Българите: Не сме доволни от това, което имаме!

Изследване показва, че 90% са недоволни от развитието на страната
Обновена: 27 дек 2013 13:58 | 27 дек 2013 13:30, Камелия Цветанова
135
Българите: Не сме доволни от това, което имаме!
Снимка: Булфото, архив

Броени дни преди Новата година се оказа, че българите ще я посрещнат не с надежда и хубави очаквания, а с песимизъм и ще изпратят старата годината с негативна оценка за развитието на страната, както и за промените свързани с джоба им.

Близо 90% от пълнолетните интернет потребители у нас изпращат 2013-та година с лоша оценка за политическата и икономическата обстановка в страната. Над половината пък -  55 на сто, се оплакват, че през отиващата си година доходите им са намалели спрямо 2012 г., но в същото време две трети - 67% декларират, че разходите им са се увеличили.

Това сочат резултатите от онлайн проучване, проведено в периода 10-15 декември, 2013 г. по инициатива на агенцията за маркетингови консултации и изследвания BluePo!nt.

Очаквано проучването сочи, че семейството е на първо място за българите. 96,4% от участниците в изследването са го определили като "много важно".

Следват като много важни парите, с които да изхранвам семейството си (85,2 %) и "работа" (77,6%).

На четвърто място с 69,5% се подрежда "развитието на страната".

Не малка част - 39,8% - определят като много важно и "развитието на фирмата, в която работя".

Едва 17,4% са "напълно съгласни" с твърдението: "Аз съм щастлив с това, което имам". Други 38,2% са "по-скоро съгласни".

Висок е процентът на българите – 59,8% - които смятат, че "хората са изнервени и озлобени и всеки гледа да прецака другите".

Само 6,2 % са убедени, че "нещата в страната започват да се оправят", а други 19,5% са "по-скоро съгласни".

Същевременно обаче 62,7% вярват, че е "важно промяната да тръгне от всеки един от нас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
20
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Аз мисля, че трябва първо да погледнем в себе си и след това да се оплакваме от работата на някой друг! В края на краищата ще се окаже, че ние българите сме недоволни от себе си, защото ни мързи. Точно заради това постоянно се оплакваме от работата на другите, защото виждаме в него себе си :)...
109
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ABE 127 mi AMI KAVI SA TEZI OT NDSV I GERB BRE MUTRO . AMI NALI I TE SA KOMUNISTI BRE TAPANAR
108
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 108Нещо не си добре с паметта, айде опитай да си спомниш и какви ги натвориха НДСВ и ГЕРБ. Като се замислиш май всички само лапат.
107
10
 
21
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
До всички червени драскачи. Реших да ви спусна една опорна точка по случая - проучването е поръчано от Боко Тиквата и е изпълнено от Мира Радева в Банкя. :)
106
1
 
33
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
България е на кръстопът.Ако не осъзнае,че трябва да се работи здраво,да се строи задружно и да се пази постигнатото,отиваме на ЗАЛИЧАВАНЕ!Важно е също да се прецени кои от силите извън България желаят България да ПРОСЪЩЕСТВУВА.За това последното се иска,честност,твърдост и мъдрост.Имаме ли ги?
105
7
 
26
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
Защо българинът не е доволен от живота си?Може би основно заради това,че иска да получи от някъде или от някого неща,които не е заслужил.Смята се ощетен от съдбата и иска някой да го компенсира.Затова и цялата надежда,цялото бъдеще е заложено в европейските фондове.Затова и тръгнахме със Запада за да се залее България с долари.Когато това не стана и Запада вече не е това,което беше за нас.Сега отново все повече се сещат за Русия,защото помнят,че Русия делеше с приятелите си това,което имаше.
104
1
 
32
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
България е загубила във вековете качествата необходими за градеж на държава.След Султана Русия ни създаде държава.После Австро-Унгария и Германия я държаха структурирана.Знае се,че СССР също държеше БГ функционираща.Сега новите съюзници изглеждат доволни от кашата в БГ и понеже всичко лежи в наште ръце,нещата НЕ ВЪРВЯТ!Западът може много лесно да въведе ред,но явно това не влиза в програмата им.За какво им е силна,просперираща България?!Сещате ли се накъде отиваме?
103
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Optimisti4no: точно заради това говоря и за "децентрализирано вземане на решения" - т.е. не всичко да зависи от онези отгоре, а да са по-равномерно разпределени нещата. Когато хората усещат, че нещо зависи и от тях, ще има повече инициатива и по-голямо старание нещата да се правят както трябва. Не говоря само на политическо ниво.
102
8
 
