Българите: Не сме доволни от това, което имаме!

Изследване показва, че 90% са недоволни от развитието на страната
Обновена: 27 дек 2013 13:58 | 27 дек 2013 13:30, Камелия Цветанова
135
Българите: Не сме доволни от това, което имаме!
Снимка: Булфото, архив

Броени дни преди Новата година се оказа, че българите ще я посрещнат не с надежда и хубави очаквания, а с песимизъм и ще изпратят старата годината с негативна оценка за развитието на страната, както и за промените свързани с джоба им.

Близо 90% от пълнолетните интернет потребители у нас изпращат 2013-та година с лоша оценка за политическата и икономическата обстановка в страната. Над половината пък -  55 на сто, се оплакват, че през отиващата си година доходите им са намалели спрямо 2012 г., но в същото време две трети - 67% декларират, че разходите им са се увеличили.

Това сочат резултатите от онлайн проучване, проведено в периода 10-15 декември, 2013 г. по инициатива на агенцията за маркетингови консултации и изследвания BluePo!nt.

Очаквано проучването сочи, че семейството е на първо място за българите. 96,4% от участниците в изследването са го определили като "много важно".

Следват като много важни парите, с които да изхранвам семейството си (85,2 %) и "работа" (77,6%).

На четвърто място с 69,5% се подрежда "развитието на страната".

Не малка част - 39,8% - определят като много важно и "развитието на фирмата, в която работя".

Едва 17,4% са "напълно съгласни" с твърдението: "Аз съм щастлив с това, което имам". Други 38,2% са "по-скоро съгласни".

Висок е процентът на българите – 59,8% - които смятат, че "хората са изнервени и озлобени и всеки гледа да прецака другите".

Само 6,2 % са убедени, че "нещата в страната започват да се оправят", а други 19,5% са "по-скоро съгласни".

Същевременно обаче 62,7% вярват, че е "важно промяната да тръгне от всеки един от нас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
19
 
22
 
! Отговори
а преди 10 години
Българите са много доволни от живота си и са горди, че живеят в България. Недоволни са мързеливите, мухлювците и ***. Всички, които са българи са горди със успехите си, за които ги уважават в цял свят. Това, че се тиражира мнението на михлюзите нямам обяснение.
89
1
 
31
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
КАКВОТО СВАЛИ БОКО ЩЕ СВАЛИ И СТАНИШЕВ ФАКТИ:- ЖИЗНЕНИЯ МИНИМУМ е 241лв., А ОБЩЕСТВЕНИЯ Е 562лв (да се облечеш, сгрееш и да идеш за работа и всеки да отгледа наследника си = 1 обществен +1 жизн. мин.)ИЗВОД- МРЗ (чисто) трябва да е 800лв. (бруто 1 340лв), А МИН. ПЕНСИЯ ЗА ТРУД = 60% от МРЗ = 480лв. (624лв)(Данъците за трета категория труд са 37,5% + 20%ДДС + 10% акцизи и др. = Общо 67,5%, и 30% за пенсиите, а за Девидентите е само 5%) - Затова Е.С. иска мин. заплата 700 евро (чисто 400)!.
88
3
 
26
 
! Отговори
65O2 преди 10 години
До НаблюдателНо физиономиите на Цвъки, Фидосова и Тиквьо са огрижени, което означава, че са ги отбили от хранилката. Малко, но от сърце - три плужека по-малко за далавери
87
5
 
31
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До МММММ 79Митовете за "приватизатора Костов" и "диктатора Борисов" не са случайно явление партийната пропаганда жизнено се нуждае от образа на титанични злодеи, които успяват да попречат на БСП да ни докара до благоденствието.Да източваш обществения ресурс по нерегламентиран, мафиотско-олигархичен начин вече трето десетилетие се оказва не толкова трудно в България. Малко по-сложното е да убедиш хората, че всъщност не си бил ти. Това е централната задача на авторите на "опорни точки".
86
1
 
26
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До пенсионер 89Интересно, наборке, , тоя апартамент-кутийка, по-широк ли беше, преди 30 години, или Вие сте по-широка?
85
1
 
22
 
! Отговори
wc преди 10 години
az sam poslednija koito bi promenil neshto za po dobar jivot na siromasite no znam edin nachin da im se podobri a imenno,sledete novobogatashite i decata im ne gi izpyskaite ot ochi.djavolite shte si platjat
84
12
 
