Похитителят от Сливен: Затворът озлобява човека!

Ако бях отнел живот, щях да се самоубия, каза Стефан Стефанов
Обновена: 30 яну 2014 14:01 | 30 яну 2014 09:05,
96
Похитителят от Сливен: Затворът озлобява човека!
Стефан Стефанов. Снимка: архив, Булфото

"Ако бях отнел живот, щях да се самоубия. За мен това е по-добре от доживотна присъда или присъда от 25-30 години, която също мога да кажа, че е вид доживотна".

Това призна пред bTV похитителят от Сливен Стефан Стефанов, който почти 3 години вече е в Бургаския затвор, където излежава присъдата си от 14 и половина години затвор.

Още по темата
25 мар 2011 11:05
397
Прокуратурата обаче иска връщане на първоначалното наказание – 16 години и 8 месеца лишаване от свобода.

На 23 март 2011 г. около 16.00 ч. Стефан Стефанов нахлу в клон на "Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе шестима служители в банката за заложници. Похитителят не поиска откуп. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана бе освободена 18 часа след началото на заложническата криза.

Днес Стефанов призна, че всеки ден си спомня случката с прострелването на охранителя и взимането на заложници.

"Помня всичко много добре и сигурно никога няма да го забравя. Вече съм престъпник, щом съм направил това престъпление. Около 30 изстрела произведох, за да сплаша идващите полицаи. Аз не съм се целил в хората, но можеше и да има убити, ако ме бяха изненадали – както аз, така и някои от тях", смята похитителят.

По думите му затворът не променя човек, а го смачква психически и физически, озлобява го.

"Не мога да свикна с условията, трудни са. Представете си да сте затворени в една килия 4 квадрата – с месеци и години. Аз няма да се превъзпитам по тоя начин, аз ще се озлобя, особено ако лежиш повече от 5 години. Страх ме е от бъдещето, дали ще мога да издържа, за близките ми", каза още Стефан Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
8
 
16
 
! Отговори
кентавър преди 10 години
Човек трябва да отговаря за действията си.Ако всеки грабне оръжие и започне да стреля на "месо" на обществени места,защото му е скапан живота ??? Сега ще стоиш като лъв в клетка и милиони пъти ще обмисляш стореното от теб,не се самосъжалявай....НИЕ НЕ ТЕ СЪЖАЛЯВАМЕ!!!
36
3
 
17
 
! Отговори
майка преди 10 години
Ето! Един престъпник казва,че е по-добре смърт,отколкото затвор и че затворът не превъзпитава.Това хората го знаят отдавна,но политиците си правят оглушки и вместо да възстановят смъртното наказание искат отмяна на по-тежките присъди
35
0
 
33
 
! Отговори
Дааа преди 10 години
14 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА СТРЕЛБА,ЗАЛОЖНИЦИ И ЕДВА ОЦЕЛЯЛ ОХРАНИТЕЛ.....И СЪЩО ТОЛКОВА ЗА ЖОРО МИЛИОНЕРА ДЕТО НЯМА НИТО ЕДИН ПОСТРАДАЛ....ЯВНО ПАРИТЕ ЗАТВАРЯТ ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН ОЧИТЕ НА ТЕМИДА
34
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледах го това предаване. Този беше уникално нагъл. И като коментирате, не забравяйте, че тзои така и не върна парите, т.е. иска да излезе по-рано, за да си харчи откраднатите милиони.
33
1
 
31
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
прав е, затвора не превъзпитава. който го е казал това с превъзпитанието е ***. затвора е наказание, не ти е неделно училище.
32
4
 
19
 
! Отговори
Марк преди 10 години
Знаете ли историята на тоя ***?Скъсали го на изпит за книжка, станало му мнооооого кофти и нахлул в банката!!!!!Ах как не са го претрепали на място, неговата ***.............!!!!
31
0
 
