"Морал на градус" из Ректората

Професори пият и пушат в сградата на Софийския университет
Обновена: 29 ное 2013 13:58 | 29 ное 2013 09:00, Александър Попов
258
"Морал на градус" из Ректората
Професорската водка е пресушена. Снимка: YouTube

"Ранобудните студенти" разпространиха видео, в което се вижда как проф. д-р Костадин Рабаджиев – ръководител Катедра "Археология", и проф. Драгомир Драганов са си спретнали среднощно матине в сградата на Софийския Университет "Св. Климент Охридски".

Кадрите са от 26 ноември, когато студентите са дебатирали как да продължи окупацията им.

"След като дискусиите приключиха, част от студентите се отправиха към южното крило на Ректората с надеждата най-после да вечерят. Този план обаче претърпява неочакван обрат, след като Ранобудните случайно се натъкнали на импровизирано "матине", съсредоточено около персоните на двама изтъкнати професори.

Те нарушавали не само режима на окупацията и правилника на Алма Матер, но и всякакви етични норми, които представителите на академичната общност, а и всеки един член на обществото въобще би следвало да спазват.

"С цигара в уста и пластмасова чаша, пълна с водка, в ръка те се позоваха на научния си авторитет като основание за поведението си", пишат в декларация за случая "Ранобудните студенти".

"Вие ни забранявате да пушим и пием?", питат професорите. "То е забранено не от нас, а от от ректора", отвръща студент. 

"Това е празненство по случай професорските титли, този режим, за който говорите, не обхваща подобни случаи", продължават академиците, визирайки и окупацията на университета.

"По-координираният професор чевръсто се опита да прогони със сила наглите окупатори, които си позволяваха да поставят под въпрос абсолютната му власт на Ръководител катедра като основание за превръщането на академичната територия в среднощен локал. Крахът на инициативата за физическо въздействие и неуспешният опит на втория преподавател да се ориентира в обстановката и да разпознае новодошлите доведоха до по-дипломатичен подход, въплътен в покана за присъединяване към заформилия се терен. След изясняване на позициите в спора се стигна до решение за напускане на залата, чието привеждане в действие доведе до сложна хореография с кулминация в три акробатични падания, изпълнени от двама професори и един чин. С рефрен на уста "мишките да се махат" преподавателите се затътриха с валсова стъпка и известна доза пируети към кабинетите си, като всеки от тях се шмугна в собственото си обиталище, вероятно в израз на обвиненията, че окупацията води до разделяне на академичната общност", пишат още Ранобудните в специалната си декларация.

Според студентите двамата професори не са лицето на университета и трябва да бъдат ясно разграничени от останалите преподаватели, които работят достойно в институцията.

Вижте каченото в YouTube видео под заглавие "Морал на градус":

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
2
 
20
 
! Отговори
Бонобо преди 10 години
До Anonim1000Жалко, че си го писал преди 4 дни, а аз сега те прочетох. Комунистът, *** гурелив, точно от сила не разбира! Виж, със сила може да се опита да превъзпита някого. Макар, че това не е начинът и обикновено не е успешно.Много елементарен си, за да вденеш! Комунистите в България оставиха костите си по чукарите. В света ги тачат навсякъде. Комунисти са били и Ролан, и Жолио-Кюри, и Чаплин, и Магрит, и Рибера, и Суарец, и Ороско, и Неруда и хиляди други. Нарочно не споменавам нашите
237
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
"Всеки от вас се е напил поне веднъж във факултета който учи и е пушил там... има и много добри и свестни преподаватели които са пили по чашка в кабинета си... това за тях е работно място...никой от вас ли не е пил по чашка на работното място?Немога да го възприема, защо се изложихте така?" Това не ми прилича на само една чашка! Позор!!!
236
3
 
18
 
! Отговори
тия са нахални преди 10 години
Подкрепям студентските окупации НО тук прекаляват мисля
235
3
 
20
 
! Отговори
Bravo преди 10 години
Абе студенти вие сте като Цецомобил бе ....
234
1
 
21
 
! Отговори
fck преди 10 години
Емиииии нали университета е окупиран хората нямат работа пият си като казаци :D :D Водка и кисели краставички :D Оххахохохохо
233
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е "активно мероприятие" на НБУ за да опетни СУ...:)
232
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подкрепям ранобудните студенти, но това тук е излагация....Всеки от вас се е напил поне веднъж във факултета който учи и е пушил там... има и много добри и свестни преподаватели които са пили по чашка в кабинета си... това за тях е работно място...никой от вас ли не е пил по чашка на работното място?Немога да го възприема, защо се изложихте така? Клипчето е рязано, слага ни са им думи в устата...Вие като онези срещу които уж се борим, като тях ли ще ставате?Това че е опонент не ви дава право....
231
1
 