26
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
УПРАВЛЕНСКА ПРОГРАМА НА ГЕРБ ИЗПЪЛНЕНА ПРЕДСРОЧНО!!!- Българинът все по-трудно се изхранва... - На пазара има всякакви ментета, от соя и палмово масло - Децата и възрастните получиха тежки хипотрофични увреждания от нерационална хранене и системно недояждане. - Непрекъснато се увеличава дистанцията между цените на стоките и заплатите- Покупателната способност на населението неспирно спада и стигнахме нивото, нужно само за биологично оцеляване - Има масова безработица. Нивото премина един милион. Най-квалифицираните млади и стари българи ДЕНОНОЩНО напускат страната- Възк
83
4
 
31
 
! Отговори
gorituz преди 10 години
"...на един хленчещ народ преходът не стига..."професор Людмил Георгиев ДПСРазбира се че народът никой не го пита. Преходът към пазарна икономика не се прави за народа. За 6% от населението на България, прехода е започнал с идването на сцената на Михаил Горбачов през 1985 и е завършил с хиперинфлацията на лева през зимата на 1996-1997 година, която ги е освободила от погасяване на получените от Андрей Луканов кредити.
82
0
 
26
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
"" Див и безнаказан капитализъм! Искам социалдемократизъм !"".................................................................................................забавно ... Когато българина се научи да иска първо от себе си тогава ще се оправи.
81
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доло червените кхмери от БСП.
80
3
 
27
 
! Отговори
до пенсионер преди 10 години
Знаеме как си работила - от 10 до 12 кафе и цигарки, от 2 до 4 детето от детската градина, клюки с колежките, свалки с колегите, кафенце, цигарки, вестника и то станало 5 да си ходиш вкъщи! Е, питаме ние, кви пари искаш след 34 години стаж на хартия?! Ай, мерси!
79
8
 
25
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Върха на днешната мизерия извън София идва от ГЕРБЕРСКОТО БЕЗХАБЕРИЕВсяко правителство се избира ЗА ДА РАБОТИ ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА СИ!Да започнем от азбуката Конституцията: - Чл. 20. Държавата създава условия за балансирано развитие на отделните райони на страната и подпомага териториалните органи и дейности чрез финансовата, кредитната и инвестиционната политика. Някой да е чел Програма на ГЕРБ ИЛИ КОЯ ДА Е ДРУГА ПАРТИЯ за това?.
78
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Българите: Не сме доволни от това, което имаме!"Е що така бре?Нали гласувате редовно за политици,които поддържате и харесвате,сега пак недоволни?!!!!Абе българска работа!!!Оправия нема-или дедо Иван или чичо Сам,българина сам не може да се оправи!
77
14
 
27
 
! Отговори
пенсионер преди 10 години
Вишист съм, работила съм 34 години в строителството.Преди беше много добре и се радвах на живота. Сега- живея скотски в апартамент- кутийка.Не знаех, че е предвидено да живеем от зле- по- зле. Но на кой му пука за мене и детето ми? Див и безнаказан капитализъм! Искам социалдемократизъм !За никоя партия няма да гласувам!
76
3
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Изобщо неможе и дума да става за развитие. България реално деградира и изчезва като нация.От тази реалност само мафията червена и етническа могат да са доволни, защото от това печелят. А това определено си личи от самодоволните физиономии на Станишев и агент Павел.
75
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
gorituz, откога нещо, казано от българин-депесар (разбирай - ***) се приема на доверие?
74
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тва българина все недоволен бе! Кво иска толкова, на масата му отрупано с остатъци и трохи, той за цветен телевизор мечтае!
73
4
 
28
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
До всички които не ме разбраха:- всичко си имам защото си го произвеждам- приятели бол и изобщо нямам намерение да емигрирам напук на политици, съд, прокуратура и вся асталная комунистическа ***- свободата е в сърцето а не в тумбака, правя любов кат куц нерез по нанадолнище и мечтая децата ми да се върнат в къщи а *** да ги социализират в ЕС, ДС-агентите да се изкарат до един на светло, БСП и ДПС никога да не управляват България, всеки крал от хазната в затвора ...........
72
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България безспорно се извършва тотален геноцид от много години.Най-лошото е,че за това няма осъден нито един едър олигарх или политик.Изхода е в един определен ден да изметем цялатата продажна политическа класа.10 януари е подходяща дата да си покажем отношението към мафията.
71
7
 
25
 
! Отговори
българин преди 10 години
Пишете само глупости, няма един смел и честен коментар, защото ни е страх! За мене няма да се оправим! Ще стане още по- зле да се живее, парите за нищо не стигат и всичко е бъркотия!Обедняхме драстично!Храним се зле и с некачествена храна, а цените на всичко непосилни.Не гледам телевизия, не слушам вече радио, защото полудях от манипулации!Да не говорим и за интернета...Всички хора са осверипяли...Разхождам се с кучето си и гледам турски сериали, защото са много добре направени...Жалко...