Проф. Драганов обмисля дали да съди „ранобудните“, снимали клипа

„Соросомолчета“ се изживявали като отрядници от най-гнусните времена на комунизма
12 дек 2013 07:00,
189
Проф. Драганов обмисля дали да съди „ранобудните“, снимали клипа
Проф. Драгомир Драганов. Снимка: архив, Булфото

 "С колегата проф. Рабаджиев обмисляме дали да не съдим тримата "ранобудни студенти", заснели видеоклипа, по член 137 от Наказателния кодекс. Имаме и конкретни идеи как да постъпим при евентуален наш успех.

 
Това каза в интервю за "24 часа" проф. д-р Драгомир Драганов. Той изкова нова дума като нарече студентите  "соросомолчета" - от името на Джордж Сорос и комсомолчета - подигравателно на комсомолци - членове на някогашния ДКМС (Димитровски комунистически младежки съюз) . Според професора те се изживявали като отрядници от най-гнусните времена на комунизма.
Още по темата
 Проф. Драганов казва още, че не се гордее с някои от имената на колегите си преподаватели, подписали се в подкрепа на студентите окупатори. "Макар че, от друга страна, има логика да застават зад теб бивши комсомолски секретари и бивши доносници на Шесто... Нещо като в приказката за крушата и дървото, от което пада, нали?", уточнява преподавателят по история в СУ "Св. Климент Охридски".
 
 
Наказанието на двамата професори е заради среднощното матине с руска водка и цигари в Софийския университет. Те бяха снимани от Ранобудните студенти в нощта на 26 срещу 27 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
11
 
10
 
! Отговори
Асен преди 10 години
Направете си труда да проучите кой стои зад тия знаменца с юмрука и кой ги финансира. Разберете, че финансиращите не мислят доброто на нито една от държавите провели или провеждащи така наречените "оранжеви революции". Проучете и тогава може и да си смените мнението. Не всичко на тоя свят е черно-бяло, комунисти-демократи,...Всички, включително и най-интелигентните хора могат да бъдат умело заблуждавани и манипулирани чрез информация в правилно съотношение лъжа/истина.
98
5
 
4
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
До IVo_1 - апропо , тук се пише , не се вика - малко уточнение - да не би и Вие да сте от новите студенти - неграмотните
97
13
 
15
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Трябва да му отнемат титлата, защото определено я срами.Това ли е професор? И то в СУ?И не го е срам да се показва по медии?
96
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Не мога да разбера как в една НОРМАЛНА ДЪРЖАВА канят един провинил се АЛКОХОЛИК да дава интервю в уважаван всекидневни"Хахахахаха ... ей, какви *** живеят в тая държава. Доносничат, клепат, шпионират и правят всичко да съсипят човешки живот! И властта искат смрадливците, че и насила са готови да я вземат!Трябва основно почистване на къщурката да се направи, иначе ще стане съвсем необитаема.
95
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя да му вземат титлата. Алкохолик. Уж проф. ама на книга както повечето, явно и законите не са му ясни, ще съди на баба си фърчилото. Да го уволнат и да си пие на воля после.
94
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пийте по една и се разберете, каква ще занимавате и съдът, хората и т.н. След срещата ще излезете като истински приятели!
93
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 10 години
До IVo_1Ами кажи де, обясни къде работиш. А питам тогава, колко студенти познаваш които са изгонени, че пият и пушат в университета? Да не говорим за други много по-гнусни дейности? Кажи айде! Чакам да кажеш къде работиш!
92
6
 
9
 
! Отговори
Т преди 10 години
Вижте му само нечистоплътната муцуна, оцапана с ръжда! Какъвто е мръсен отвън, същата долна *** е и отвътре! NO COMMENT.....
91
4
 
15
 
! Отговори
ААА преди 10 години
Вън АЛКОХОЛИЦИТЕ и ПИЯНДУРНИЦИТЕ от Софийския Университет!!!
90
5
 
9
 
! Отговори
Драгановец преди 10 години
Професора пак се издъни. Във феисбук има информация, че са го хванали с 1,56 промила алкохол в кръвта при автопроизшествие не по негова вина, но това едва ли ше го "стопли".
89
4
 
14
 
! Отговори
Допълнение към №100 преди 10 години
Що за безумец би твърдял, че се е напил до толкова, че е бил в безпомощно състояние и то не какво да е, а до степен животът му да може да бъде в опасност, сторил го е в работно време в сградата на университет 1 на Балканите и не осъзнавана свойството и значението на постъпката си?Страхотен пример за подрастващите, студентите, преподавателите и цялото общество!ИСКАМ И ААААААААААЗЗЗ!!!
88
3
 
13
 
! Отговори
сталичная преди 10 години
Която мома не иска да я щипят - да не ходи на хорото. Професорът, като не иска да го снимат, да си се беше напил в къщи. Там никой наистина няма право да го снима. *** да си се бяха почерпили с колегите до към 6-7 часа и да си ходят. Който стои със шише до сутринта - така!
87
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да съд ги!но пак сорос??
86
5
 
13
 
! Отговори
Безсрамник преди 10 години
Не мога да разбера как в една НОРМАЛНА ДЪРЖАВА канят един провинил се АЛКОХОЛИК да дава интервю в уважаван всекидневник! Вместо да подаде оставка и да запази честа си, тази долна *** заплашва да съди! Това е новия морал!!! ЗАКРИВАЙ.....
85
5
 
8
 
! Отговори
+++ преди 10 години
Аз пък ще го снимам, как всяка сутрин кърка водка на пазара Борово.
84
14
 
5
 
! Отговори
123 преди 10 години
Подкрепям професорите!
83
3
 
14
 
! Отговори
чл.137 от НК преди 10 години
Чл. 137. Който изложи лице, лишено от възможността да се самозапазва поради малолетство, престарялост, болест или изобщо поради своята безпомощност, по такъв начин, че животът му може да бъде в опасност, и като съзнава това, не му се притече на помощ, се наказва с лишаване от свобода до три години.Единственото мога да се смея на глупостта на някъв пияница.Признава ли че е бил толкова пиян, че да се намира в безпомощно състояние?Признава ли, че се е напил в сградата на СУ?Тези ни управляват
82
2
 
15
 
! Отговори
bobo преди 10 години
На калпав "професор" студентите му криви!!! Много шилета в България има,е тоя професор е един от тях!! Ако беше професор в Сорбоната или някой друг западен университет, дали ще си задаваше този въпрос!!! Казах Ви много шилета има в България!!! Ама и колегите им дето ги търпят и те са същите гъзомийници!!! По добре студентите да си хващат самолетите и да изчезват от тая държава!!! С тоя манталитет на учени и на управляващи нищо хубаво няма да стане!!Мога да се обзаложа!!!
81
6
 
16
 
! Отговори
Наглост преди 10 години
Жива безкомпромисна наглост си е това. Да отмъстиш на други за собствения си провал и безотговорност.
80
7
 
25
 
! Отговори
бивш студент преди 10 години
Другарю професор, морал трябва. Свещеника и учителя са пример за децата. Понякога те могат да бъдат по-добър пример от родителя. Моето уважение за това, че сте професор. Но сте част от хората съсипали държавата ни.