24
 
! Отговори
Джо преди 10 години
То е ясно, че затвора няма да те превъзпита, важното е да имаш страх (и срам) от него, за да не правиш престъпления. Да те е страх, че живота ти ще затъне и срам от близките и приятелите. Ако наистина вкарваха в него всеки престъпник страха щеше да го има. За съжаление вкарват само такива хора като този, загубил за момент разсъдък, иначе може би свестен човек, а големите престъпници нямат този страх, заради чадъри и покровителства от най-различни нива.
30
3
 
3
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
И тоя е продукт на Демо-крацията. Все плащаме за пълната версия и все демо ни пробутват. Много сме ***. След няколко месеца пак ще преброят ***, намиращи се за оптимисти.
29
1
 
3
 
! Отговори
Марк до 32 преди 10 години
До да маркЩо бе?!Те турците си бачкат примерно и няма проблеми с тях!А *** ще се научат да не крадът и да работят!!Закон без предвидена и налагана репресия е като секс с презерватив резултат не чакай!
28
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаема, глуповата, съвременна младеж,опитайте се да си набиете в главите, че така не става!!!Днес стреляш по хора, ограбваш банки, вземаш заложници, а утре установяваш, че в затвора е кофти и вече се разкайваш... и искаш на свобода...Това е много готино, но го има само по нискобюджетните американски бози - филми
27
2
 
17
 
! Отговори
Марк преди 10 години
Да се възстанови смъртното наказание!Като варианти мисля , че гилотината е супер, а не е лошо и електрически стол!Тогава такива *** няма да правят бели!
26
2
 
1
 
! Отговори
Μα преди 10 години
Έλα ρε παλεοπυστις, вярно е че неможе да те направи по- добър човек. Най са ми смешни като кажат той се е поправил! - въпроса е как! 99% нямат поправия престъпниците
25
3
 
9
 
! Отговори
jo преди 10 години
Ако беше дори и бивш депутат ,сега щеше да си гледа кефа ,защото за отрепките няма закони и наказания.
24
0
 
21
 
! Отговори
Сталин преди 10 години
Прав е човекът,не доживотни ,а смъртни присъди и да се изпълняват незабавно
23
3
 
26
 
! Отговори
Аре къш, бе пръдльо! преди 10 години
***! А простреляния човек, който едвам не умря заради теб!? Ами жените, които държа!? Да беше мислил преди да извършиш престъплението! сега, тежко било! Ами тежко ще е! Да не искаш с почивка на Хавайските острови да те почерпят за извършеното!?
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След тези откровения прокуратурата следва да поиска поне 25 години.
21
2
 
22
 
! Отговори
препатил преди 10 години
До 21 Имаше социализъм строен от комунисти!Беше добре!Но фалшивите крадливи *** свалиха бай Тошо, за да ни пробутат днешната Анархия за Демокрация и да крадат на воля!
20
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Човекът изперкал и в крайна сметка нищо не направил - нито ограбил, нито убил и се разкаял за всичко. 14-16 години. А тези които ограбиха и съсипаха и съсипват живота на всички, унищожиха цялата държава са на свобода и още как.
19
4
 
23
 
! Отговори
До 18 преди 10 години
Нямам представа колко хиляди са избили комунистите, но само знам, че населението на България почти се е удвоило за 45г. комунизъм. Сега след 25г. демокрация раждаемоста е спаднала тройно, населението е намаляло с над един милион и това че е паднало само с един милион е заслуга на ***, защото раждат по 20 деца, от населението на БГ по-голямата част е застаряващи пенсионери, които като умрат и ще паднем с още 2-3 милиона. Кво излиза накрая? Май комунизма е създавал по-добри условия за живот
18
1
 
17
 
! Отговори
отвратен преди 10 години
Да му пратят тая *** "журналиска"дето му взима интервюто да го разведрява.То била идиотщини в това държавоподобно образувание ,но вече се постигат уникални резултати заради единия хонорар или да се направиш на интересен.