Пътуваме все по-малко зад граница

За сметка на това пък повече чужденци идват у нас
Обновена: 27 дек 2013 14:05 | 27 дек 2013 12:37, Камелия Цветанова
22
Пътуваме все по-малко зад граница
Снимка: Булфото, архив

Пътуванията на българи в чужбина през ноември са 245,0 хил., или с 2,9 на сто под регистрираните през ноември 2012 г., съобщи Националният статистически институт.

За сметка на това пък статистиката отчита повече визити на чужденци през ноември тази година в сравнение със същия месец на миналата година - 416,2 хил., което е с 2,9 на сто ръст.

Регистрирано е увеличение и на посещенията по всички наблюдавани цели - за почивка и екскурзия - с 6,7 на сто, служебна - с 2,9 на сто, и с други цели - с 0,1 на сто.

Най-голям относителен дял от общия брой пътувания на българи в чужбина формират пътуванията с други цели /гостуване, обучение, посещение на културни и спортни мероприятия/ - 51,1 на сто, следвани от пътуванията с цел почивка и екскурзия - 25,1 на сто, и със служебна цел - 23,8 на сто.

От общия брой чужденци, посетили България, най-голям е относителният дял на тези от Европейския съюз - 54,2 на сто, като в сравнение със същия месец на предходната година се увеличават с 2,8 на сто.

Нарастват и посещенията на граждани от групата "Други европейски страни" - с 2,9 на сто, като най-голямо е увеличението на посещенията от Турция и от Украйна - съответно с 8,3 и с 8,1 на сто.

През ноември преобладава делът на посещенията у нас с други цели /вкл. гостуванията и транзитните преминавания/ - 46,9 на сто, следвани от посещенията с цел почивка и екскурзия - 35,9 на сто, и със служебна цел - 17,2 на сто.

Посещенията с цел почивка и екскурзия формират 78,1 на сто от посещенията на граждани от Македония, 66,6 на сто - от Сърбия, 55,4 на сто - от Великобритания, и 52,3 на сто - от Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Kirilov преди 10 години
i vsichki europeici iskali da patuvat s Bulgaria Air - mnogo haresvat bg voda Gorna banya - nai-vkusnata voda nomer edno v eu! bg personal - s nai-toplite usmivki i nai-tochnite chisti poleti gree v eu forumite!:-) respekt!ako mojeli i da govoryat ezika na destinatziata, steli da sa po-skapi ot bg zlato!
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тва българина все недоволен бе! Кво иска толкова, на масата му отрупано с остатъци и трохи, той за цветен телевизор мечтае!
17
2
 
4
 
! Отговори
gorituz преди 10 години
повече визити на чужденци - чужденците се притекоха на помощ в България след началото на юнските протести.Приятел в нужда се познава.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 15 Ти си един от успелите или благодарение на способностите си - ако е така - поздравления или благодарение на връзки и богат татко мошеник,защото богатите са мошеници.Докажи един честно забогатял - има ли такъв.А тия които работят навън - така наречените емигранти - не са роби и получават добро възнаграждение - достатъчно да помагат на близките си в България - да спестяват и купуват - недвижими имоти.Разбира се не са редки случайте на тормоз и нечовешко отношение,но нима в България работей
15
1
 
15
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Пътуваме все по-малко зад границахихихих....каква граница бе ? то от вкъщи почти не се излиза за да се пестят пари, зад граница ????
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не сте познали! Няма да се гърбя като пакистанец по Европа, за да изпращам пари тук и на практика да издържам държавните ***! Искам да живея достоен живот, да получавам достойно заплащане тук, в родината си!!! Навсякъде навън ще си остана чужденец завинаги! Доказано от практиката - чак третото поколение се адаптира, мерси, няма нужда!
13
2
 
14
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Тук живеем, за да плащаме данъци и сметки, и каквото остане - за ядене, колкото да не умрем. Средната класа може да си позволи и бензин, и цигари чат пат.
12
1
 
