясно и чакат някоя далавера да ги огрее, влизат само в скъпи офиси и в парламента. може да ги наричема СОТ-аджии на властта
98
5
 
17
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Какви добри робокопи. Те не бият. Хората сами се удрят в бухалките.Като е по-топло времето и ходят по къс ръкав. Ръцете им са издути от химия.Явно искат хората да спрат да протестират, защото не е цивилизовано да се протестира срещу комунисти. На запада хората си протестират за щяло нещяло, но пък там просто след нещо подобно на случаят Пеевски, правителството щеше да си подаде оставката. Нямаше да счита, че има моралното право да управлява. А тук нищо такова. БКП казва кое е морално и кое не.
97
5
 
25
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Абе ,каквото и да говорим ,истината е ,че трябва да бачкаме,за да можем да плащаме данъци,и с тези данъци престъпниците да плащат на хората,които да ни бият,за да могат да запазят статуквото си!И всички ние тихомълком сме съгласни с това! Извода е че сме мазохисти ! :)
96
4
 
15
 
! Отговори
протестираща преди 10 години
Много рядко бием, много рядко. Това става, когато започнат да ни замерят с бутилки, псуват ни, идват и ни казват, че сме убийци, еничари.--------------------------------------------------------------------Че то това еничари и убийци си кънти постоянно на митингите - и те постоянно си бият.Страшни комплексари са, а едно 50% от тях бият за удоволствие.
95
7
 
2
 
! Отговори
Az преди 10 години
До АнонименKude to4no 4engetata na zapad biqt mi kaji? Ti imash li ideq kakvo stava kogato 4enge si previshi pravata. A kogato biqt plashtat! Aman ot razbira4i. BG 4engetata sa ne samo po-prosti, no i bedni i manipulirani. Jalka rabota! Tova ne sa policai. Te sa paziteli na statukvoto! ENI4ARI!
94
3
 
9
 
! Отговори
страхувате ли ни? преди 10 години
и що за новина е това?
93
10
 
3
 
! Отговори
ватмн завинаги преди 10 години
Тука не бият ,както на запад ,защото тука само една искричка трябва един нелеп инцидент ,,недай си боже,,и става лошо па и положението не е чак такова да се налага ,чак такава употреба на сила ,ама я да се спече работата като 97 г или преди това , тогава и спец частите се бяха спотаили в парламента и що още охранители ищо техника имаше в близките улички още малко да беше напреднал народа и не да пиша повече.....
92
3
 
9
 
! Отговори
Az преди 10 години
Zashto sa s maski i kude sa im otli4itelnite belezi? Te sa hranenici na rejima. BG nqma nujda ot 64 0000 4engeta! Ne iskam da gi hranq s moite danuci! Vmesto da presledvat momi4eta s plakati, da svur6at istinska rabota.
91
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ходят да бият *** в гетото.Най-сериозният проблем на България е циганьорската напаст.
90
4
 
8
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Правят си каквото си искат и никой не ги наказва , не всички , но някои от тях.