Мислят как да накажат професорите от СУ след "Водкагейт"

Ръководството на ВУЗ-а "скочи" и на Ранобудните студенти
Обновена: 29 ное 2013 16:34 | 29 ное 2013 14:35, Александър Попов
162
Мислят как да накажат професорите от СУ след "Водкагейт"
Снимка: Булфото

Двамата професори от Софийския университет - проф. д-р Костадин Рабаджиев и проф. Драгомир Драганов, са дали своите писмени обяснения, след като бе "осветен" скандален клип от Ранобудните студенти.

Професорите бяха заснети как вдигат наздравица с водка и пушат цигари, поливайки професорски титли, в сградата на университета.

Още по темата
В становището от ректорското ръководство на СУ се казва, че днес деканатът на Историческия факултет ще обсъди показанията и ще направи своите предложения за наказания.

Ректорското ръководство категорично заявява, че няма да прилага двоен стандарт към евентуални нарушения на преподаватели и студенти.

Заедно с това ректорското ръководство иска да изкаже съжаление, че студенти, използвайки този инцидент, падат на нивото на тези, срещу които се борят, се посочва в становището.

Няма да допуснем да ни поучават тези, които не само повече от месец съзнателно нарушават правилника на Университета, но и правата на мнозинството студенти и преподаватели, които не приемат тяхната акция, заявяват от ректорското ръководство на СУ.

По-рано на журналистически въпрос за случая, просветният министър Анелия Клисарова заяви единствено: „Всеки човек отговаря за действията си. Не може министерството или който и да е друг орган да отговаря за това“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
38
 
! Отговори
... преди 10 години
проф. драганов не е изтрезнявал през последните 5 г.напоследък е съвсем деградирал и е станал за посмешище в университета.във всяка нормална дъжрава, биха го уволнили на минутата, но той е изявен комунист, а знаем кой е на власт.
7
5
 
39
 
! Отговори
Вис преди 10 години
Ами то си това си беше заглавието на клипчето: Ето, вижте ги тези, които се изказаха против нас! На война като на война! Морал, трънки!
6
11
 
28
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Кво, кво заявило ректорското ръководство??? Не приемате я, че как иначе то след като стана издънката ся ще требе да се криете в тоалетната за да пушите и да пиете а *** лошо, щот с мезето кво ще праите???. Е тва е заради невниманието на двама алкохолици ще страда цялото ръководство да му се невиди!!!
5
2
 
37
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Спрете им пиенето.
4
4
 
49
 
! Отговори
Мила родна действите преди 10 години
"Ало, полицията ли е? Обаждаме ви се тука от Ректората....4 часа сутринта е пък едни хора седят в 31 стая и пият нещо и пушат. Като представители на легитимната окупаторска власт ги помолихме да напуснат, ама те не искат. Единият вика, че бил шеф на катедра "Археология" и това бил неговият кабинет. Моля, елате да разгоните натрапниците, ще ви отключим."
3
10
 
38
 
! Отговори
Момо преди 10 години
"Заедно с това ректорското ръководство иска да изкаже съжаление, че студенти, използвайки този инцидент, падат на нивото на тези, срещу които се борят, се посочва в становището."Т.е. за съжаление се вдигна шум и сега трябва да отчетем дейност пред обществото. Иначе, ако не го бяха пуснали в медиите това видео всичко щеше да си е по старому.Ех... балкански манталитет.Добре, че имигрирах преди години.
2
18
 
56
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
"Няма да допуснем да ни поучават тези, които не само повече от месец съзнателно нарушават правилника на Университета, но и правата на мнозинството студенти и преподаватели, които не приемат тяхната акция, заявяват от ректорското ръководство на СУ."Оставете дали са опитвали тези студентчета да ви поучават или не! Факта че двама професори пият в Университет посред нощ водка е проблема.На запад в такава ситуация професорите без да се замислят биха напуснали работа доброволно след такъв запис.
1
5
 
39
 
! Отговори
Кермит преди 10 години
Жалка работа.