Протест имаше - мирен, не радикален

Демонстрацията премина без провокации
Обновена: 11 яну 2014 08:34 | 10 яну 2014 19:45, Петя Славова
210
Протест имаше - мирен, не радикален
На днешния "радикален" протест имаше повече полицаи, отколкото демонстранти. Снимка: Булфото

Протест срещу правителството на Пламен Орешарски се проведе и днес в столицата, предаде БНР. Бе затворено кръстовището на ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Цар Освободител”, а пред Министерски съвет бе отворено само едното платно.

Демонстрациите вече приключиха, а шествието по традиция тръгна от сградата на Министерски съвет и стигна до Народното събрание. Сградата на парламента още е оградена с метални заграждения. Засилено полицейско присъствие имаше през цялото време на протестните действия. Нямаше провокации.

Въпреки че „радикалният” протест срещу правителството на Пламен Орешарски се отложи за 15 януари, тъй като тогава ще е първият работен ден на депутатите, остана засилено полицейското присъствие пред парламента.

Още по темата

Както Dnes.bg писа, демонстрацията бе избрана да е днес – като препратка към случилото се на 10 януари 1997 година, когато протестиращи нахлуха в сградата на Народното събрание и падна правителството на Жан Виденов.

Искането да се съберат днес хора като загърбят мирния протест, тръгна от социалната мрежа Facebook.
Началото бе обявено за 10.00 часа сутринта, но едва няколко души се събраха на площада и полицейските органи се оказаха повече от демонстрантите.

*Информацията е актулизирана към 20.45 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
12
 
! Отговори
алек преди 10 години
кога ще търсим отговорност на милен велчев.симеон дянков,кой източи здравната каса,кой ограби българия така ли ще ги оставим???
36
3
 
7
 
! Отговори
потресен гражданин преди 10 години
АБе какви са тия снимки на полицаи, дайте народа мамка ви *** прости.
35
1
 
7
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До до 20Дааа... Страшно е било. Бабите и дядовците ни са преживели ужаса на войната без да го очакват /не са били войници/ Но както писах, не е политически коректно да говорим за това сега.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Д.Х.Ti ve misir
33
7
 
6
 
! Отговори
Куроландеc преди 10 години
Да поясня............тук платения драскач пише с "нова тройка " никове. "Язе, varg, dassy" . Това са опорните точки....под всяка статия да се пише с "тройка" никове. При следващата.......друга тройка. Така един и същ платен драскач изглежда като десетки потребители на сайта в различните статии. Впрочем..........и този ник е негов........дето се прави на "мъж" със снимката...Хахахахахахахаахах! Пидалска му работа!
32
6
 
9
 
! Отговори
varg преди 10 години
До АнонименГлупости говориш.Чел си историята,но не си я осъзнал.Съжалявам те.
31
1
 
11
 
! Отговори
до 20 преди 10 години
Аз бих очаквал битка с въоръжените ни сили, а не бомбардировка на цивилното население и пускане на играчки-мини, опаковани като шоколадови бонбони за децата. Цитирам Чърчил "София трябва да бъде изравнена със земята и в развалините и да се засеят картофи!"
30
9
 
5
 
! Отговори
Д.Х. преди 10 години
до 11вземането на кредити ли е "оставете правителство да работи"кой ще ги връща бе "умник"
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До varg За жертвите са отговорни Българските политици, не аз. Не ми се прави на голям моралист имайки предвид са какво име се пишеш.
28
6
 
6
 
! Отговори
ау преди 10 години
Ми те и полицаите май протестират. Че ги превърнаха в доганови ***...
27
4
 
4
 
! Отговори
Куроландеc преди 10 години
До До 18Не, не се нуждае от психиатър...........това е истината.....за съжаление
26
0
 
3
 
! Отговори
55 преди 10 години
До Анонимен 16За дипломата на Библиотекаря.......
25
2
 
17
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Студентските акции през ония години са били свързани със сериозни рискове за самите студенти. Те са били изключвани от университета, някои са били интернирани, а други са залагали и живота си. Днес студентите, окупирали някои висши учебни заведения, не поемат никакви рискове за това свое поведение. Напротив. Те са широко обгрижвани, носят им храна, дават им пари. Те блокират улици и площади, играят хора, пеят песни, с една дума, весел и безгрижен студентски живот, или, да го кажа по друг начин, един безкраен празник. Никой не смее да ги укори, напротив, всеки търси да намери
24
1
 
10
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До 20Това само погазва, как и тогава управниците са били *** парчета и не са били в състояние да вземат правилни решения. И все пак можеше да се спомене за невинните жертви на войната.
23
4
 
7
 
! Отговори
varg преди 10 години
До АнонименНещастник това го кажи на жертвите.
22
0
 
15
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
На 30 март 1930 г. в София е създаден Българският общ народен студентски съюз (БОНСС). През декември 1931 г. БОНСС организира студентска стачка с искане да бъде изхвърлен от Софийския университет кръволокът Ал. Цанков - ръководител на Деветоюнския преврат през 1923 г. Стачката е брутално разгонена от полицията, при което се стига и до жертви сред студентите. След преврата на 19 май 1934 г. БОНСС е забранен. През 1936 г. няколко студентски организации създават Единен фронт на демократичната студентска младеж. Фронтът се обявява против личния режим на цар Борис и предявя
21
4
 
10
 
! Отговори
До 18 преди 10 години
Човек, спешно се нуждаеш психиатър!
20
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vargАко не си чел историята България обявява война на Англия първа. Незнам какъв резултат очакваш от тази глупава постъпка.
19
7
 
23
 
! Отговори
dassy преди 10 години
Протестът се спомина. Този път окончателно.
18
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунисти мръсни, гадни, ще дойде и вашият край! Ще гниете в ада, бездушни изчадия! Оперирани от морал зверове, по-фанатизирани от гестапо и СС! И майките си ще продаде за да сте на власт, да се гаврите с народа! Вие сте тези, които изгонихте младите от България, но ще ви го върнем, ще ви го върнем тъпкано! Няма да срещна спокоен сън, докато не бъдете заврени в *** г*з! Съдбата на Чаушеску ви очаква! Унищожихте ми отечеството, червени ***, ще горите в ада за вечни времена!