Гаврата в Карлово – много алкохол, малко култура

Редниците се оправдават за паметника с пиянството си
Обновена: 27 дек 2013 15:18 | 23 дек 2013 11:12,
160
Гаврата в Карлово – много алкохол, малко култура
Грозната сцена се е разиграла пред паметника на братята Евлогий и Христо Георгиеви в Карлово. Снимка: Facebook

Какви хора работят в българската армия?

Въпросът изникна след като четирима рейнджъри от Карлово бяха обвинени, че са осквернили паметника на братята Евлогий и Христо Георгиеви като уринирали върху него. Не само това, но и разбили бутилка в главата на млад мъж, който им направил забележка.

Още по темата
В началото на месеца, след почерпка в карловска дискотека, четиримата рейнджъри тръгнали към домовете си. Ибрям Камерлов отишъл за такси, а Рафет Сакатов вървял след него, разказват самите те пред bTV.

Редниците Моско Пънгов и Мустафа Бекташ изостанали, защото им се ходело до тоалетна. Отричат обаче да са уринирали върху паметника.

"Ние не сме уринирвали върху паметника. Аз уринирвах под чешмичката, под храстите, встрани. Не сме уринирвали на паметника как може да пишат това!", обясни Мустафа Бекташ, като оправда постъпката си с факта, че са пили.

"Ивайло Пръмов твърди, че съм пикал върху паметника. Той няма с какво да се оправдае, защото той ме обиди и ме напсува, предизвика да стане този скандал. Просто ме предизвика, настигнахме го и го ударих", обясни на свой ред Моско Пънгов.

Попитан кои са Евлоги и Христо Георгиеви, Пънгов отговори: "Това са дарителите, велики хора".

Според него те не дължат извинение на карловци, "няма такова нещо да сме се изпикали върху паметника", настоя редника.

Жертвата на побоя пък разказа, че не е видял точно къде е случката с препикаването на паметника.

"Не съм видял точно къде отгоре или отстрани. Казах им да се съобразяват, че са в България и това е", каза той.

Побоят и разбитата бутилка в главата му, Ивайло Пръмов обясни с думите, че биячите му са били почерпени. Отказа обаче да посочи дали е бил обиждан от войниците и дали е бил наричан "гяур".

Пострадалият Пръмов обяви, че ще съди нападателите си. А след разследване на военната прокуратура министерството ще реши как да накаже четиримата рейнджъри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
1
 
! Отговори
sas преди 10 години
parvona4alno nonvinata be6e 4e 4etrima voennosluje6ti sa prebili edin balgarski grajdanin.a se okaza 4e samo ediniqt go e bil toq pi6man ohranitel koyto sam se oplete v lajite si.
117
2
 
1
 
! Отговори
hugo преди 10 години
В интерес на истината аз силно се съмнавям, че са се изпикали на паметника. Че са за съд-за съд са, разбили са главата на момчето, но и току що дипломирал се студент по право би се възползвал от това, че има паметник в близост за да спечели делото. Сещам се за няколко случая, в които хора са били пребивани по районни или съдени за нещо, което не са направили те или са частично виновни. Свидетелството, особено на един човек, не може да се приема за чиста монета.
116
1
 
4
 
! Отговори
Манолски преди 10 години
вън всички *** от България !!
115
1
 
4
 
! Отговори
Вунд преди 10 години
Армията ако не ги уволни и прати на военен съд, значи са пълни ***"ераси и *** к%рви! Няма такъв срам - някакви кирливи *** да са в армията и за благодарност пикаят по паметници и скачат на българи.
114
0
 
3
 
! Отговори
WTF??? преди 10 години
Ибрям Камерлов, Рафет Сакатов, Моско Пънгов и Мустафа Бекташ
113
3
 
1
 
! Отговори
amina koyim преди 10 години
До gorituzpolezni sa 4e biyat takviz kato tebe.boy do dupka na prostiq ganyo
112
1
 
11
 
! Отговори
gorituz преди 10 години
До "Не виждам с какво са полезни на армията тези турски ***" - Армията в момента не цели да защитава суверенитета на България, а да защитава корпоративните интереси на американските концерни.
111
1
 