23
 
! Отговори
Sharik преди 10 години
Аз си мислех, че селянията и *** са само в провинцията, а се оказа, че СУ е пълен с тях. Тежко на тази държава! Няма шанс срещу Руско-Турската война, която се води срещу крехката й демокрация. Във всяка нормална страна студентите са нейната будната съвест. В нашата - пълно овчедушие сред тях. Храниш ги, поиш ги, доиш ги, стрижеш ги, оправяш ги - на тях все им е добре. Не им завиждам на шепата "ранобудни". Успокоява ме само това, че и Левски и Ботев не са се радвали на "овчата" подкрепа.
230
0
 
24
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Агент Окупатор Моралний докладва: До г-н Пърдю - лично, копие до БТА, БТ(нашите хора), отдел Стачки и окупации при ГЕРП и пр.Вчера, на дата 25-ий тоз месец, 3 ч. нощя, след бурни дебати, спазвайки стриктно режимъ на Великата Окупация, аз и мои проверени лица демократи(има ги отбелязани надлежно в изпратения вам списък за стипендии), разкрихме комунистически заговор в СУ! Излизайки от окупираната тоалетна и отправяйки се към южното крило на Ректората, водени от най-висши морални подбуди, с надеждата най-после да вечеряме (не може само с пиене, разбирате ни) ние разобличихме лицата
229
1
 
19
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
До иванСори, но самият факт, че ти не разбираш проблема вече казва всичко. Държите се така сякаш е ваша лична собственост сградата на който и да е университет. Ами типичното комунистическо мислене. Комуниста разбира само от сила. Независимо дали ще е силата на юмрука, на парите или на връзките. Пред силата той кляка.
228
3
 
24
 
! Отговори
иван преди 10 години
Гадно ми е това - и аз съм преподавател във висше училище и никога не бих направил нещо от рода на заснетото. Но тия хлапета са не само ранобудни, но и твърде нагли. Помня аналогии отпреди много години, напр. във ВТУ. След окупацията на университета се проведе дезинсекция на сградата и се изнесоха стотици бутилки и мръсотия. Ама не ги заснемаха, защото не го заслужаваха. Та нищо ново, но звучи като преднамерена гадост тоя спор. Нека който и да е студент се опита да ме изгони от кабинета ми...
227
2
 
23
 
! Отговори
конфликт на интереси преди 10 години
Кой има правото да си порка в Алма Матер - ранобуден окупатор или хабилитиран преподавател?Присмал се хърбел на щърбел...
226
0
 
24
 
! Отговори
преди 10 години
КАКВАТО НИ Е ДЪРЖАВАТА, ТАКОВА НИ Е И ОБРАЗОВАНИЕТО!
225
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А , Боко правилно се обърна към студентите и им каза че търсят овчари!Е,заповядайте-къра е за ранобудни
224
2
 
25
 
! Отговори
ДО 232 преди 10 години
Нвзнам как и с какво но се е доказал(не със видеото)!Този човек се е доказал,а така наречения"Ранобуден",който по- скоро е не събуден те първа ще разбере и ще осъзнава за какво иде реч.Поведението на "ранобудния студент"беше по- маймунско от черпещите се преподаватели!
223
4
 
24
 
! Отговори
Точно така се прави преди 10 години
Много е правилно пускането на този клип. Не защото така се прави, а защото показваш как се действа с тази пасмина която те оплюва и нарича, ***, ***, платен и т.н. Червените *** принизиха разговора до това ниво. НЕКА сега им лъснат *раните *** и нека ми се появи пак Драгомир Драганов да ми говори за морал по телевизията. Този е вече компрометиран.
222
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 229Вие знаете ли как Драганов е станал професор и с какво?
221
0
 
18
 
! Отговори
хахахаха преди 10 години
бягайте и се спасявайте!
220
7
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Авторитет се прави със знание и квалификация! А това, че са се почерпили - не виждам лошо, нали е било в извън работно време, не са били пияни на лекции.... аман от моралисти! На един човек колкото му е яденето и пиенето, толкова му е и работата:).... Колко хора познавам, на които единствено хубаво е, че не пият и не пушат..... смотани "ранобудни студунти". Като не могат по друг начин, търсят поводи да поддържат вниманието към себе си
219
6
 
40
 
! Отговори
Anonim преди 10 години
"РАНОБУДНИ СТУДЕНТЧЕТА" НИТО СЕГА, А ЕДВА ЛИ И НЯКОГА ЩЕ УСПЕЕТЕ ДА "СТЪПИТЕ И НА МАЛКОТО ПРЪСТЧЕ" НА ТЕЗИ ВАШИ ПРОФЕСОРИ. С ПОСТЪПКАТА СИ ВИЕ ПОВЕЧЕ ИЗЛОЖИХТЕ СЕБЕ СИ, ДОКАЗАХТЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ КОЛКО СТРУВАТЕ!