"Ранобудните" твърди: Борбата продължава!

Организират кръгли маси, утре пак са на протест срещу кабинета
Обновена: 14 яну 2014 16:19 | 14 яну 2014 12:58, Веселина Йорданова
45
"Ранобудните" твърди: Борбата продължава!
Окупацията на СУ падна. Снимка: БулФото

„Ранобудните студенти“ променят формата на протест, стана ясно на пресконференция.

Младите хора декларираха, че „борбата продължава“ и няма да прекратят действията си. Народното събрание обаче ще остане единствената окупирана сграда в страната.

Още по темата
На Общо събрание вчера вечерта е било взето решение „Ранобудните“ да напуснат аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски“.

Един от мотивите за това е, че окупацията е извънредна форма на протест, която не може да продължава безкрайно и да се битовизира.

"Не трябва да се позволява на управляващите да ни вкарват в коловоза на ежедневието по начина, по който постъпиха с летните протести", смятат недоволните студенти.

„Една част от първокурсниците сред нас все още не са ходили на лекции и по прости сметки, ако чакаме Орешарски да изпита някакъв срам, те трябва да изкарат бакалавърската си степен в аулата", обясни Константин Голев.

Студентите отново заявиха, че в действията им не е имало политическа намеса и вземат решенията сами. Утре недоволните ще излязат на протест пред Народното събрание, а от 25 януари смятат да организират кръгли маси върху различни аспекти на политиката и изобщо за ситуацията в страната.

Очаква се на тях да присъстват общественици, експерти и студенти. Кръглите маси ще бъдат организирани основно в Софийския университет, но и в други ВУЗ-ове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
andreivn преди 10 години
и съм леко шокиран като осъзнах, че "будните"са се изнесли "рано' на терминал 2. С мисленето ви ского Банго Василий ще замести 3 март като национален празник.
37
0
 
1
 
! Отговори
andreivn преди 10 години
До ТрендафиловКогато някой ден детето ти пита, а ти тате къде беше като затриваха България-ти му кажи, смеех се на хора които искаха да променят нещо в тази скапана страна."Ранобудните бяха малко, защото в тази страна останаха само футболни запалянковци, които викат за сини и червени, а не разбират че играта е на друг стадион. Айде останете със здраве !!!
36
1
 
4
 
! Отговори
Трендафилов преди 10 години
НИЩО не направиха тези "ранобудни" 15 човека... НИКОЙ не ги подкрепи. Накрая се чудиха как да излязат от неудобната ситуация, че само са спали в университета. РАНОБУДНИ - ходете пълнете кафенетата и мама и тате да ви плащат дипломите за финансисти и прависти...
35
1
 
4
 
! Отговори
Студент от Пловдив преди 10 години
Мдаа, затова бяха записали няколко от ранобудните прошлячета как искаха да им се плати и да им се осигури място за учене в чужбина, тъй като им треперят мартинките какво ще става, ако всичко си остане както е. Шепа пръдльовци окупират залите и възпрепятстват учебните занятия. Глоби, прекратяване на учебни права и ще се оправят. Гомньовци.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MAFIYATA IM PLASTA NA TIQ KAKTO I NA DVIJENIE SVOBODA VSICKO E MAFIQ KOITO NQMA VRIZKI SRED TQH DA SI STQGA BAGAJA TUK NQMA DA VIREE
33
1
 
5
 
! Отговори
Чао,чао,амигос! преди 10 години
Чао,чао,амигос! Ще ви изпратя с огромен букет цветя на софийската аерогара. И ще тичам на изпращане след самолета ви за Вашингтон, бършейки сълзи и со.оли. Косите си ще скубя за вас. на земята ще се тръшкам ранобудни ми студенте! Ооо,слънце на очите ми!!! Радост в живота ми!
32
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Това не са студенти а лузъри и прошляци.Истинските студенти ходят в Университета да получат знания и умения, а не за да пречат на колегите си да учат.Жалки платени мекерета на ФАШингтон и Сорос.
31
2
 
11
 
! Отговори
ЖАЛКИ ТА ЖАЛКИ преди 10 години
Напъни на шепа самозабравили се младежи и още толкова нахални, нагли безочливи демагози - *** пиари от четата на сини, кафяви и прочие банкянски тикви и бостани.
30
1
 
9
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
един предизвестен край на едно не дотам морално студентско недоволство...породено от насъскването на деградирали сини реформатори
29
1
 
9
 
! Отговори
ДА преди 10 години
Абе тия няма ли кой да ги изключи най-накрая!?Като не ходят на лекции-как още са студенти?В СУ такава анархия ли е?Не учиш,стачкуваш цял семестър и все си си студент?Да беше някой частен университет,досега да са видели пътя!Ама то вече и СУ,не е СУ като едно време.Циркаджии!
28
4
 
16
 
! Отговори
ко стана ся преди 10 години
ко стана бе рожби..... свърши мамдрата май а....Дано след време се гордеете с маскарада си, будни ама друг път!
27
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА и правителство БСП-ГЕРБ така на всички ще им е гадно по равно и ще се обедини народа
26
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да вземат тези "ранобудни да се изкъпят най-после, че осмърдяха всичко.
25
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За тоя който само гледа сеир по телевизията и да си пийва кротичко ракийка е трудно да резбере мотивацията на студентите. Платили ли са им?Ако не са им платили -прости ли са ?и така чудна работа ...
24
5
 
25
 
! Отговори
Orda преди 10 години
Ех.. клети тъпоглавци.
23
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук така са се развихрили платените червенотиквеничковчета, че е направо смешно.За да ви се получи манипулацията, е редно на 3-4 нормални коментара да има един плюещ. А вместо това вие бързате да заработите и се насъбират 20 от 25 бълващи глупости коментари. Никого няма да заблудите така.Оставка!
22
6
 
41
 
! Отговори
4oko преди 10 години
А защо не кажете как сте станали студенти? А *** смотани? Едно време за СУ се бориха 15 човека за 1 място , сега влизате като посочите точките и запетайките! Неуки ***!
21
6
 
32
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
Тяхната борба... борба до край.... или докато им спрат кинтите... ненужна *** ***....
20
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Иво Прокопиев им е спрял водката :)
19
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Странно съвпадение, *** свалят окупацията ,а шайката около Първанов поема щафетата в същия ден.

Спонсорирани публикации