Четиригодишно дете почина, линейката закъсняла

Детето е било с порок на сърцето, но лекарите дошли без дефибрилатор
Обновена: 25 ное 2013 12:54 | 25 ное 2013 07:26, Петя Славова
55
Четиригодишно дете почина, линейката закъсняла
Снимка: Булфото

Четиригодишно дете почина на 24 ноември в столичния хотел "Хилтън", докато близките му чакали да дойде линейка, предаде в. "Преса".

По същото време 550 лекари в конгресната зала на хотела са провеждали Първия национален конгрес по спешна медицина и са разисквали проблемите на сектора.

Момиченцето е сираче и е било с тежък сърдечен порок. То било осиновено от германско семейство, което преди дни пристига в България, за да си го вземе.

В неделя рано сутринта детето внезапно спира да диша. Веднага викат по тел. 112 линейка. Тя идва с 40 минути закъснение, и то без дефибрилатор.

Междувременно стана ясно, че пациенти, докарани с линейка, няма да бъдат разкарвани от болница в болница, докато им се намери свободно легло, а ще бъдат приемани в лечебното заведение веднага щом колата ги докара.

За целта ще бъдат възстановени спешните отделения, които бяха закрити през 2007 г., съобщава "Монитор", позовавайки се на Максим Гайдов - главен експерт от Министерството на здравеопазването.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долни жалки червей и ревете за отношение и пари - как не Ви е срам нещастници.....само бой ще Ви оправи и криминализиране на лекарската грешка и немърливост....
10
7
 
5
 
! Отговори
сами м преди 10 години
ПЪРВИ национален конгрес! Значи до момента не е имало такъв форум. Как тогава да има спешна медицина? Щом лекарите за ПЪРВИ път се събират да решат що е то?
9
13
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
германците ще си искат ли парите обратно?
8
22
 
20
 
! Отговори
пинко преди 10 години
Това е откровена лъжа! Правителството на България провежда изключително ефективна политика насочена към всички сектори включително и здравеопазване! За разлика от предишни правителства в тройната коалиция са налице видни експерти, тук няма да намерите калинки, в правителството на бсп-дпс-атака всеки работи в името на народа!Подкрепа! Подкрепа! Подкрепа!Крещяха шепа изкуфели старци в съня си, докато навън хората продължават да умират където намерят в една държава членка на ЕС!
7
3
 
30
 
! Отговори
Проктър енд Гембъл преди 10 години
С цялото ми уважение, но защо в такива случаи винаги една е причината, че линейката е закъсняла?!? Сега казаха официално, че медицинския екип са пристигнали 10 мин. след сигнала. Защо трябва да се спекулира и веднага да се обвиняват лекарите?!?! Dnes оправете си заглавието....
6
15
 
6
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Като ви бият да не се оплаквате после.
5
3
 
25
 
! Отговори
teddy_ins преди 10 години
След масовата ПРИВАТИЗАЦИЯ ни остана да продадем само едно - ДЪРЖАВАТА си. Защо не я предложим на Германия за 1 лев? Може пък и да ни извадят от тинята. Горкото дете. Гаврата с живота на хората продължава.
4
14
 
13
 
! Отговори
сесо преди 10 години
само в бг може да се случи .
3
6
 
33
 
! Отговори
Любо преди 10 години
Боже,Боже , закривайте това подобие на държава моля...
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
линейките много често са без дефибрилатор, не знам защо, това е едно от най-важните неща за спешната помощ
1
6
 
14
 
! Отговори
bibi преди 10 години
Е това не може да е истина.............

Спонсорирани публикации