1/3 от българите искат да изгоним бежанците

Страхът е заради неизвестностите, твърдят от "Галъп"
Обновена: 18 дек 2013 17:24 | 18 дек 2013 16:10, Камелия Цветанова
76
1/3 от българите искат да изгоним бежанците
Снимка: Булфото, архив

Малко под една трета от българите смятат, че страната не трябва да приема бежанци от Сирия и трябва да изгони всички, които вече са влезли. Това сочи проучване на „Галъп интернешънал“, проведено през декември.

В миналия месец установихме, че хуманното измерение на въпроса за бежанците се сблъсква със социалната несигурност и страховете от неизвестностите, коментира социологът Димитър Ганев.

Още по темата
Проучването през този месец сочи, че 43% се съгласяват с мнението, че България като държава трябва да помага на бежанците, защото те се спасяват от военен конфликт.

Изследването през миналия месец показа, че 55% от българите смятат, че не е справедливо България да отделя пари за бежанците.

Мненията трябва ли държавата ни да приема бежанците и тогава, както и сега, бяха разделени почти поравно – 39% смятаха, че държавата ни не трябва да приема бежанци от Сирия и трябва да изгони всички, които вече са влезли в страната, а 41% бяха категорични, че трябва да помогнем на сирийските бежанци, защото те се спасяват от военен конфликт.

60% от българите обаче са на мнение, че по-голяма част от чужденците, влизащи в България не са бежанци, а са нелегални имигранти, които не са от Сирия.

Това не са непременно ксенофобски настроения, а обществена инерция и страх от непознатото и неизвестното, коментира тогава Първан Симеонов от “Галъп”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: бежанципроучванеГалъп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
22
 
! Отговори
иван преди 10 години
мисля ,че под 1/3 ги искат и то само бежанките за ебня
7
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повече от 1/3 са, със сигурност
6
29
 
7
 
! Отговори
мдаа преди 10 години
Това, че сме *** и злобен народ, откога е новина ?
5
2
 
32
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Тези ценности които ни ги пробутват, като мулти-културализъм, плураризъм и т.н. простотии, са опит на големите колониални сили като Англия , Франция , САЩ и т.н. плюс Германия(комплекс от войната) да получат вътрешно спокойствие. В опитите да си изчистят съвестта.те решиха да са много толерантни. Дотук добре, само че българина не е бил робовладелец и колониалист и ги няма тези комплекси и не може да разбере защо му налагат някакви ценности , чиято цел е да успокоят чуждата съвест.
4
2
 
29
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
искате да каете 1?3 не искат да изгоним бежанците.Страхът е заради известностите а те са че сред тях има много главорези и жестоки убийци-чеченци,афганистанци и всякаква друга ***.Сирийците са много малък процент под 10 .
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
malka, bedna dyrjava, koiato pyrvo triabva da pomogne na sobstvenite si jiteli, a ne da priema bejanci, koito ne sa takiva, koito samo izpolzvat BG za da mogat da otidat na zapad i pri4iniavat mnogo nenujni raznoski na dyrjavata i nai-vajnoto e, 4e TE NE GO UVAJAVAT TOVA.
2
3
 
32
 
! Отговори
бай уй преди 10 години
Аз пък си мислех, че приблизително три трети(3/3) не искат ***! Може пък да съм се объркал нещо!
1
4
 
12
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Значе ще останат, то и 80% от българите искат да изгонят Ореха от власта ама той не си тръгва!!