Арестуваният студент: Не съм посягал на полицай!

Той бе задържан при обсадата на МВР шефа в столичен ресторант
Обновена: 18 дек 2013 09:06 | 18 дек 2013 09:04,
148
Арестуваният студент: Не съм посягал на полицай!
Протестиращи и полицаи пред Клуба на архитектите. Снимка: YouTube

Не съм посягал на полицай, никога и не бих си го помислил. Не знам защо бях задържан, обяви пред Нова тв студентът Александър Кирицов, който бе арестуван в събота на протеста на Ранобудните студенти.

Вечерта на 14 декември той и още няколкостотин младежи обсадиха Клуба на архитекта, където в ресторанта вечеряше вътрешният министър Цветлин Йовчев. След задържането на Кирицов от МВР съобщиха, че той е в ареста за 72 часа, защото е извадил рамото на един от полицаите.

Днес обаче се оказа, че студентът е обвинен не за тази травма, а за нанасяне на удар в лицето на Живко Иванов Ласкиев, старши полицай при СДВР за спречкване пред паметника на "Цар Освободител".

Още по темата
Александър обаче определи документа, с който е задържан, като поредното противоречие, защото е бил арестуван на ул. "Кракра", където е Клубът на архитектите, а не пред паметника до парламента.

"Бяхме пред Клуба на архитектите и полицаите дойдоха... те ни бутаха, не само мен, а абсолютно всички протестиращи... и мен ме хванаха за рамото, дръпнаха ме 5-6 полицая, свалиха ме на земята, казаха ми: "Легни на земята, ръцете на тила"... и аз го направих", обясни той случката.

Момчето допълни, че учи специална рехабилитация в НСА за хора и деца с увреждания и не си е и помислял да посегне на униформен.

"Откъде накъде ще тръгна да удрям полицай?", попита риторично той.

Младежът бе категоричен, че полицаи не са му посягали за тези 72 часа, които е прекарал в ареста, макар в следствието на "Г.М. Димитров" да е бил в една килия с престъпници, обвинени за убийства.

Александър Кирицов обясни ареста си с натоварването, което изпитват полицаите около протестите и обвини хората, които ги командват в опит за пренастройване на тяхната агресия срещу участниците в протестите, за да се създаде личен конфликт между гражданите и служителите на реда.

На свой ред другите двама Ранобудни, които бяха в студиото на Нова тв - Румен Стоев и Константин Голев, обявиха, че проявата им в събота е била напълно спонтанна и ако са искали, са щели да влазат в ресторанта.

"Това не беше планирано шествие с факли и вили, което да линчува Йовчев, както се изкарва, напротив хората спонтанно се събраха там", настояха те.

Студентите заявиха, че не са имали намерение да влязат в ресторанта, където вечеря вицепремиерът.

"Ако искахме да влезем, щяхме да го направим… Щяхме да го попитаме дали е редно да пие вино, докато около парламента има хора от месеци, които не издържат на това показно игнориране, което властта им дава", коментираха още Ранобудните.

Момчетата за сетен път настояха, че никой не стои зад техните протести.

"Зад нас стоим само ние, стоим с лицата си", категорични бяха те.

Преди два дни вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че протестите са политически и призова "този, който стои зад тях, да обяви своите цели". Той определи поведението на протестиращите в събота, които го блокираха в ресторант в центъра на София, като неприемливо.

