Сред ромите нямало нагласа за създаването на патрули

Кънчев е срещу формирования, които не отговарят на закона
Обновена: 25 ное 2013 10:46 | 25 ное 2013 10:41, Камелия Цветанова
18
Сред ромите нямало нагласа за създаването на патрули
Лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев

Лидерът на „Евророма“ Цветелин Кънчев  е убеден, че сред ромите няма нагласа да създават граждански отряди в отговор на патрулите на националиста Боян Расате.

„Против съм каквито и да е формирования, които не отговарят на никаква законова норма и дублират държавни служби. Сред ромите няма нагласа за създаването на такива отряди”, каза той по Нова телевизия.
 
"Няма нищо лошо, че някой иска да стане известен. Но не можем да позволим на такъв човек да заплашва етническия мир в страната. Това са неизвестни хора, които обикалят махалите и заплашват, че хората на Расате ще ги колят", добави още Кънчев.

Още по темата
Изказването му идва след учредената на 19 ноември силова организация на ромите – "ОМОН" от Националния център за развитие на ромите в България.  Ромите смятат да поканят за водач на организацията известния ром Ташко Танов, треньор по джудо и самбо. Ще бъдат поканени роми от цялата страна - бивши командоси, военни, полицаи - да участват в организацията. От организацията съобщиха, че това е отговор на патрулите на Боян Расате.

"Убеден съм, че тези т. нар. цигански лидери искат да станат известни покрай историята с патрулите", заяви от своя страна лидерът на "Национално единство" Боян Расате. По думите му ситуацията се използва, за да се нагнетява напрежение сред циганите.

„При дейността на патрулите няма напрежение, ползата от тях е ясна. Гражданските патрули вече цяла седмица са по улиците и виждате, че няма конфронтация”, заяви още Расате. Той добави, че когато група от хора ги видят, те веднага се разпръскват.
 
„Срещу гражданските патрули е подета сериозна кампания. Защото днес хората се организират срещу имигрантите, а утре ще го направят срещу наркодилърите”, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Тая държава има два основни проблема, които ако не бъдат решени, държавата ще изчезне !Проблема с политиците и ***, тия два тумора изцеждат силите на народа !!!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е те патрулите си ги правят от много време - разтоварват железо от влак в движение, събират ненужни шахти от улиците, тарашат дворове и овощни градини. Мангасарските патрули не са спирали никога.
14
0
 
6
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Ми, то оставаше и да има нагласа, тва ромите са пословично мързеливи, а тва патрулирането си е работа...
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето това е бъдещият президент на ***! Само още стотина хиляди арабски имигранти и работата ще вташе!ЧАЯ ШУКАРИЕ!РОМАНЕЕЕ!
12
0
 
16
 
! Отговори
ггг преди 10 години
няма нагласа защото никой не плаща,аз един път ходих в едно училище в захарна фабрика,един от учителите ми каза че вечерно идват да се ограмотяват дъртите *** учели ги да пишат и четат и им плащали по 5 лв,та човека ми каза че дошли *** при него един път и му заявили че за 5 лв няма да стоят искали по 10 лв за да ходят на училище,правете си сметка какво същество мизерно е това ***
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко, което не противоречи на закона е законно. Патрулите не противоречат на закона. Да ви припомням ли , че при соца е имало доброволни отрядници? Те какво са били? Кой го е страх от хора, които съдейсват за спазване на реда и закона? Кой иска безредици и ерозиране на държавноста? Не са патрулите!
10
1
 
7
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
Точно така - поканете ги всичките тия ваши роми от цялата страна - бивши командоси, военни, полицаи - на мястото на бившия цирк, или пред Позитано, ВСЕ ТАЯ !!!
9
0
 
16
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До бмп |Роми-бивши командоси!?" Не е имало, няма и никога няма да има, да командосита пият ром, но *** ги вземаха в армията основно в КЕЧ или трудоваци, та кой *** ще вземе някой мало-грамотен, и това преди разорението на България, а тогава *** ходеха на училище и къде с добро, къде с бой се научаваха на най елементарни неща, като да си пишат името, или да четат, колкото могат.
8
1
 
18
 
! Отговори
кайо преди 10 години
Аз съм 100% ***, но съм патриот и съм на страната на българите. Искам да живея в свободна страна и не искам тя да се ислямизира. Купил съм си алуминиева бухалка и ще чупя арабски и негърски тикви ако се наложи
7
2
 
18
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Комунистите ще оставят след себе си анархия. Не им е за първи път, имат натрупан опит. Чакаме *** партия, патрули - абе разделение на народа. Създаваш подобни условия в страната и после може да си крадеш държавата и да сключваш неизгодни за нея сделки колкото си искаш.Комунизъм в действие, баби и дядовци мечтаят за нещо, което никога няма да се повтори. Техните "мечти" ще се плащат от нас младите и нашите деца.
6
3
 
26
 
! Отговори
Сънчо преди 10 години
Някой да е виждал ром да работи въобще? Защо ли никой не прави разлика между работа и това да крадеш, да продаваш дрога, да пласираш жена си и сестра си на околовръстното, да точиш социални помощи в България или чужбина, та комо ли да вземат да направят организация за каквото и да е кауза безплатно и доброволно !!!!!!!!!!!!
5
3
 
35
 
! Отговори
Красю преди 10 години
Стига с това "роми"! Кой *** го измисли?! ***!!! Ци-га-ни!
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе направо да ги назначават в МВР и ДАНС,те хората т.е.ромите си направо подготвени-знаят чужд език,иначе са бързи,сръчни и смели.Ала-бала,цап-царап,да излъжат,да откраднат,нямат равни на себе си!
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалко, че някои се връзват на този самозванец. Веднъж по телевизията видях колко му е багажа. Доста е неграмотен. /Едва ли знае чие е името Расате/
2
20
 
4
 
! Отговори
razsad преди 10 години
Кафявата армия на Расате всъщност пази точно наркодилърите
1
3
 
35
 
! Отговори
БПФ преди 10 години
Ние пък сме против *** тероризъм и бандитизъм, чиито хронични жертви са стотици хиляди мирни хора !!!! Неслучайно в много села такива патрули има от месеци и години !!!!