15
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Какви ти пътувания, една екскурзия до Западна Европа за 5-6 дена не е по-малко от 2000 лв. на човек (самолет, хотел, джобни). За Щатите, Азия, Латинска Америка, Австралия да не говорим. Хората нямат пари да отидат на море, та камо ли пътешествия...
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вече се чувствам богатаааааа
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ха ха ха ха ха - вече не емигрираме - оправихме се и заживяхме нормално като хората по света
9
1
 
11
 
! Отговори
bolka преди 10 години
До анонименВеднага отговарям - децата на бившите и настоящи партийни величия!Те не само учат в престижни училища и университети, живеят и работят в чужбина или развиват успешен бизнес там, но разполагат и със собствени жилища. Нещо, което е трудно постижимо за местните хора там. Във всеки случай децата им не ходят като болногледачи, да мият чинии или да разнасят пици. Така че твърдението Ви е грешно.
8
1
 
25
 
! Отговори
memberls преди 10 години
Пътуваме по-малко зад граница,защото веднъж като заминем не се връщаме повече,гарантирано от БСП и ДПС.
7
4
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Бягат само нормалните хора и сиромасите с малко повече акъл . Комунист не бяга , той окупира . Някой виждал ли е комунист емигрант ???????
6
6
 
31
 
! Отговори
Бягайте... преди 10 години
Бягайте и се спасявайте. Няма да сте никакви роби навън- ще храните семейството си. В държавите, в които ще избягате ще има законност и справедливост, ще имате пари да пазарувате в магазините, ще има справедлива съдебна система, ще има здравеопазване, ще можете да почивате в нормални курорти, ще пазарувате с реални отстъпки, ще можете да взимате нормална пенсия... и т.н. и т.н.Бягайте преди да сте остаряли, после нямате шанс и си оставате приковани в България!Бягайте, животът ви е един път.
5
1
 
8
 
! Отговори
преди 10 години
До rumen221смок ти и в българия си роб
4
3
 
15
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ХА-ХА-ХА...Пак ни обявяват за полуевропейци...:- "От 1-и януари още 9 държави ще отменят забраната за свободно движение на български и румънски работници..."Само за роби... или май сега на робите казват "работници"...Ние сме и ще си оставаме полуевропейци, докато не влезем в Шенгенското пространство и има ПЪЛНА СВОБОДА НА ПРИДВИЖВАНЕ В Е.С....!!!Сега сме само ИНДУСТРИАЛНИ РОБИ ИЛИ ТУРИСТИ...!!!.
3
2
 
15
 
! Отговори
А, СТИГА ,БЕ .... преди 10 години
...ДОБРЕ СИ ВИ Е В СОЦ-***...ХА,ХА,ХАААААААААА...ВЕЧЕ ШЕ ЖИВЕЕТЕ ПРИ СТАНИШЕВ , КАТО ПРИ ТАТО!!!ИМАТЕ ВЕЧЕ 500лв.-ПЕНСИЯ И 1000-лв. ЗАПЛАТА ...ПА ДЕТСКИ , ПА ЕВТИН ТОК ..ЕХЕ,ХЕ, ЕЕЕЕ...ЖИВОТА ВИ Е ЧЕДЕСЕН ,БЕ ......И АНТОН КАПУТЕВ ТАКА КАЗВА!!!
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
точно така след още няколко години псевдо демокрация(феодален комунизъм) Българите няма да могат и до съседното село да отидат от безпаричие ...по времето на бай тошо не можеше да се пътува извън България без изходна виза а повечето посолства у нас бяха притискани да дават трудно визи за техните страни ,и така можеше да пътуват само важните от бкп и техните хора...сега чрез голямата лъжа наречена свободно пътуване е пак така само бкп олигарси и васалите им могат да си пътуват
1
1
 
18
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Тази статия да се прати веднага на Камерън и англииския парламент и г-н Калфин да се извини на българския народ за глупавата предателска статия и веднага да се телепортира в Москва!!!!!