"В това заведение имаше хора, които нямат нищо общо с този, срещу когото се протестира или с протестиращите, имаше малки деца, защо трябваше да се тормозят тези хора", упрекна Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
12
 
38
 
! Отговори
весели щуротии преди 10 години
Лумпениада-2013 кани малобройните си почитатели на семинар за протестиране. Който включва: мятане на павета по автобуси, мазане на лицето със сценична кръв, псуване и крещене и други весели щуротии. Ще се ходи и по ресторанти и ще се бият полицаи, келнери и гости. Условията да участвате в семинара са, да сте умствено изостанали и да се самозадоволявате! Записването става в ЕТ герб-Буда.
51
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе и аз не съм посягал на полицай. Бях си в къщи. Ама защо ли не дойдоха да ме арестуват???
50
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ABE SAMO BOI BOI BOI BOI BOI BOI ZA TIA .....
49
15
 
40
 
! Отговори
варнаморето преди 10 години
Малко са ви били демократчета, посегнете на полицай в нормална държава :))) Ранобудните мандраджийчета взеха да става много досадни :)))
48
5
 
18
 
! Отговори
комунист преди 10 години
Journey, ти си комунист!
47
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Кашчей БезсмертнийПърво, поздравления за "чудесния " псевдоним - въобще няма да зятрудниш тези към които си тръгнал!Второ, да - тези ,които протестират на площада и пред компютъра срещу олигарсите и техните ***, те издържат министърчето и неговите приятели, а може би и теб!
46
14
 
24
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Kомуноидните тролчета на Кутев от рано са налазили из форума! Драскайте, ***, за да можете да си заслужите жълтите стотинки, с които продавате Родината си!А сега пляскайте минуси да ви преброим!
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименСмях в залата ..........ха ха ха ха ха
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До JourneyЩото си долна *** !!Ти не си народ- ти си ***!!
43
14
 
20
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До с връзки!С връзки в университетите влизаха и научиха да се влиза комунистите!защото в тези университети с връзки работят точно дъртите комунисти-ченгета, които пият по цял ден и преподават по учебници от 1985г.
42
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В цивилизованите страни за посягане върху полицай се влиза в затвора. Излезнахте на протести в името на морала, а се оказва, че нямате никакъв морал и лъжете безобразно! Как разбахте, че Йовчев е в този ресторант? Наглост и безочие!
41
9
 
40
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Та много ми е чудно този мухъл какви доходи има, какви данъци плаща и как издържа полицията! Клипчето го има в блиц, 50-60 лапета са, не са "няколкостотин", както му се привижда на Златко. Може да се види как тези "смели" студенти са пуснали две-три изрусени патки да се натискат в полицаите и да пищят на умряло. Клипчето е голям цирк.
40
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Anti BKPДолен мръсен недоубит фашист!И твоя ред ще дойде !!
39
10
 
34
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
Какво е това своеволие и незачитане на човешките права от тия мърльовци протестиращите. Всеки ден пречат на десетки хиляди работещи да си свършат работата, ще ми блокират ресторант, кои сте вие бе ***, дори министъра да е бил съм в ресторанта, всеки има право на личен живот, да блокират парламента в работно време.
38
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хем искат демокрация, хем не им харесват методите, които полицията прилага в демократичните държави. Ранобудни демагози, мирише ли ви на власт ? Ще си останете с аромата :)
37
20
 
22
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До Браво на полицията!Кой точно "народ" е благодарен на полицията в този случай, защото аз не съм.Ако народа сте селяци, турци, *** и всякакъв неквалифициран материал...разбирам, но недей да благодариш от мое име на тези комунисти, използващи подобни репресивни методи срещу студентите.Защото аз също съм част от народа.
36
10
 
33
 
! Отговори
с връзки! преди 10 години
От примитивния жаргон на т.н. студенти си личи, че те едва ли са завършили и основно образование. Сигурно са влезли в Университета с връзки!
35
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора като Виктор Николаев са от малкото светлинки в мракобесната ни журналистика и политика.
34
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В редките случаи, когато правя грешката да прочета коментарите в подобни сайтове като този, се сещам за думите на ББ за това колко лош човешки материал е останал в България. Хора без цел, посока и смисъл, готови за няколко кебапчета да се изплюят върху всеки, върху Родината си и върху малкото, които се опитват да отстояват някакви ценности и да се борят срещу аморалността.
33
21
 
34
 
! Отговори
Браво на полицията! преди 10 години
Браво на полицията! Народът на България ви е благодарен!