Над 60% от българите не искат бежанци от Сирия, сочи изследване

Повечето запитани са обезверени за жизнения си стандарт
Обновена: 8 дек 2013 17:45 | 8 дек 2013 13:40, Анисия Иванова
215
Над 60% от българите не искат бежанци от Сирия, сочи изследване
Бежанци. Архив: Булфото

Повече от половината българи не искат страната ни да приема повече бежанци от  Сирия. Това сочи изследване на социологическата агенция "Сова Харис".

62.2% от анкетираните са отговорили, че не искат още бежанци у нас, а само 15% са съгласни с приема на бежанци в страната. 22.7% са отговорили, че не могат да преценят.

Запитани "Смятате ли, че правителството е в състояние да се справи с осигуряването на сирийските бежанци у нас", 65.2% са отговорили с "не", а само 10.9% са посочили, че вярват на българските власти, че ще се справят с бежанската криза.

По повод това дали правителството на Пламен Орешарски може да постигне конкретни резултати за подобряване стандарта на живот у нас, анкетираните са посочили "по-скоро не". Те са 47.9%, а с "по-скоро да" са отговорили 30.6%. Другите от анкетата до 100% нямат ясна преценка за кабинета.

41.6% от българите се обявяват за мораториум върху правото да се продава земя на чужденци от ЕС. 28.1% твърдят, че България трябва да спазва договорите и ангажиментите към ЕС. 30.4% от анкетираните пък нямат позиция по проблема.

Изследването на Сова Харис е представително. За него са интервюирани 1000 души в различни региони на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
3
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анчо Шукри КОЛКО ГОДИНИ трае правната процедура за получаване на международна закрила в Турция? Според наш бивш посланик в Одрин- над ДВЕ КАЛЕНДАРНИ ГОДИНИ. Възниква въпросът- защо Турция не изпълнява нормите на Конвенцията за бежанците и не им предоставя един от 4те вида статут - или хуманитарен статут, а си измисля несъществуващ правен статут за тези лица, наричайки ги "ГОСТИ"? Тя не им предоставя международна закрила, а сирийците преминават сирийско- турската граница ПРЕЗ ГКПП И С ПАСПОРТИ
171
3
 
9
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анчо Шукри Хубаво, де- защо не ми отговаряш на въпроса?:) Нали съм психично болен- айде сега- ти - здравият, покажи мааалко интелект и ми отговори- ДЛЪЖНА ЛИ Е ТУРЦИЯ ДА ПРЕДОСТАВИ ХУМАНИТАРЕН СТАТУТ НА ВСИЧКИ СИРИЙЦИ, ВЛЕЗНАЛИ НЕ/ ЗАКОННО НА ТУРСКА ТЕРИТОРИЯ СЪГЛАСНО КОНВЕНЦИЯТА ЗА БЕЖАНЦИТЕ? Според мен отговорът е "ДА"! А сега кажи- след като Сирия НЕ ГРАНИЧИ с България, България явява ли се държава, която ДА Е ЗАДЪЛЖЕНА НА ИМ ПРЕДОСТАВЯ ХУМАНИТАРЕН СТАТУТ? Според мен- "НЕ".
170
1
 
9
 
! Отговори
obshtestvo.neT преди 10 години
От МВР официално съобщиха в свой доклад, че от турската страна на границата чакат големи групи хора. На турска територия в граничната с България зона са концентрирани големи групи нелегални имигранти, чието преминаване у нас е възпрепятствано от извършваните строителни дейности по изграждане на защитната преграда в участъка Лесово Крайново. По план оградата трябва да е готова в края февруари, което е прекалено голям срок, за да се неутрализират настъпващите групи нелегални от Азия и Африка,
169
6
 
2
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 10 години
До софиянецЧовече, ти си жив пример, в какво се превръща човек без жена и без приятели. Много е тежко положението при теб. За психиатрия си.
168
3
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анчо Шукри И така- съгласно чл.31 пар. 1 от Конвенцията на кои бежанци не могат да се "... налагат наказания заради незаконно влизане или пребиваване.."- на тези, които "...пристигайки направо от територия, където са били застрашени животът и свободата им, са влезли или пребивават на чужда територия без разрешение."т.е. идвайки ДИРЕКТНО от СЪСЕДНА ДЪРЖАВА, В КОЯТО СЕ ВОДИ ВОЙНА, или на всички незаконни мигранти- поне на този простичък въпрос можеш ли да отговориш?:D
167
1
 
12
 
! Отговори
168Продължение преди 10 години
България НЕ трябва да приема нелегалните имигранти от Севрна Африка и Близкия изток,защото те ще променят етническия и религиозния облик на страната.Ние вече имаме голямо ромско малцинство,което не се интегрира.А защо ,,бежанците'' ще бъдат принудени да останат в България, вече коментирах.В момента се води много силна пропагандна кампания,а на несъгласните се лепят етикети като ,,расисти'' и ,,ксенофоби'',макар че малко от либералните агитатори могат да кажат какво означава ,,ксенофоб''.
166
3
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анчо Шукри Ти нали не си "изперкал лаладжия"- я ми направи систематичен анализ на правните норми- чл.31 пар.1 и чл.32 пар.1 от КОНВЕНЦИЯ за статута на бежанците , обн., ДВ, бр. 88 от 15.10.1993 г., в сила за България от 10.08.1993 г. :D
165
3
 