27
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Като сте недоволни, нарушете статуквото! Изритайте комунистите от политическата, икономическата, съдебната и медийната власт! 70 години тяхно управление не ви ли стигат да вденете, че комунизмът е зло и руши народът, моралът, държавата и държавността !!!
101
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото и да направиме, от Русия няма да се отървем и целия свят го знае, както и съдбата на периферия между две икономически зони. Естествено, че народопсихологията ни е рядко опортюнистка, та съвкупността от тези фактори е равна на това, което виждаме. Напускайте това място и това е, логически то няма как да стане друго.
100
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само когато българите се откажат от националния си спорт "групова безотговорност" и се децентрализира вземането на решения, тогава може да говорим за функциониращи институции. Когато нещо не е наред, трябва да е ясно кой носи отговорност. В момента имаме нещо като пирамида на изплъзването от отговорността - всеки се оправдава с този над него, а тези отгоре са "бог високо, цар далеко" както се казва...
99
3
 
25
 
! Отговори
az преди 10 години
99% sa nedovolni ot vsi4ko kakvo stava s stranata
98
5
 
22
 
! Отговори
ABTOP преди 10 години
КОМУНИСТЧЕТАТА ОТ БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ ИСКАТ ИМУЩЕСТВОТО НА ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ ОТ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ, ОТ ВСИЧКИ КОНТИНЕНТИ, НЕ САМО ОТ БЪЛГАРИЯ, ЗАТОВА ГИ ЧАКА ОЩЕ РАБОТА В ОЩЕ ПАРЛАМЕНТИ. НЯМА ДА ИМ Е МНОГО ЛЕСНО. НЯМА ДА ИМ ДОСТИГНАТ НЯКОЛКО ЖИВОТА.
97
2
 
32
 
! Отговори
?! преди 10 години
Има ли нещо нормално в тази държава?
96
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо не започнем качествена промяна отдолу нагоре? Нека се вгледаме интроспективно в себе си и идентифицираме треските си за дялане. Със сегашния преобладаващ манталитет, ако хванеш 10 случайни човека от улицата и ги накараш да правят нещо заедно, ще стане същата картинка която става в политическия живот и в институциите, и в много фирми. Трябва ни едно масово национално преосмисляне на ценностната система, а не евтини ежедневни провокации които да ни държат в някакво полуидиотско състояние.
95
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българино, събуди се от духовната си кома!!!!
94
1
 
36
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Ние губим държавата си, за по-голямо имане не се сещам.
93
7
 
33
 
! Отговори
77 преди 10 години
ПОМНИМ КАК БСП ОКРАДЕ И СЪСИПА ДЪРЖАВАТА!ПОМНИК КАК БСП НИ ОПОСКА ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ И ВЛОГОВЕТЕ!ПОМНИМ КАК БСП СЪЗДАДЕ МУТРИТЕ, МАФИЯТА И ОЛИГАРСИТЕ!ПОМНИМ КАК БСП НИ ЗАТВОРИ ЗАВОДИТЕ, ПРОДАДЕ ГИ ЗА СКРАП И НИ ОСТАВИ БЕЗ РАБОТА!ПОМНИМ КАК КРАДОХА, КРАДОХА И НЕ СЕ НАКРАДОХА, КАК ЛАПАХА ОТ ДЪРЖАВНАТА СОФРА МИЛИОНИ И НЕ СЕ НАЛАПАХА, СЕГА ИСКАТ ДА ЛАПАТ ОЩЕ, МАЛКО ИМ БЕШЕ!ПОМНИМ ЗА ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИАРДИ ОТ БГ И СКРИТИ В ОФШОРКИТЕ!ПОМНИМ КАК ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ БСП/ДС ТОТАЛНО СЪСИПА ДЪРЖАВАТА И ОБРЕЧЕ НАРОДА НИ ДА ЖИВЕЕ В МИЗЕРИЯ ОЩЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ!.
92
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До аТоа па! Кви постижения, кви 5 лева? Какво е постигнал българина? Кой е горд, че държавата му преживя демографски срив и сега *** и турци избират правителство? Кой уважават по целия свят? Бил ли си някога извън соц-българия?!?!? Хората ви мразят и съвсем заслужено-не бе лъжци, не бе крадци, не бе нарко-трафиканти, не бе трафиканти на хора, не бе плочкаджии. Друго не излезе с изключение на няколко стотин души. Да зависеше от мене да съм вдигнал 50 метра бетонна стена около ***.
91
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Optimisti4noсашееее, ти с какво си си бръкнал в ушите да те питам? Я виж кой стои зад АЕЦ-а, ЕРП-тата и доста голям брой банки. Да подскажа-станишев и компания.