14
 
! Отговори
vejen74 преди 10 години
Това са новите еничари!
110
3
 
15
 
! Отговори
Раковски преди 10 години
Стани, стани юнак балканскиот сън дълбок се събуди,срещу народа отоманскити българите поведи! Че сълзи кървави проливавъв робство милий наш народ;високо той ръце простирада го избави вишний бог! И тъй ний много претърпяхме,но стига толкоз да търпим,да бъдем пак, каквито бяхме,ил' всинца да се ***. Докога, братя, да се губим?Защо да се не съберем?Така ли вечно ще се трудими в робство всинца да измрем? Я вижте, братя, погледнетена ближните нам племена!От тях добър пример вземетекак си прославят имена
109
6
 
18
 
! Отговори
Dracula преди 10 години
НА ТУРЧИН НИКОГА НИКАКВО ДОВЕРИЕ !!!
108
3
 
9
 
! Отговори
Бат Бойко преди 10 години
А бе аз какво ви казвам!!! Калпав матрял и туй то!!! Били ***. Ами, че то не останаха нормални българи в тази държава!
107
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не виждам с какво са полезни на армията тези турски *** защо им дават заплати от нашите данъци с какво ще са полезни на армията при военно положение как ще ни защитят по скоро ние трябва да се защитаваме от тях. Едно време на такива в казармата не даваха оръжие само копаеха и чистеха клозетите а сега само петнят пагона вън от БА мръсни *** оставка ***
106
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е затова ррябва да се върнат строителни войски и хора с небългарско съзнание там....
105
1
 
10
 
! Отговори
партизан белград преди 10 години
Не щеме ний богатство Не щеме ний богатство, не щеме ний пари, а искаме свобода, човешки правдини! Припев: Напред! Напред! Напред да вървим! България от робство да освободим! Не щеме ний боляри, не щеме ний паши  жадуват свободата нашите души! Сановници не щеме, ни православен цар свободата свята е нашият олтар! Не щеме ний попове, ни екзарх-шарлатан! Не щем да сме робове на Господ самозван! Разкъсайте робове робския ярем, щом не сме свободни, по-добре да мрем
104
1
 
18
 
! Отговори
ВМРО преди 10 години
Виждате ли как всичко си излиза на яве просто нема никаква толерантност или ако я има то е само в медиите. Точно така братя по оръжие да покажем най- накрая ,че не сме заспали и че нема да ни правят на бунаци. Да спрем най- накрая влизането на БА на неграмотници,че е срам да си пишат имената с правописни грешки. Господин Генерале нема матреал,че да го защитавате в момента може само да замълчите,че я една голяма локва с кал в поверената Ви бригада.
103
1
 
6
 
! Отговори
ot Germania преди 10 години
Toku shto predadoha po germanskata TV, che M. KALASHNIKOV e pochinal dnes na 94 godini.PREKLON i leka mu prast !
102
2
 
10
 
! Отговори
На оръжие преди 10 години
Вятър ечи, Балкан стене,сам юнак на коняс тръба зове свойте братя:всички на оръжие! Дойде време, ставайте,от сън се събуждайте,доста робство и тиранство,всички на оръжие! Който носи мъжко сърцеи българско име,да препаше тънка сабя,знаме да развие!
101
0
 
17
 
! Отговори
sistemata преди 10 години
Тези,които си мислят,че турците,или ***,или...партиите НИ ПРАВЯТ НЕЩО,жестоко се лъжат!НИЕ САМИТЕ СИ ГО ПРАВИМ!ПРАВИМ ГО С НАШЕТО ОВЧЕДУШИЕ,С НАШИЯ СТРАХ,С НАШИЯ НЕПУКИЗЪМ,С НАШИЯ НИХИЛИЗЪМ,С ОГРОМНОТО НИ И НЕВЪЗВРАТИМО РАЗДЕЛЕНИЕ!Всичко останало е резултат от гореизброените ценности,които ни характеризират,като народ.Не разберем ли това,всички наши празнословни пустословия по форумите и въобще ,в целия ни живот,са безсмислени и ни обричат на изчезване от историческата сцена.
100
1
 
8
 
! Отговори
Nabor 1954 преди 10 години
Tezi navremeto samo v KECHA bjaha. BNA beshe ELITNA ARMIJA, prez moe vreme prez 1973-75dostigashta 150000 dobre obuchen chislen sastav, 4 vishi voenni uchilishta+ edna Akademija.A KAKVO E SEGA ?
99
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На турчетата няма какво да се сърдите а на българиските управници които са ви предали