2013-а - годината на ината

Отишлата си година беше и на гражданите, смятат анализатори
20
2013-а - годината на ината
Снимка: flickr

2013 г. беше и годината на ината, не само на протеста, коментира днес политологът Борис Попиванов пред журналисти в дискусия за 2013 г., организирана от института "Иван Хаджийски", предаде БТА.

Според Попиванов традиционното българско качество се е проявявало в различни аспекти - инатът на Бойко Борисов да се върне на власт, на Сергей Станишев - да не допусне друг кабинет, на протестиращите - да постигнат желаното дори държавата да се разруши, инатът на българите да не гласуват на изборите, ако не получат алтернатива.

По негова прогноза с влизането в кампанията за европейски парламент партиите ще се опитат да си върнат изгубената инициатива.

Според колегата му Димитър Ганев 2013-а е била добра година, макар и тежка, защото е отбелязала нов етап на гражданското ни съзнание. Гражданското общество оказа натиск върху властта, посочи той и се съгласи с мнението, че 2013-а е била годината на гражданина.

Като друга основна промяна политологът посочи, че политическият ни елит се е изчистил от част от т. нар. стари лидери.

Първан Симеонов констатира, че през изминалата година не се е появил нито един голям голям политически предприемач, който да осребри недоволството срещу всички политически сили. Той вижда оттук нататък като основно предизвикателство за ГЕРБ дали партията ще устои в качеството си на опозиция. ГЕРБ победиха във всички битки, но загубиха войната, оказаха се сами без потенциален съюзник, смята той.

Андрей Райчев допълни, че причината ГЕРБ да не е на власт е "оптическата измама", която е подвела партията, че е по-силна, отколкото е. Според него има подмяна на икономическото с моралното, като всички натрапват идеята за морал. Шофьорът на колата трябвало да е морален, а аз смятам, че трябва да кара добре, образно описа тезата си Райчев. Според него инстинктът на нацията е точен, че на страната не е нужно по-дясно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
5
 
! Отговори
чичо пич преди 10 години
Много вие е страх от Бойко нещастници. Пак ще дойде .Тогава кой ще ви плаща да пишете глупости бе *** .
15
0
 
2
 
! Отговори
байСЛОН преди 10 години
ГОДИНА НА ,,МИРНИЯ,,ПРЕВРАТ!!!ГОДИНА В КОЯТО СЕ РЗДЕЛЯ СРАСТВАНЕТО НА МОНОПОЛИТЕ С ДЬРЖАВНОСТТА!ЧЕРНАТА ГОДИНА ЗА СЛЪНЧЕВИТЕ ПРАЛНИ И ВЕТАРНИ МЕЛНИЧКИ ЗА ТОК КОИТО ИЗПОМПВАХА ПО ЕВРОПЕЙСКИ НАЧИН ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД -ДА ВИЕ ЧЕСТИТ ДАНАКА ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ТАЗ ЕНЕРГИЯ !!!ТОЗИ СЕКТОР В ЕНЕРГЕТИКАТА ТРЕБВА ДА СЕ ОДЪРЖАВИ И ДА НЕМАТ ДУМАТА !!!
14
1
 
11
 
! Отговори
КОЙ НИ УПРАВЛЯВА преди 10 години
ОБЛАСТНИ И ЗАМ. ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ СЛЕД ПРЕВРАТА НА БСП И ДПС;Бургас -Юсеин Мехмед, Варна-Маткан Ибрямов, Габрово-Кенан Ашиков,Добрич-Исмет Хабил, Кърджали-Муса Сайдаахмед, Ловеч-Юнал Масъков, Пазарджик-Юмер Хамза, Плевен-Енгин Кючуков, Пловдив-Юксел Расим, Разград-Севгин Шукри, Русе-Айдън Караахмед, Благоевград-Муса Палев, Силистра-Насуф Насуф,Търговище-Емел Расимова, Хасково-Кадир Исов, Сливен-Неджим Ахмед,Смолян-Бейхан Дуран,Стара Загора-Тонджа Йостург,Шумен-Левент Зекериев,Ямбол-Ахмед Мехмедов. БЪЛГАРИ ,ТОВА ХАРЕСВА ЛИ ВИ ? ДПС СЪБИРА СЕДЕМ ПРОЦЕНТА НА ИЗБОРИТЕ А
13
8
 
