Цените на телефонните разговори падат от април

Лимитът за мобилен интернет 50 лв., после ви изключват
27
Цените на телефонните разговори падат от април
Снимка: архив, БулФото

Цените на телефонните разговори падат от началото на април, обяви председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков пред bTV.

Намалението на разговорите идва от промяната на тарифирането.

Досега потребителите са плащали по система "60 секунди плюс една". Това означава, че разговори от по 10 секунди са се отчитали за минута.

Сега влиза в сила новото тарифиране "30 плюс 1". Задължително всеки разговор ще се отчита с продължителност за 30 секунди, а ако е по-дълъг, всяка следваща секунда ще се плаща реално.

„Никой не задължаваше операторите да тарифират 60 + 1, но имаха доминиращо положение на пазара. Изменихме общите условия, за да защитим правото на потребителите”, заяви Божков.

По думите му операторите вече ще са задължени лимитът за мобилен интернет да е 50 лв. и после да изключват абоната. А при 50% от кредитния лимит са длъжни да ви информират, напомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Ti si gei преди 10 години
До МобиленIma razbira se i dori e pylno s takiva oferti, typak
22
0
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 10 години
В европа зареждам 20 евро и говоря и пускам смс цял месец безплатно ако щеш и 5000 минути говори и всичко това без договор ! Ето това трябва да ги натискат и наще да направят а не да влезеш за ваучер а те да те навиват за договор магазинерите гадни и даже никъде в брошурите им не можеш да прочетеш колко е предплатения разговор! Скандално !
21
2
 
2
 
! Отговори
peter преди 10 години
Toq s komentar ot #18 mi se struva che raboti v nqkoq telekompaniq vij go kakuv zashtitnik na operatorite se izvdi .....alankoulu idi si govori v evropata i usa na nas ni e dobre kolkoto po malko se plashta tolkova po dobre ne mi gi zashtitavai
20
4
 
3
 
! Отговори
solaris преди 10 години
След дългогодишна война със операторите във момента съм на Боб,650 мин към всички оператори и 150 смс-а - 15лв на месец,без договор,ползвам и прима карта на мтел със 2000 минути семейство и приятели към 3 номера и съм супер,писна ми да плащам по 60-100лв сметки и се кандисах,писна ми да ми го.......във момента съм повече от доволен и като се има на предвид,че примата я позлвам само със семейството си.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повече разговори, повече подслушвания
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 19 Ати готин ползвал ли си такъв пакет?МЪКААА..........голяма мъка!За твое сведение ползвам пакет и е направо гавра, а постоянното напомняне с SMS, че бързия трафик е свършил направо ти бърка в мозъка!
17
1
 
5
 
! Отговори
ФАС ОТ БУРГАС преди 10 години
Четох внимателно и О ЧУДО,ТОВА Е 1-априлска шега!
16
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДо 10А ти колко искаш да ти струва 1мгб?И като искаш да ползваш неограничено мобилен не, ами плати си пакет от 5лв. или си актуализирай плана и ще си имаш и-нет.То бива да ревете за всичко, но все пак това са си договорни условия.Вместо да ревете, че заплатите са ви ниски и доходите в страната като цяло са ниски, вие искате държавата да притиска бизнеса да си сваля цените.
15
16
 
4
 
! Отговори
Мобилен преди 10 години
Ами, те клиентите, ако може да ползват услуги и изобщо да не плащат, ще им е най-добре, нали?Май всички забравяме, че няма безплатни неща и много бързо свикваме с дадена услуга и очакваме тя да е все по-евтина и по-евтина.Достатъчно се намалиха цените на мобилните услуги, след регулаторни намеси.Сигурен съм, че и 2лв. да ви станат сметките на месец, пак ще ревете, ако може и тях да не плащате.А и проверете на запад и в САЩ, дали има нещо подобно на оферти -20лв и 1000 безплатни минути.
14
1
 
6
 
! Отговори
до 16 преди 10 години
ти въобще не си наясно с материята.Да ще минеш през Бг оператор,но това става като се подпише договорка м/у операторите/както е с роуминга/Няма как без такъв договор да говориш където и да е.Нали не мислиш,че чуждите оператори са толкова глупави,че да ощетят абонатите си с високи тарифи?Нашите оператори искат-неискат ще са принудени да приемат Европейските условия.В Бг не бяха съгласни и с премахването на лампите с нажежаема жичка,но се принудиха да го приемат,така ще е и с мобилните
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То това с роуминга го обещават от години но едва ли ще се минат тел. компаниите така просто. Като си купиш карта от ЕС ще ти се наложи да ползваш БГ оператор и нали се сещаш как ще ти набъбне сметката. Това е все едно да ползваш МенТел за разговори с Виваком и Глобул. Бая нагорно ще ти излезе.Даже няма да имаш преференции даже да говориш с друга карта на същия оператор. Махането на роуминга няма да ти намали сметките.Само дето някои и друг балък ще направи яки сметки докато се усети какво става.
12
1
 
28
 
! Отговори
тилифончо преди 10 години
Те разговорите всеки Април падат и затова плащаме все по-големи сметки. Не вярвам на никого
11
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
капан за балъци-това са ,,новите'' тарифи.Истината е друга-от 2015 г. според директива на ЕС роуминга в страните членки отпада.Това означава,че когато си купиш карта от Испания,Англия,Италия... и т.н. ще говориш по тези тарифи,където и да си в Европа.А в бедна БГ са едни от най-високите тарифи.Няма как аз от Канада да говоря с Бг и да платя за 40 мин 5$,а тук за 5 лв. да говоря 3 мин. Купувам си чужда карта и говоря на низки тарифи,плащам по и-нет и съм ОК. Пък разни крадливи Бг телове и комове.
10
3
 
52
 
! Отговори
ДС преди 10 години
Преди години в Италия са напрвили простест. Като са изключили телефоните си в най-говореното време от деня за няколкоо дни подред. И са успели да постигнат намаление на цените. Ние дали ще успеем ?
9
3
 
8
 
! Отговори
ДС преди 10 години
За тока всички реват, като бодение мечИта. За телефонните разговори. То бе билио необходимост. Айде тогава изкаратйе 1 месец без телефон.
8
13
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 10 години
Вземи си план с включен интернет. Аз смятам да мина на 1 или 2 ГБ включен трафик, че сега 500МБ за никъде не ми стигат на телефона :) (а през целият ден и вечерта съм на WiFi в офиса и вкъщи)
7
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До кога 1 МБ ще е 30 ст, и колко е това 1 МБ. НИЩО!Просто нощо за 30 стотинки.
6
7
 
34
 
! Отговори
Дидо преди 10 години
По едно време се заблудих,че мафията се е ояла и ще свалят цената с три стотинки. А то било увеличение с 30.
5
7
 
34
 
! Отговори
БУДА-ла преди 10 години
Хм, приказката за "Не ме питайте за първия милион /милиард вече/". Те натрупаха големите пари вече и имат милиони абонати, които със сигурност им трупат сметки всеки месец... След дъжд качулка - техните огромни печалби са сигурни вече до края на живота им...
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Сега влиза в сила новото тарифиране "30 плюс 1". Задължително всеки разговор ще се отчита с продължителност за 30 секунди, а ако е по-дълъг, всяка следваща секунда ще се плаща реално "Математически и реално погледнато не знаем с колко ще се плаща всяка от тези допълнителни секунди. Значи няма нищо общо с (30+1) , а по скоро е (30+X*1) , където X засиси от операторите.