19
 
! Отговори
bremen преди 10 години
От 50 години турските емигранти живеят в Германия,но не са се интегрирали!
164
11
 
3
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 10 години
До софиянецДобре, че повечето българи не са такива изперкали лаладжии като теб. все още има хора с акъла си, които знаят какво и как трябва да се направи и най- вече ще го направят, а няма само да лаят по форуми като теб.
163
1
 
13
 
! Отговори
167 Продължение преди 10 години
Намерете в интернет статията на Наоми Клайн ,,Крепости континенти''.Накратко става въпрос за това,че старите държави членки използват новите като източници на евтина работна ръка,като пазари за своите стоки и КАТО БУФЕРНИ ДЪРЖАВИ,КОИТО ДА ПОЕМАТ И ЗАДЪРЖАТ ИМИГРАНТСКИЯ ПОТОК.Това се отнася както за ЕС,така и за икономическия съюз м-у САЩ,Канада и Мексико.
162
1
 
11
 
! Отговори
165Продължение преди 10 години
Сравнението м-у нелегалните имигранти и българите,работещи и живеещи в ЕС,е неправилно.Откакто влезнахме в ЕС освен българско имаме и европейско гражданство.Това означава, че можем да работим и да живеем във всяка друга страна от съюза,включително, ако имаме статут на постоянно пребиваващи(но без да сме граждани на съответната страна членка),ние можем да гласуваме за Европейски парламент и на местни избори.
161
2
 
9
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
157, 160 , 165 - Споделям напълно мнението Ви. "...От различните видове статут, които дава държавата, мисля, че хуманитарният статут е предназначен за бягащите от войни..." - 100% юридически вярно мнение. Съществуват 4 вида международна закрила - статут на бежанец, хуманитарен статут, временна закрила и убежище.
160
1
 
15
 
! Отговори
160Продължение преди 10 години
Затова е изключително важно да построим заграждения по границата си,за да ограничим потока от нелегални имигранти.Такава стена вече е построена в Гърция и е причина за пренасочването на този поток към България.САЩ построиха стена по границата си с Мексико поради същите причини.В разгара на т.нар. ,,Арабска пролет'' страни като Франция и Дания щяха да затварят своите граници заради потока от хора към страни от ЕС.Така че западните политици в момента показват своето лицемерие,като ни поучават.
159
3
 
15
 
! Отговори
до brb преди 10 години
Всички араби вън, включително и сирийците. Арабите живеят в 14 в., друг бит ,култура, религия,ценности... афро-арабите не се интегрират в нито една немюсюлманска държава. Вън абсолютно всички афро-араби от България. Добре дошли на всички чужденци, които не са ***.
158
10
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
145 Пиши си както искаш в крайна сметка в свободна страна живеем , не ми пречиш ,а маймуниците изобщо не си правя труда да ги чета , те не ме интересуват.
157
2
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Христо Тодоров ".... Другия вариант е просто да са гаджета двамката...."Ахахаха- мина ми времето за гаджета - семеен съм и съм верен на съпругата си.Ти сега ще ми разваляш семейството,а - щото не искаш да повярваш, че друг българин може да мисли като мен и да не ми е никакъв?:)
156
2
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 155 Ама ти наистина си или психично болен, или *** и със сигурност не си българин- чак толкова елементарен българин няма:)
155
1
 
6
 
! Отговори
157Продължение преди 10 години
Следователно за бежанци могат да бъдат считани различните религиозни и етнически малцинства,преследвани от ислямистите (християни,алалуити,кюрди).Колкото до често повтаряната теза,че щом получат бежански статут,нелегалните имигранти ще продължат към Западна Европа,страните от ЕС могат даги връщат към първата страна, в която са регистрирани,тоест България(намерете в dnes.bg статията за сирийски ,,бежанец'' в Германия,който се жалва,че ще бъде върнат обратно в България).
154
12
 
3
 
! Отговори
АМИ ДА .... преди 10 години
...И В АНГЛИЯ И В ГЕРМАНИЯ ...И НАВСЯКЪДЕ В ЕВРОПА ГОВОРЯТ ТОВА И ЗА БЪЛГАРИТЕ!!!!НАЙ-ДОБРЕ Е БЪЛГАРИТЕ ДА ХОДЯТ НА РАБОТА В РУСИЯ И СИБИР!!!ТАМ ПОНЕ ГИ ОБИЧАТ ,КАТО БРАТЯ!!!
153
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
незабавно да се измитат от държавата ни всчики нелегални престъпници - веднага - алжирци, мароканци, афганистанци, малийци и всякакви африканци, азиатци - вън незабавно - държавата да си свърши работата и незабавно да ги измита от държавата - и най-важното да спре да ги пуска - да спре като затвори границите - стига са крали от данъците ни и са издържали всякакава *** от кол и въже - БЪЛГАРИЯ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - СТИГА ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВО - СТИГА !