8
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Единственият инат който аз виждам е на мутрафона Боко тиквата.Всичко произлезе от просташките му претенции да получи нещо, което народът му отказва.Ми като не те искат хората марш бе, тикво проста.
12
5
 
6
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Единственият инат който аз виждам е на мутрафона Боко тиквата.Всичко произлезе от просташките му претенции да получи нещо, което народът му отказва.Ми като не те искат хората марш бе, тикво проста.
11
1
 
6
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Станишката така се е влюбил в българите, че протестите му се струват манифестации в негова чест. Доана така се е влюбил в летящите чинии, че вече Марс му се струва скучна дестинация. Вейсел Сайдероглу пък се влюбил в патриотизма си и е готов да жертва даже България. Това е то да обичаш наинат...
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На следващите избори АТАКА ще постави националните предатели на мястото им. България не е за продан на *** и евреи. Думата на народа ще е последна. Да живеят България и Русия!
9
1
 
10
 
! Отговори
социолог преди 10 години
Другаря Сатанишев няма да спре докато не доведе БСП-ДС до пълна гибел. Нищо не го интересува, ако трябва и с Ким-Чен-УН ще се целува само и само да е на власт и да краде, ама много да краде. В коя нормална държава партия с 6 % подкрепа като нашата ДПС-ДС ще командва Държавата. Няма такава даже и в Африканските племена няма. Бог да пази Държавата от проклятието на века БСП-ДПС-Атака-ДС.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знам вече как да се отървеме от досадните политици !!! Заздаваме ските и...газ до дупка по пистите !!!
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам да срешна сидеров тогава когато няма депутатски имунитет. Няма да му оставя дори един зъб на предателя.
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака са ЕНИЧАРИ и ***! Вече мразя национализма заради *** болен.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-добре е другаря Сидер-Ага има си телевизия и радио АЛФ, почивки по братските соц.републики по време на гласуване на бюджета и само пълни карти с пари и много кеш!!
4
1
 
7
 
! Отговори
американецо преди 10 години
Да се прилага принципа "Всички са маскари", демек и Серго и Бойко са един дол дренки е много удобно за някои кръгове. Нали така, остава народа да си каже "Майкана им, всички са едни" и да остави Тройната да си "управлява" ....така ли и другарю Попиванов?
3
0
 
13
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Общо взето миналата година нищо добро не се случи на народа... народа изхвърли едни престъпници, за да дойдат старите престъпници ! Дано през тази и следващите години, не просто да сменяме престъпниците дето са на власт, а окончателно да ги изхърлим от властта и ги вкараме в затвора и да съградим общесто и система основана на върховенстовото на закона и справедливостта !
2
0
 
12
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
ДНЕС НИ УПРАВЛЯВАТ:ОБЛАСТНИ И ЗАМ. ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ ПРИ КОАЛИЦИЯТА БСП-ДПС-АТАКА :Бургас -Юсеин Мехмед, Варна-Маткан Ибрямов, Габрово-Кенан Ашиков, Добрич-Исмет Хабил, Кърджали-Муса Сайдаахмед, Ловеч-Юнал Масъков, Пазарджик-Юмер Хамза, Плевен-Енгин Кючуков, Пловдив-Юксел Расим, Разград-Севгин Шукри, Русе-Айдън Караахмед,, Благоевград-Муса Палев, Силистра-Насуф Насуф, Търговище-Емел Расимова, Хасково-Кадир Исов, Сливен-Неджим Ахмед, Смолян-Бейхан Дуран, Стара Загора-Тонджа Йостург, Шумен-Левент Зекериев, Ямбол-Ахмед Мехмедов.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Като друга основна промяна политологът посочи, че политическият ни елит се е изчистил от част от т. нар. стари лидери.:-Ето от тук веднага разбрахме , че това е поредния гнусен платен политолог, както всичките му колеги!!